מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה אדומה על הגבמוטרד05/06/2009
שלום,
לפני כמה ימים הופיעה לי פריחה על הגב - במרכז עמוד השדרה ולצד הגב. בהתחלה זה נראה קצת כמו עקיצות יתוש, אך הן התפשטו, גדלו והאדימו. הפריחה מגרדת, וכואב לי גם השריר במותן, בצד של הפריחה. קבעתי תור לרופא עור אך הוא יוכל לקבל אותי רק בעוד כשלושה שבועות, ונראה לי שבנתיים המצב מחמיר. מה זה יכול להיות? האם יש משהו שניתן לעשות בנתיים? האם חברתי עלולה להידבק?
אני מצרף תמונה של הפריחה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה סובל משלבקת חוגרת!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/06/2009המלצתי: פנה בהקדם לרופא המשפחה שלך. אני צופה שגם רופא המשפחה יודע לטפל במחלה זו.
הטיפול הצפוי הנו זובירקס 800 מג"ר, 5 פעמים ביום למשך שבוע. טיפול זה יקטין את הסיכון להתפתחות כאב כרוני שמחלה זו עלולה לגרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
מוטרד08/06/2009פניתי לרופאת משפחה שאכן איבחנה שלבקת חוגרת, ורשמה לי אציקלוביר 400 מ"ג (האם זה מספיק?) וכן איבופן 600 לכאבים ומשחה למריחה - בשם סילברול. התחלתי לקחת את הכדורים אתמול ומאז התחזק הכאב - האם יכול להיות שזו השפעת התרופה או שהמחלה מחמירה? אשמח לשמוע את דעתך על הטיפול.
המוטרד המשולבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
מוטרד09/06/2009הרופאה רשמה לי אציקלוביר 400, לקחת 4 פעמים ביום ואילו אתה המלצת בתגובתך על 800, לקחת 5 פעמים ביום. האם עליי להגדיל את המינון?
תודה רבה,
מוטרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתחלה נראה כמו עקיצות יתוש
גם מוטרד14/05/2010שלום
לפני יום יומיים 3 ראיתי באיזור הגה למטה בצד כמו עקיצות של יתוש אחרי לילה משו זה נהיה יותר גדול ואז עוד לילה זה התחבר לו נהיה כמו איזה כוויה או פריחה אני לא יודע אדום וורוד בולט כזה ומגרד קצת לפעמים גם לא מרגיש
ובימים האלה התפתח לי בצד בבטן למטה גם כמו עקיצות וגם התפתח פריחה כזת עכשיו נהיה לי בבבטן מתחת לפריחה הזאת עוד איזה כמה עקיצות קטנות נראה לי זה גודל זה מתחיל להפחיד אותי ווכואב לי הגב מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתחלה נראה כמו עקיצות יתוש
גם מוטרד14/05/2010שלום
לפני יום יומיים 3 ראיתי באיזור הגה למטה בצד כמו עקיצות של יתוש אחרי לילה משו זה נהיה יותר גדול ואז עוד לילה זה התחבר לו נהיה כמו איזה כוויה או פריחה אני לא יודע אדום וורוד בולט כזה ומגרד קצת לפעמים גם לא מרגיש
ובימים האלה התפתח לי בצד בבטן למטה גם כמו עקיצות וגם התפתח פריחה כזת עכשיו נהיה לי בבבטן מתחת לפריחה הזאת עוד איזה כמה עקיצות קטנות נראה לי זה גודל זה מתחיל להפחיד אותי ווכואב לי הגב מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.יוסי04/06/2009
אני משתמש במינוציקלין 50מ"ג פעמיים ביום זה חודשיים וחצי. אני רוצה לעבור לרואקוטון כי אין שיפור. האם אני יכול להתחיל לקחת את זה מיידית (יש לי את הכדורים בבית) או שאני צריך לחכות תקופה מסוימת בין נטילת התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/06/20091. יש להמתין לפחות חודש בין הפסקת המינוציקלין ובין התחלת רואקוטן. המנעות מהפרדת זמנים בין תרופות אלה עלולה לגרום לסיבוך חמור של יתר לחץ תוך גולגלתי!!!
