מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב שנשך וכלבתמנשה07/06/2011
כלב נשך את קרוב משפחתי לפני שבוע לערך.
אנו חוששים מכלבת.
אני מבין שהרעיון של ההסגר למשך 10 ימים, מרגע הנשיכה, הוא בעצם לבדוק שהכלב אינו נושא כלבת ואם הוא אינו מת תוך 10 ימים, זה אומר שהוא לא חולה ולכן האדם הננשך יכול להיות רגוע.
אבל אני לא רגוע.
אני מבקש לדעת כמה זמן המחלה הזו יכולה לקנן בלי להרוג את הכלב?
אני מניח שמשלב ההדבקות של הכלב, לא מתים תוך 10 ימים, אלא אלו זמנים משתנים, עד שהנגיף מגיע למוח הכלב ואז הורגו לבסוף.
אם כך, מה הקטע של 10 הימים האלו? במה הם בדיוק עוזרים?
אולי הכלב נושא את הנגיף, אבל עדיין הוא לא בשלבים מתקדמים של המחלה ולכן גם תוך 10 ימים שהוא יהיה בהסגר, אינו ימות?
בינתיים, הננשך(קרוב משפחתי) יכול לשאת בעצמו את המחלה מבלי לדעת שהוא נושא אותה.
אם כן, אני לא מבין בכלל מה הרעיון של ההסגר ואני לא מצליח להרגע מפני שלמרות שהכלב יהיה בסדר אחרי 10 ימים, הוא עדיין יכול להיות נשא של המחלה ואולי העבירה הלאה.
אשמח להבהרות, כי כל העניין הזה כלל לא ברור לי.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב שנשך וכלבת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/06/2011שלום מנשה,
מחלת הכלבת שנגרמת מוירוס קטלני (רבדו) הנה מחלה שפוגעת בכל היונקים.
ההעברה העיקרית של המחלה נגרמת מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, או ע"י מגע בנגיף בפצע או איזור בו העור איננו שלם . תקופת הדגירה של כלבת משתנה, ובשלב בו מזהים את הסימנים הקליניים המצב בלתי הפיך, אולם באם מזהים את המחלה לפני הסימנים הקליניים ניתן לטפל.לחסן ולמנוע את המחלה הקלינית. מבחינת התקדמות המחלה- הוירוס מתרבה בשריר, ומשם חודר לתאי העצב שבפריפריה ולמערכת העצבים המרכזית. הזיהום מגיע לחוט השדרה, שם מתרבה במהירות ומגיע למוח.הוירוס מתרבה וחודר גם לבלוטות הרוק, שם מופרש בכמויות גבוהות וכך מדביק. תקופת הדגירה של הוירוס (שמהווה את פרק הזמן בו נודד הנגיף לאורך העצבים עד למוח ומתרבה בו- עד לסימנים הקליניים) משתנה ונעה בין 10 ימים לשנה, כשהסימנים הקליניים מתרחשים עם ריבוי הנגיף במוח. תקופה זו עשויה להשתנות בהתאם למקום הנשיכה ולכמות הוירוס שחדרה.
הכלבת הנה מחלה אנדמית בארצנו והחוק המנדטורי בארצנו קובע כי כלב שנשך, אפילו באם מחוסן , יש להסגירו למשך 10 ימים לצורך בידוד ותצפית וזאת הואיל ומקובל לחשוב שחיה המראה סימנים קלינים של כלבת תמות תוך 10 ימים וזהו האינדיקטור עבורנו. חשוב לציין, שחיסון כנגד כלבת הוא חובה במדינתנו, ניתן יחד עם רשיון עירוני ומגן לתקופה של שלוש שנים (עדיין צריך לחסן כל שנה), כך שכדאי ראשית לברר האן הכלב חוסן ומתי.
באם יש חשד כי אדם נחשף לחיה נגועה עליו לקבל חיסון כנגד כלבת (באחריות משרד הבריאות) ויש לפנות לרופא המשפחה/ללשכה העירונית על מנת להסדיר זאת.
מקווה שהדברים ברורים יותר כעת,
בברכת חג שמח וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)