מתי והאם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי והאם
    ליאת
    08/06/2011

שלום רב. שאלה לי: בני בן השנתיים וחצי שיחק עם הכלב של השכנים, טרייר מעורב חברותי ומקסים שאין מילים לתאר. הילדון אכל במבה ואז החליט לתת גם לכלב להנות..מה יש?! הניח הילדון את הבמבה על גדר לבנים בגובה מטר בערך (הושיט יד כדי לשים על הגדר שגבוהה ממנו בסנטימטרים ספורים), הכלב ניגש לבמבה וליקק את המשטח עד שהצליח לדוג את הבמבה וחוזר חלילה לשמחתו לאין קץ של הילד.

בפעם הרביעית, לפני שהכלב הצליח לקחת את הבמבה הילדון הושיט יד לבמבה וקלטתי אותו מתכוון לשים בפה של עצמו, הכניס לפה ולשמע הצעקה שלי הוציא מייד וכמובן פצח בבכי....
    כעסתי על עצמי על התגובה, הרי מה עושים ילדים שגדלים בבית שיש בו כלב..מה, הדברים האלו לא קורים השכם והערב?... בכל מקרה, התחלתי לחשב חישובי הסתברות מה עלול לקרות לילדון. על גדר הלבנים היה במקום אחד קקי של יונים כך זה נראה, המקום בו הונחה הבמבה היתה ליד ולא על הקקי ובל נשכח שהכלב ליקק את המקום כמה פעמים לפני כן כשאכל את הבמבה. (רוצה להאמין שלפחות קקי סמוי של יונה לא היה שם לאחר הליקוקים הראשונים...:)).

בכל מקרה, שאלתי ברורה:

1. מה עלול לקרות?
    2. האם בסיכוי גבוה צפוי ברדק עיכולי?
    3. אם סביר שיקרה משהו לילדון בתוך כמה זמן נדע?

אשמח לתשובה.
    אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי והאם

הוספת תגובה

• מתי והאם - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

ענבר שלום,
    אני מקווה שכולם מרגישים טוב!
    הפורום מיועד לרפואת חיות מחמד, ולא רפואה של אנשים ולכן אשמח אם תפני את השאלה לפורום המתאים. כפי שאמרת, ילדים רבים גדלים עם חיות ומעבירים את חייהם בשמחה וללא בעיות חריגות. תגובה במערכת העיכול אצל הילד עשויה להתפתח.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו