מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיהודית20/10/2009
אני בת 42 ויש לי רגישות רבה בקרקפת. (כנראה עקב טיפולים כימיים שעשיתי) וכמו'כ יש לי רגישות לקטון. אני לא יכולה לחפוף בשמפואים כי זה עושה לי צריבה בקרקפת. האם חפיפה רק עם מים בלבד מספיקה להוריד את השומניות של השיער. ומה אני יכולה להוסיף למים ע'מ שינטרלו את השומניות? אני לא יכולה להשתמש בכימיקליים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררי האם סבון Cetaphil מכיל את...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009...החומרים להם את רגישה.
במקביל אנסה לברר אצל עמיתי העוסקים ברגישות העור למגע אלו תכשירי שיער אינם מכילים Katon CG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה קודמת
יהודית20/10/2009שלום דוקטור.
א. תודה רבה על ההתייחסות המהירה שלך. אני ממש מיואשת ובוכה.
הייתי אצל מספר רופאי עור אך ללא הועיל.
גם כאשר אני חופפת בתכשירים טבעיים שאני קונה מחנויות טבע ללא כימיקליים זה גורם לי גירוי וצריבה. אפילו ניסיתי לחפוף עם אגוזי סבון. ניראה לי פשוט כי הקרקפת שלי מאוד רגישה לחומרים ואני צריכה משהו שלא יגרה את הקרקפת. ולכן שאלתי אם יש לך אלטרנטיבה כל שהיא לניקוי הקרקפת ללא גירוי. יש משהו מהטבע שאפשר להשתמש ע'מ שהשיער יהיה נקי ולא שומני? נסיתי מעט חומץ עם מים אך גם צרב לי. ניסיתי מים עם סודה לשתייה אך גם שרף לי. האם יש בהם התערבות כימית כל שהיא? (דרך אגב צורב לי רק בקדמת השער (הפוני) כי ניסיתי להחליק את הפוני ע'י החלקות כימיות שעשיתי בבית לפני הרבה זמן אך הקרקפת עדיין לא הבריאה. המקום נשאר רגיש וכל דבר שאני שמה גורם לי להתלקחות.
אנא ממך תנסה לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר ליפשיץ
יהודית25/10/2009עדיין לא קיבלתי תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ27/10/2009...קלינית. פני שוב לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך על פטרייה במפשעה ובציפורנייםמודאג19/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, לפני כמה ימים שלחתי הודעה בפורום וקיבלתי תשובה, רציתי לשאול עוד כמה שאלות בהמשך לשאלות ששאלתי- נושא ההודעה ששלחתי הוא "פטרייה במפשעה ובציפורניים" בתאריך 14/10/09
שאלה מס' 1: באחת מהתשובות אמרת שאין צורך להשתמש בלימיסיל קרם ( לצורך ריפוי הפטריה שבמפשעה) אם אני משתמש בטבליות (למיסיל), אבל רופא העור אמר לי שהטבליות "לא עובדות" אם אני במקביל לא משתמש בקרם על האיזור הנגוע בעור, אז מה הנכון ?
שאלה מס' 2: רופא העור אמר לי שאין שום סיכוי שהכתם בעור שנגרם כתוצאה מהפטרייה יתבהר או ייעלם לחלוטין, ובתשובתך אתה אמרת שצפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית, אז מה הנכון ? ואם צפוייה התבהרות הדרגתית, אז האם לאחר 2-3 שנים ניתן לקבל תוצאה טובה- (התבהרות של העור) ?
שאלה מס' 3: איך אני יכול לדעת אם הפטריה שבמפשעה נעלמה ו-"נהרגה" או לא? כי כפי שציינתי יש כתם באזור זה ולכן קשה לדעת אם עדין יש פטריה או שהאזור "נקי" – כי הכתם תמיד משאיר תחושה אצלי שעדין "יש משהו לא בסדר" באזור זה וכאילו אני מרגיש שיש פטריה בגלל שיש כתם. אז איך ניתן לדעת אם הפטריה נהרגה או לא (כי אם עדין לא נהרגה, אז יש צורך למרוח קרם על האזור) ?
