מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס באף....שרון26/05/2009
שלום רב,
אני סובלת לעיתים תכופות מהרפס שיוצא ממש מתחת לאף. רק בחודש האחרון הופיע ההרפס פעמיים עבר והיום שוב הופיע.
לקחתי כדורים, מרחתי משחות וזה עדיין ממשיך לחזור. מה עושים כדי לעצור את הנגע הזה?
האם יש משחה או כדור שבאמת מסלק את ההרפס אחת ולתמיד
אנא עזרתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ממושך בטבליות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009..בהרפס שחוזר בתדירות גבוה עשוי בסיומו להפחית את תדירות החזרות לרמה נסבלת.
המלצתי: פני לרופא עור ושיקלו יחד ייסוד טיפול מונע ממושך.
במהלך הטיפול צפוי חופש כמעט מלא מאירועי הרפס חוזרים.
עם סיום הטיפול צפוייה הפחתת תדירות האירועים.
ניתן יהיה לטפל באירועים אלו בטבליות מייד בתחילתם וכך למנוע את התפתחות האירוע לרמה המטרידה הרגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראפלזמה טיפול וסיכוי לפטריהציפי25/05/2009
רופאי נתן לי דוקסילין 100 mg , כיוון שהתלוננתי על צריבה במתן שתן ,והתגלה בשתן ובנרתיק אוראפלזמה.הטיפול הוא פעמיים ביום כדור אחד למשך 10 ימים. שאלתי האם זהו הטיפול הנכון? בנוסף בגלל שהתלוננתי שבעבר בזמן טיפול אנטיביוטי הופיעה לי פטריה בנרתיק ,רופאי רשם לי אגיסטן -2 -פתיליות 0.5 גרם כל אחת פתיליה אחת לשים בנרתיק ביום ה3 לטיפול והשניה ביום השמיני .שאלתי האם זה אמור למנוע הופעת פטריה בזמן הטיפול בדוקסילין??.הרבה ,הרבה תודה על ההתייחסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי, לא ניתן לבצע בפורום...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009....אינטרנטי כנ"ל שירות של חוות דעת נוספת
המלצתי: הוועצי בגינקולוג או ברופא אחר לשם חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרסופי25/05/2009
שלום.
אני חולת אפילפסיה ונוטלת תרופה בשם למיקטל.
מאז ההריון אני מזיעה יתר על המידה וזה מאוד מפריע לי.
הבנתי שיש דאודורנט בשם אנהידרול פורטה/ספיריאל המכילים ריכוז גבוה של אלומיניום ומונעים את הזעת יתר.
בגלל שאלומיניום הוא חומר אפליפטוגני אני מבקשת לדעת האם האלומיניום בדאודורנטים הנ"ל נספג בעור ומגיע למחזור הדם (וכך עלול להגיע גם למוח)?
אשמח לתשובתכם ולאינפורמציה נוספת בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופי, איני מכיר מידע כנ"ל ולכן...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009..אני ממליץ לך:
1. לקרוא היטב את העלון המצורף למוצר
2. להתקשר לחברה המייצרת ולהעלות שאלה זו
3. להוועץ בנוירולוג המטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ועור מתקלף בפיןיניב25/05/2009
מזה כחודשיים שמתי לב שיש לי התקלפות של שיכבה דקה בעור באיזור שקרוב לכיפה של הפין וזה גורם לי לגירוד ואדמומיות באיזור.
שאלותי הן:
האם זה נפוץ?
היתכן שזו פיטריה?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לבדיקת רופא עור לצורך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009איבחון הבעייה לפי הממצאים הקליניים ויעוץ מוסמך לבעייתך על סמך ממצאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים קטנים על הפיןיוסי24/05/2009
שלום,
מזה זמן רב יש לי כמו נקודות שומניות ממש קטנות על הפין למטה (בקצה הרחוק מהכיפה) ועל שק האשכים.
הנקודות השומניות האלו הן כמו פלולות ממש ממש זעירות (מעריך שבגודל מ"מ 1 או פחות). אני מתבייש ללכת לרופא.
מה זה יכול להיות?זה מדבק?
שכבתי רק עם בחורה אחת שהיתה בתולה לפני כן (בוודאות) בכל זאת , זאת מחלת מין?
אודה על תשובה ברורה ככל שאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009...קלינית.
התגבר נא על מבוכתך ופנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחה ורומאלאורלי24/05/2009
היו לי יבלות באזור של הבטן התחתונה
השתמשתי במשחה בשם ורומאל לאחר שביקרתי אצל רופא עור.
הטיפול העלים לגמרי את היבלות, אולם השאיר לי כתמים בעור כמו לאחר כויה.
התייעצתי עם רופא העור שלי והוא אמר לי שהכתמים יחלפו מעצמם. עברו כבר חודשיים ואין שיפור...מישהו יודע מה אפשר לעשות?
הכתמים הם משהו נורמלי אחרי שימוש במשחה?אני נואשת!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורומל גורם לכוויה כימית ותגובת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009...דלקת באזור המטופל.
באנשים כהי עור, בעיקר ממוצא מזרחי, עם נטיה לכך צפויים להווצר כתמי היפרפיגמנטציה לאחר אירוע דלקת עור כזו.
הכתמים צפויים להתבהר אך משך הזמן הצפוי הנו שבועות רבים ואף חודשים רבים.
המלצה: להמנע מחשיפת האזור לשמש.