2. אסור ליטול רואקוטן ללא הנחייה והשגחה של רופא עור!!! אל תשתמש ברואקוטן שקיבלת מחבר או בן משפחה בלי לפנות ראשית לרופא עור ולהיות במעקב קליני ומעקב בדיקות דם שרופא העור שלך ינהל עבורך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק' לבנהאנונימי03/06/2009
יש לי במפשעה באזור האשכים נק' לבנה בולטת וכשנוגעים בה היא קשה מסביב וכביכול משהו שלא קשור לכול שאר העור מתבייש לגשת לרופא מה עלי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתגבר על הבושה
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס וטיפוחלילך03/06/2009
האם בעת הופעת המחלה ניתן להשתמש במייק אפ רגיל לטישטוש הנגעים באזור הפנים? או שזה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה להשתמש במייק אפ...
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/06/2009על נגעי הפסוריאזיס של הפנים. ניתן להשתמש בתכשירי הטיפול בפסוריאזיס (כמו קרם דייבונקס) כקרם בסיס באם אינו גורם לצריבה בעת שמורחים על עור הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס?זיוה03/06/2009
שאלתי האם רופא נשים ורופא עור מזהים שזה הרפס 2 ,אם אשה מראה להם את אזור הפות ופי הטבעת האדומים וצורבים, כיוון שגם רופא עור וגם רופא נשים לא אמרו שזה הרפס. האמת לא היתה להם אבחנה אלא שזה רק אודם חיצוני? מה דעתך?? שאלה נוספת מדוע אחרי קיום יחסים יש לי הרפס בפה האם זה אומר שיש לי גם באזור המין?יש לציין שיש גם מין אורלי הדדי. הרבה תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן03/06/2009לשם אבחון של הרפס יש לראות את התופעה. היא יכולה להופיע בפה, באברי המין ובפי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלת עור על הקרקפת.מיכל02/06/2009
שלום רב לכם.
לפני כ 11 שנים אובחנה אצלי מחלת עור על הקרקפת בשם FOLLICULITIS DECIALVANS.
נערכה לי ביופסיה והרופאה החליטה שעלי לשתות אנטיביוטיקה. שתיתי מס' כדורים אבל הרגשתי מאוד לא טוב מהם והחלטתי לפנות לרפואה האלטרנטיבית שגם עזרה לי. שאלתי אליכם האם מחלה זו עלולה חס ושלום לגרום לי לקרחת על כל הראש (יש לי התקרחות קטנה למעלה על הראש) והאם אתם מכירים טיפול אלטרנטיבי המתאים למחלה זו.
אודה לכם אם תשלחו לי תשובה, יום טוב לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן03/06/2009בד"כ התופעה אינה גורמת להתקרחות וקיימים טיפולים נוספים שניתן לנסות מעבר לטיפול שכבר ניסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פנרגם/פנרגןדנית02/06/2009
שלום.הייתי מושפזת במחלקת עור בגלל גירוד ופריחות אלרגיה.נתנו ל את הזריקה הנ"ל(לא בטוחה בשם)והיא מאוד עזרה לי.מה היא מכילה בדיוק?אםיש אפשרות לקבל אותה גם בקופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן03/06/2009בד"כ לא. אך את יכולה לנסות כתחליף כדורי האיסטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיזור איבר המין - האם הרפס 2?אייל02/06/2009
האם שלפוחית מוגלתית כ-10 ס"מ מאיבר המין יכול להיות הרפס סוג 2?
ד''ר אכי פרידמן03/06/2009עשויה. יש לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהלי01/06/2009
שלום,זקוקה לעזרה
לאחרונה חבר שלי סיפר לי שהוא גילה יבלות על איבר מינו ומבירור אצל רופא עור נודע לו שיש לו קונדילומה.
הדבר עורר חשש רב בעבור שנינו ובעיקר הרבה שאלות.
אני חוסנתי נגד נגיף הפפילומה לפני כשנה בערך ואינני יודעת האם החיסון מגן עלי במצבים כאלו, ואם נדבקתי תוך כמה זמן הסימנים אמורים להופיע?
יש לציין שלפי כשבועיים הופיע לי גרד באיבר המין שלווה בהפרשות מרובות והדבר עבר לאחר שטופלתי באגיסטן וגינלי וכרגע אני מרגישה טוב מאוד.