שאלה מס' 4: בתשובתך לשאלה מס' 4 בהודעה הקודמת, אתה ציינת שיש צורך בטיפול מניעה לאחר ריפוי הציפורניים, באיזה סוג של טיפול מדובר? בתרופות? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי קצת אינפורמציה על הטיפול הנדרש.
תודה רבה
המשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות נוספות
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
שאלה מס' 1:
באחת מהתשובות אמרת שאין צורך להשתמש בלימיסיל קרם ( לצורך ריפוי הפטריה שבמפשעה) אם אני משתמש בטבליות (למיסיל), אבל רופא העור אמר לי שהטבליות "לא עובדות" אם אני במקביל לא משתמש בקרם על האיזור הנגוע בעור, אז מה הנכון ?
שאלה מס' 2:
רופא העור אמר לי שאין שום סיכוי שהכתם בעור שנגרם כתוצאה מהפטרייה יתבהר או ייעלם לחלוטין, ובתשובתך אתה אמרת שצפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית, אז מה הנכון ? ואם צפוייה התבהרות הדרגתית, אז האם לאחר 2-3 שנים ניתן לקבל תוצאה טובה- (התבהרות של העור) ?
תשובותי ל 1 & 2: רק הזמן יוכל לענות לשאלותיך אלה
שאלה מס' 3:
שאלתך: איך אני יכול לדעת אם הפטריה שבמפשעה נעלמה ו-"נהרגה" או לא? כי כפי שציינתי יש כתם באזור זה ולכן קשה לדעת אם עדין יש פטריה או שהאזור "נקי" – כי הכתם תמיד משאיר תחושה אצלי שעדין "יש משהו לא בסדר" באזור זה וכאילו אני מרגיש שיש פטריה בגלל שיש כתם. אז איך ניתן לדעת אם הפטריה נהרגה או לא (כי אם עדין לא נהרגה, אז יש צורך למרוח קרם על האזור) ?
תשובתי: הגרד אמור להיפסק וזה הסימן העיקרי. כ"כ התפשטות גבולות הנגע והגדלת שטחו צפויים להפסק
שאלה מס' 4:
שאלתך: בתשובתך לשאלה מס' 4 בהודעה הקודמת, אתה ציינת שיש צורך בטיפול מניעה לאחר ריפוי הציפורניים, באיזה סוג של טיפול מדובר? בתרופות? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי קצת אינפורמציה על הטיפול הנדרש.
תשובתי: טיפול המניעה נועד למנוע זיהום חוזר של עור כפות הרגלים וכך למנוע הסעת הזיהום בעת לבישת תחתונים ומכנסיים למפשעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עור בנרתיקמ19/10/2009
רופאת הנשים שלי איבחנה את איבוד הפיגמנט בנרתיק כוטיליגו, אבל מעבר לבעיית הגוון אני סובלת מגרד מתמשך כבר כמה שנים ובנוסף על העור בשפתיים הפנימיות הופיעו מעין טורים של נקודות בולטות, כגודל עקייצות יתוש קטנות שמגרדות אף הן וגם הן קיימות כבר מספר שנים. האם זה חלק מהוטליגו? והאם יש קשר בין כל הנ"ל לעובדה שבעת קיום יחסים אני סובלת מכאבים עזים ומתחושת "שריפה" המלווה אותי גם בשעות שלאחר מכן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימות אפשרויות אבחנה אחרות מלבד...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009ויטיליגו שעלולות לגרום להתבהרות שפתי איבר המין והעיקרית ביניהן הנה Lichen Sclerosus et Atrophicus.
ויטיליגו אמורה להיות א-סימפטומטית כלומר ללא סימנים וסימפטומים מלבד שינויי גוון העור ללבן בוהק.
המלצתי: פני לבדיקת רופא עור או לבדיקת מרפאה גינקולוגית שמתמחה במיוחד במחלות איבר המין הנשי וצואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שלפוחיות בטוסיקאורנה19/10/2009
שלום רב יש לי ילדה בת 9 שיש לה שלפוחית בטוסיק,אחד מהם גדל והתחל לכאוב לה,לאחרונה החלו גם להווצר שלפוחיות בצווארה. לפני כחמישה חודשים היתה אותה הבעיה לקחנו אותה לרופא עור שנתן לה משחה שקוראים לה אפלוצימין והורה לה לשטוף את המקום עם סבון של ד"ר פישר המצב השתפר מאוד אך מאז שהחלה שנת הלימודים השלפוחיות חזרו. מרחנו שוב את האפלומיצין אך ללא הועיל. אין לה חום היא אוכלת טוב. מה יש לעשות לדעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה, ליעוץ מוסמך לבעיתכם נדרשת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009...בדיקה קלינית. פנו בהקדם לבדיקת רופא עור כוון שסיפורך חשוד כאימפטיגו ואולי אפילו זיהום עור עמוק יותר ויתכן אף שנידרש טיפול אנטיביוטי בבליעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפתיים ובכל חלקי הגוףקבורסקי18/10/2009
מזה תקופה ארוכה אני סובל מתופעה של נפיחויות מלוות בגירודים קשים, הנפיחויות מתפרצות בכל חלקי הגוף בעיקר בידיים ברגליים ובגב, מדי פעם ההתפרצות חריגה ומתבטאת גם בשפתיים, בדרך כלל ההתפרצות בשפתיים מתחילה ממעין עקצוץ קל ובהמשך שפה אחת מתנפחת לאחריה השפה השניה וכעבור כ24 שעות הנפיחות נעלמת, מראה השפתיים באותם 24 שעות מפחידה ביותר השפתיים נראות כשפתי ברבור שגם לו התנפחו השפתיים, לא ניתן לצאת מהבית באותם שעות, פעמים נדירות גם האשכים מתנפחים עד לפי 3 מגודלם המקורי, בשאר חלקי הגוף הנפיחויות הם בידיים באצבעות בגב בישבן במפסעות ובכף הרגל. חשוב לציין כי בדרך כלל אחרי כ24 עד 48 שעות הכל נעלם, בדרך כלל אני מטפל בזיאלרגי וכדו', חשוב גם לציין שבדרך כלל באותם זמנים וקצת לפני אני סובל מעייפות כרונית גם לאחר המון שעות שינה, אשמח מאוד לשמוע על פתרון לבעיה קשה ומעיקה זו. במידה ויש צורך אוכל לצרף תמונה. תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לסייע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורך-נגעים שמופיעים ונעלמים תוך..
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/10/2009...24 שעות מתאים למחלה אחת בלבד - אורטיקריה-אנגיואדמה.
זו תופעה אלרגית שצפויה לחלוף מעצמה אך במהלך התופעה עלולות להופיע בצקות בדרכי הנשימה העליונות ולגרום לחנק וסכנת חיים.
לכן עליך לפנות בכל מקרה של נפיחות השפתיים, נפיחות הלשון, צרידות, קושי בבליעה או קושי בנשימה לעזרה רפואית מיידית או לחדר מיון.
כמו כן - פנה בהקדם לעזרה רפואית (רופא עור או רופא המשפחה) אשר ימליצו לך על טיפול מתאים להפחית את תופעות המחלה ואת הסבל שהיא גורמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפניםדנית18/10/2009
לאחרונה אני סובלת מפצעים על הפנים ממש כמו שהיו לי כשהייתי בת 16. ניסיתי לשים אוקסי אבל זה לא עזר, סבוני פנים למיניהם גם לא עזרו. כיצד ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית, לא גילית את גילך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/10/2009..
יתכן שאת סובלת מאקנה אך יתכן גם שאת סובלת מרוזציאה שהטיפול בה שונה.
כ"כ את עלולה לסבול גם מהפרעה אחרת (זיהום עור הפנים בחידקים גרם שליליים) ועוד כהנה וכהנה.