תודה מראש על כל התייחסות ועזרה
לי.
ד''ר אכי פרידמן03/06/2009החיסון אמור להגן אך הייתי הולך לרופא נשים להיבדק על ידו באופן מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםהבת01/06/2009
לאימי בת 65 הופיעו כתמים עגולים אדומים על זרועות הידיים בקוטר 1 ס"מ , סובלת מלחץ דם , ממה זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009..פנו לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפת תמידיתאני31/05/2009
שלום, אני גבר בן 22. במשך כמה שנים אני סובל בקביעות מגרד עז ואדמומיות בין הרגליים סביב האיבר. (דומה למה שיש כשנכנסים למים בטיול) הגירוי כנראה לא נובע ממאמץ מיוחד, אך הוא מחמיר כאשר אני מזיע.
ממה זנ נובע? מה ניתן לעשות כדי להקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימות מס' סיבות לגרד ודלקת עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009...המפשעות.
ליעוץ מוסמך לבעייתך הפסק כל טיפול באזור ופנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפסוריאזיס-מבחן "52 השבועות"?דור29/05/2009
מהו אותו מבחן, אם ידוע לך עליו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן 52 השבועות של דייבובט
תמר30/05/2009המבחן הוא למעשה מחקר שנערך ומצא שניתן להשתמש בדייבובט, גם לאחר 4 שבועות, ולפי המלצת הרופא האישי בלבד. המינון יורד, ככה שלא מורחים את המשחה בכל יום, אלא לפי קביעת הרופא שבוחן את מצבך הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תשתמש בדייבובט בכלל אם אתה יכול
משה30/05/2009המשחה הזו סטירואידית וחזקה
אחרי השימוש בה אתה תראה בשידור חיי איך הנגעים מכפילים את עצמם
וגם תופסים גובה ( נעשים עבים ושמנים )
אל תאמין למה שמפרסמים פה יש תועמלנים של היבואן שתפקידם להפיץ מידע כוזב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש משונה על השפהמיכאל28/05/2009
שלום ד"ר
אתמול נישקתי בחורה , שהיה לה משהו דומה על השפה
שאלתי אותה לגבי זה והיא אמרה שהיא הלכה לרופא ונאמר לה שזה ממתח וזה לא מדבק
אין לי מושג מה זה , אבל זה מדבק , אני צריך לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועה קטנה עם מרכז שקוע...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009.....כעין טבור.
מתאים להרפס אך איני יכוללאבחן בוודאות רק על סמך התמונה.
המלצתי: פנה לבדיקת רופא עור בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזרעאלי28/05/2009
בתקופה האחרונה לאחר שקיימתי יחסים אנאלים עם חבר שלי נהיה לי גושים בזרע וזרע דמי טופלתי באנטיביוטיקה אך אנינני יודע איזה בדיקה צריך לעבור החבר על מנת לזהות את החיידק שקיים אצלו במעי הגס שגרם למחלה זו שלי הרופא אמר שנדבקתי מיחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניטלה ממך תרבית נוזל זרע\שתן?..
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009...
אם בתרבית היה גדל זן חיידקי מעי נורמאליים היה הממצא מייתר את בדיקת בן זוגך וממחיש לך עד כמה חשוב לקיים יחסי מין אנאליים מוגנים! תמיד! גם עם בן זוג נאמן שנמנע מקיום יחסי מין עם פרטנרים אחרים.
המלצתי: פנה עם בן הזוג שלך לבדיקת פרוקטולוג. חשוב לבצע תרבית מאזור פי הטבעת והחלחולת שלו ע"מ לשלול זיהום חיידקי אצלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכה...נוי27/05/2009
אני חוששת שיש לי יבלת על איבר המין.
אין מילים לתאר כמה אני נבוכה. איך מזהים את זה? האם זה עלול להיות מסוכן והאם זה עובר בדרך כלשהי?
בבקשה עזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי, חשוב מאוד לטפל ביבלות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009...(=קונדילומות) על איבר המין.
מדובר במחלה מדבקת במגע (כולל מגע מיני)
המלצתי: התגברי על מבוכתך (המיותרת יש לציין) ופני לבדיקת רופא נשים או רופא עור בהקדם אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)