בקיצור, פני בהקדם לבדיקת רופא עור אשר יוכל לאבחן את בעייתך על סמך הממצאים הקליניים ולהמליץ לך על טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה המון בנות שזה הורמונאלי
הדר18/10/2009אני מכירה המון בנות שזה הורמונאלי אצלן והן לוקחות גלולות כדי להסדיר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
בר19/10/2009צריך לבדוק את זה עם הרופא כי באמת יכול להיות שזה הורמונלי ואז נותנים גלולות
יכול להיות שזה גם משהו אחר .. אני התחלתי לקחת גלולות פמינט כדי לנקות את העור מאקנה שהופיע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה עזר??
לילך19/10/2009זה לא מסוכן גלולות עם כל ההורמונים שיש בהן וכו'..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הרבה הורמונים
דונה19/10/2009את יכולה לשאול רופא, פמינט נחשבת לגלולה "דור שלישי", עם מינון הורמונאלי נמוך יחסית לגלולות האחרות (דיאנה לדוגמא...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר? שאין הרבה תופעות לוואי?
הדר21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת..
שרית21/10/2009בגלולות "הדור השלישי" המינון ההורמונאלי נמוך ולכן אין כמעט תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות בגלל זה לקחת פמינט ברצף?
הדר21/10/2009יש אפשרות בגלל זה לקחת פמינט ברצף? או שזה לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה דחופהital17/10/2009
אני נמצאת בחו"ל ומבקשת לקבל איבחון לצילום האיזור הנגוע ממנו אני סובלת. באיזור פי הטבעת, העור אדום וישנה שלפוחית אחת
עד כה מרחתי משחה לתחורים שלא הואילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/2009לצערי לא ניתן לאבחן ע"ס התמונה. ממליץ לפנות לרופא מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדתאור17/10/2009
שלום
לחברה שלי יש גרדת. ביומים האחרונים היינו יחד בטיול וישנו באותו חדר (לא ידענו שזה מה שיש לה). האם יש מה לעשות כעת, על מנת לחסל את הגורם למחלה, במידה וזה עבר אלי? כמה זמן אמורה המחלה לדגור עד אשר אדע אם חליתי או לא? האם יש דרך שאדע אם זה עבר אלי לפני התפרצות המחלה וכך אמנע מלהתקרב לאחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/2009אין דרך לוודא שנדבקת עד אשר יופיעו סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ואובדן תחושה באזור קטן בגבסיון17/10/2009
לפני מספר חודשים חשתי גירוד בגב, כששלחתי את היד לאותו המקום המגרד גיליתי שאני מגרדת אזור ללא תחושה, כאילו גרדתי גב של אדם אחר. בנוסף, כאשר גרדתי את אותו האזור התלוותה גם תחושת כאב. האזור המגרד נמצא בצד ימין למעלה של הגב, וכתפיית החזיה נמצאת ממש מעל אותה הנקודה ולכן פעמים רבות במהלך היום נאלצתי להוריד את הכתפייה מהכתף למטה כי בחיכוך שלה עם האזור המגרד נוצר כאב מציק ובלתי נסבל. נוצרה תחושה כללית של מין עיגול שבמרכזו אין תחושה ומסביבו יש גרד וכאב כאשר נוגעים באזור.
לאחרונה הבחנתי בנקודה אדומה קטנה שנמצאת במרכז האזור שכאבה כאשר גירדתי אותה.
היום הופתעתי לגלות שהנקודה האדומה נעלמה ובמקומה הופיע מן מרקם מתקלף, הכאב כבר עבר אבל אובדן התחושה באזור התפשט וגדל לאזור קצת גדול יותר.
רציתי לבקש שני דברים, האחד לאיזה רופא עליי ללכת בנוגע לכך, לרופא עור או נוירולוג?
דבר שני, אשמח לקבל חוות דעת על מה יכול להיות הגורם לגרד ולאובדן התחושה בגב.
תודה רבה,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- נא לעזור לי- ותודה מראשמודאג17/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני 10 ימים התחלתי טיפול בתרופת למיסיל 250 מ"ג (טבליות) כי יש לי פטריה בציפורניים, יומיים לאחר תחילת הטיפול ועד לרגע זה יש לי הרגשה ותחושה לא נעימה באשכים (או בשק האשכים) קשה מאוד לתאר את ההרגשה אבל אני אנסה, אני מרגיש כאילו סוג של עקצוץ או דגדוג בשק האשכים (אבל לא בדיוק ככה- אבל מדובר בתחושה דומה), אולי יותר נכון לומר צמרמורות או נימול בשק האשכים, זה לא קורה כל הזמן, זה קורה מספר פעמים ביום באופן פתאומי למשך 10 שניות בערך, ולאחר מכן התחושה הזאת נעלמת (והיא חוזרת מספר שעות לאחר מכן- לפעמים אחרי 2-3 שעות ולפעמים אחרי זמן יותר ארוך- הכל קורה באופן פתאומי כך שלא ניתן לחזות)- רציתי לשאול האם זו יכולה להיות תופעות לוואי של התרופה או יש בעיה בשאכים ? כי בעקבות וריקוצל אני פניתי לאורולוג שנתן לי הפניה לעשות US אשכים ובתוצאת הבדיקה היה רשום שהאשכים תקנים ויש הרחבת ורידים בצד שמאל. בדיקת ה- US עשיתי לפני חודש , ולכן האם ייתכן שקרה משהו לאשכים במשך החודש ? או מדובר בתופעות לוואי של התרופה ? ואם זה תופעת לוואי של התרופה אז למה זה קורה דווקא באשכים? זה הגיוני?
לציין כי בעלון לצרכן של התרופה רשום כי התרופה יכולה לגרום לצמרמורות, חוסר תחושה ועקצוץ, ירידה בתחושות פיזיות, סרפדת. ( ויש עוד תופעות לוואי, אבל כל השאר לא רלוונטי לבעיה שהצגתי)- אני מרגיש עקצוץ בגוף אבל ההרגשה באשכים היא שונה, היא לא בדיוק עקצוץ , נכון יותר לומר שהתחושה היא צמרמורות (או נימול)
לציין גם כי רשום בעלון של הצרכן של התרופה שכאשר יש כאב גרון מלווה בחום וצמרמורות יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא, אז מה שרציתי לומר כי כבר יומיים יש לי כאב גרון, אבל לא כאב חזק וללא חום וללא צמרמורות בגוף, רק צמרמורות באשכים, מה לעשות במקרה זה ? להפסיק את התרופה ?
אבקש את עזרתך הדחופה ובתודה מראש.
אשמח מאוד אם תכוון אותי מה ניתן לעשות במקרה זה והאם מדובר במשהו מסוכן באשכים?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/2009הייתי ממליץ להפסיק הטיפול עד לברור הבעיה מול האורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- נא לעזור לי- ותודה מראשמודאג17/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני 10 ימים התחלתי טיפול בתרופת למיסיל 250 מ"ג (טבליות) כי יש לי פטריה בציפורניים, יומיים לאחר תחילת הטיפול ועד לרגע זה יש לי הרגשה ותחושה לא נעימה באשכים (או בשק האשכים) קשה מאוד לתאר את ההרגשה אבל אני אנסה, אני מרגיש כאילו סוג של עקצוץ או דגדוג בשק האשכים (אבל לא בדיוק ככה- אבל מדובר בתחושה דומה), אולי יותר נכון לומר צמרמורות או נימול בשק האשכים, זה לא קורה כל הזמן, זה קורה מספר פעמים ביום באופן פתאומי למשך 10 שניות בערך, ולאחר מכן התחושה הזאת נעלמת (והיא חוזרת מספר שעות לאחר מכן- לפעמים אחרי 2-3 שעות ולפעמים אחרי זמן יותר ארוך- הכל קורה באופן פתאומי כך שלא ניתן לחזות)- רציתי לשאול האם זו יכולה להיות תופעות לוואי של התרופה או יש בעיה בשאכים ? כי בעקבות וריקוצל אני פניתי לאורולוג שנתן לי הפניה לעשות US אשכים ובתוצאת הבדיקה היה רשום שהאשכים תקנים ויש הרחבת ורידים בצד שמאל. בדיקת ה- US עשיתי לפני חודש , ולכן האם ייתכן שקרה משהו לאשכים במשך החודש ? או מדובר בתופעות לוואי של התרופה ? ואם זה תופעת לוואי של התרופה אז למה זה קורה דווקא באשכים? זה הגיוני?
לציין כי בעלון לצרכן של התרופה רשום כי התרופה יכולה לגרום לצמרמורות, חוסר תחושה ועקצוץ, ירידה בתחושות פיזיות, סרפדת. ( ויש עוד תופעות לוואי, אבל כל השאר לא רלוונטי לבעיה שהצגתי)- אני מרגיש עקצוץ בגוף אבל ההרגשה באשכים היא שונה, היא לא בדיוק עקצוץ , נכון יותר לומר שהתחושה היא צמרמורות (או נימול)
לציין גם כי רשום בעלון של הצרכן של התרופה שכאשר יש כאב גרון מלווה בחום וצמרמורות יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא, אז מה שרציתי לומר כי כבר יומיים יש לי כאב גרון, אבל לא כאב חזק וללא חום וללא צמרמורות בגוף, רק צמרמורות באשכים, מה לעשות במקרה זה ? להפסיק את התרופה ?
אבקש את עזרתך הדחופה ובתודה מראש.
אשמח מאוד אם תכוון אותי מה ניתן לעשות במקרה זה והאם מדובר במשהו מסוכן באשכים?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי עורית מתרופות מתבטאת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/10/2009...בפריחה.
איני מכיר תופעת לוואי כזו שאתה מתאר.
המלצתי: הוועץ ברופא העור שלך וברופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים על כל השאלות?יפית16/10/2009
שלום ד"ר בפעם השנייה אני כותבת בתקווה לקבל תשובה.
הפסקתי לפני כשנה טיפול תרופתי של רואקוטן, ולאחרונה חזרו הפצעים (אמנם בצורה קלה לעומת הפעם הקודמת).
רופא העור שלי המליץ ליטול שוב פעם רואקוטן לטווח קצר יותר אך אני חוששת בשל תופעות הלוואי בעיקר כיוון שבעוד כחודשיים אני מתחתנת ואני ממש לא רוצה להתחתן עם יובש וקילופים.
שאלתי היא האם לדעתך חודשיים יספיקו לטיפול בשל העובדה שמדובר בפעם השנייה? או שעדיף שלא לקחת סיכון?
אשמח לקבל תשובה בנידון.
תודה, יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/2009עדיף לא לקחת סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרת=הרפס זוסטר. הצעת עזרה.פנינה16/10/2009
אני בת 60 חליתי פעם ראשונה בחיי בשלבקת חוגרת באזור הגב.
הגעתי לרופא שהכיר מצוין את המחלה והטיפול בה.
חוץ מכדורי זובירקס 800 מ"ג שזה טיפול מקובל מאד שנועד בעצם למנע את סיבוכי השלבקת,
קבלתי משחה בשם :
אפלומצין. = AFLUMYCIN המשחה עזרה פלאים נגד העקצוצים והגרוד המשגע.
קבלתי עוד משחה שאפשר להשיג ללא מרשם בשם: זוסטריקס-HP נאמר לי שהיא עשויה מפלפל שחור ויכולה גם לשרוף קצת, אבל זו משחה ספציפית ומעולה ואני שומרת אותה להמשך.
נגד כאבים אחרי שלא עזר אקמול ואופטלגין שהבנתי אחר כך שאינם פועלים על המחלה,
קבלתי כדורים בשם:ליריקה LYRICA נאמר לי שהם קצת קשים להשגה אבל תתאמצו להשיגם הם הפכו את חיי ללא כאב ועקצוצים משגעים.
כמה טוב "ליפול" על רופא טוב.. מאחלת בריאות ואשמח אם רופאי הפורום יתיחסו כדי לעזור לאחרים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפנינה - מי הרופא שידע לטפל
אפי27/10/2010לפנינה שלום
אנא עזרי לנו וכתביע מי הרופא שידע לטפל בך היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפספנינה15/10/2009
שלום
פעם ראשונה בחיי ( אני בת 60)
קבלתי משטח של הרפס בגב ( רצועת שלפוחיות כואבת)
קבלתי 7 ימי זובירקס 5 כדורים של 800 מ"ג ביום
שאלתי:
1. האם החם הנמוך שיש לי יכול להגרם מההרפס?
2. האם היותי חולה במיאלומה - כרגע ברמיסיה, צריכה התיחסות מיוחדת להרפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן17/10/20091. כן
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטיליגומיקי15/10/2009
אני סובל מוטיליגו כבר שנתיים,האם יש טיפול טבעי למחלה הנ"ל,והאם מישהו שמע על שיטת טבעוני לטיפול במחלה הזו?
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו מחלה בלתי הפיכה
גיא15/10/2009לא ימצא לה טיפול לעולם .
זו מחלת עם מאפיין של הרס תאים ולכן אינה הפיכה.
אין צורך שתשלה את עצמייך.
אני חולה כבר כמה עשורים שבהם לא התקדם דבר בטיפול במחלה
ךצערינו הכיוון הוא כנטי אך חא בעשורים הקרוב אלא בבוא המשיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי-אני נוהג להמליץ רק על צורת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/10/2009..טיפול אחת במחלת הויטיליגו: תכשיר הסתרה טוב. המומלץ ביותר לדעתי הנו תכשיר בשם Lydia O'Lyrie. היבואן הנו בית מרקחת ברחוב נחלת בנימין 1 ת"א. יש לפנות לבית המרקחת לצורך התאמת גוון ואז ניתן להזמין טלפונית.
צורות טיפול אחרות במחלה רבות ומגוונות וכוללות פוטותרפיה במגוון טכניקות, השתלת פיגמנט וכן מריחת משחות סטרואידיות רבות עצמה. לכל צורות הטיפול הללו תופעות לוואי רבות אך חסרונן העיקרי הנו יעילות לא גדולה וסיכוי רב מאוד להישנות המחלה לאחר השגת שיפור במראה העור. כמו כן הפיגמנטציה החוזרת שמושגת בעזרת טיפול הנה בעלת מראה מנוקד ולא אחיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ליפשיץ לתשומת ליבך
אביעד19/10/2009בעקבות עצתך להסוואת הויטיליגו: עשיתי את הדרך מכרמיאל הרחוקה לתל אביב
אל בית מרקחת שציינת ברח' נחלת בנימין 1 בנסיון לרכוש תכשיר בשם Lydia O'Lyrie
אז בית המרקחת הזה נסגר לפני שנה וחצי ובמקומו יש דוכן בגדים לידיעה כללית.
האם אתה יודע מי מייבא את התכשיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מחפש כרגע בגוגל
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ליפשיץ לתשומת ליבך
אביעד19/10/2009בעקבות עצתך להסוואת הויטיליגו: עשיתי את הדרך מכרמיאל הרחוקה לתל אביב
אל בית מרקחת שציינת ברח' נחלת בנימין 1 בנסיון לרכוש תכשיר בשם Lydia O'Lyrie
אז בית המרקחת הזה נסגר לפני שנה וחצי ובמקומו יש דוכן בגדים לידיעה כללית.
האם אתה יודע מי מייבא את התכשיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית מרקחת זה היה היבואן?!
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי ב144 באינטרנט!
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009ביררתי עמם בטלפון - הפצת התכשיר עברה אליהם!
בתי - מרקחת בתל אביב , באותיות א ד , אופיר
כתובת : נחלת בנימין 27 ,תל אביב-יפו
טלפון : 03-5666693
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)