הערה: יש לזכור שרבים מהבגדים שאנו לובשים הנם די שקופים לקרינת השמש ויש לקחת זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיקמירי24/05/2009
אני בהריון בשבוע 20 הופיע לי בנרתיק בשפתיים הפנימיות - באחת מהן תופעה שהתחילה בגרד אדמומיות וכעבור יומיים הופיע על השפה נקודה כמו פצעון מוגלתי דמוי אקנה שמאוד מעיק כואב ומגרד. יש לציין שהיתה לי תופעה כזו מס' פעמיים לפני ההריון פניתי לרופא נשים ורופא עור ולא קיבלתי עזרה. מה לעשות? אני מודאגת האם יש השפעה על העובר ומהי התופעה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בהקדם לבדיקת רופא עור\נשים!...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009בשאלת הרפס.
באם את לוקה באירועים חוזרים של הרפס של איבר המין חשוב להתכונן לכך לפני הלידה על מנת למנוע הדבקה של היילוד בעת מעברו בתעלת הלידה.
כיום מקובל שמותר לטפל באציקלוביר בבליעה החל ממחצית ההריון השנייה עקב נתונים מצטברים על בטיחות גבוהה של שימוש בתרופה זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם יבלת מביכה?ילי24/05/2009
שלום .
לפני כמה חודשים גיליתי מן יבלת על המרפק,
זה מאוד מביך אותי מאוד ואני משתדלת ללכת רק עם שרוולים ארוכים בגלל זה.
אפילו זמן ללכת לרופא עור אין לי.
יש איזהשהי דרך להסיר אותה בבית?
ביקור רופא או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה שלי? לכי לרופא
יקי30/05/2009אין מה לעשות - רק רופא יכריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לטיפול רופא עור!
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד חשיפה לשמש מסייעת לפסוריאזיס?יעל23/05/2009
הרבה חולים בפסוריאזיס יורדים לים המלח, כאשר את התוספת החיונית ממי הים אני מבינה, אך כיצד השמש מסייעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך אתר "להיות בריא"
דור23/05/2009חוקרים גילו שבקרב חולי פסוריאזיס שנחשפים לשמש בים המלח אין שכיחות יתר של סרטן העור, אך יש עלייה בשכיחות נזקי שמש שפירים (כמו שינויים בגמישות העור, קמטים, נטייה לנימיות דם מורחבות) וניתן לפעול למזעור התופעה.
אני אישית משתמש במשחת דייבובט ומוצא שהשילוב הזה מקל מאוד ותורם לתהליך הטיפול.
עזרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן סקלרוזיסענת22/05/2009
שלום רב,
אובחנתי אחרי ביופסיה בליכן סקלרוזיס בשלבים ההתחלתיים של המחלה.
רופא המשפחה יעץ להעזר בטיפול ברופא נשים וברופא עור במקביל.
קראתי חומר באינטרנט בארץ ובחו"ל ודי נחרדתי. הטיפול הקונבנציונאלי בדרמובט או חלופות סטרואידים/קורטיזונים אחרות מזיק בטווח הארוך ולא ברור אם עוזר בטווח הקצר. נכנסתי לאתר של כמה אלפי נשים שעברו ועוברות טיפול במחלה [יש שם מקרים שהצליחו בריפוי ולא נותרו שום סימנים למחלה]. באתר הזה מצאתי הרבה אינפורמציה והוצעו חלופות שנטען שמסייעות ללא תופעות הלוואי של הסטרואידים. הועלו האופציות של אטופיקלייר (שניתן בד"כ לאטופיק דרמטיטיס) ושל PROTOPIC ו- ELIDEL (שניתנות בד"כ לאקזמה ולפסוריאזיס). רופא העור שהייתי אצלו התייחס לאפשרויות הללו בביטול.
בנוסף לאחת מהתרופות שצויינו (סטרואיד או אחת החלופות שלו) כדי לרפא את הגרד, הומלץ במקביל על שימוש בקרמים הורמונליים לחיזוק, הגמשה ועיבוי של הרקמות - אסטרוגן (טיפול יומי) וטסטוסטרון (X2 בשבוע) בכל מקרה הומלצו הורמונים שהם BIOIDENTICAL (אסטרדיול 17 בטא) ולא האובסטין שניתן ע"י רופא קופ"ח. גם כאן - רופאת הנשים שלי היתה 'עויינת' כאשר העליתי את ממצאי ורשמה לי דרמובט ואובסטין.
עלי לציין שאינני סובלת כעת משום סימפטומים למעט השתנות גוון העור (על שטח גדל ומתפשט). לפני מספר חודשים סבלתי מגרד במשך כמה ימים אחדים ומאז כלום. האם השימוש בדרמובט חיוני גם כאשר אין גרד וצריבה? האם זה גם בבחינת 'טיפול מונע' לכל החיים גם כאשר אין את הסימפטומים? לכמה זמן ובאיזו תדירות יש להשתמש בו?
אנא, האירו את עיני באשר לאפשרויות לטפל במחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009אפשרויות הטיפול אינן רבות. מה שהזכרת לעיל הינן אפשרויות טיפוליות במקרה שלך.
כיוון שברוב המקרים המענה הוא חלקי יש המנסים מספר תרופות שונות בכדי להגיע להצלחה טיפולית.
לדעתי, אם אינך סובלת מסיפטומים כלשהם עליך לשקול את הכרח הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעורליאור22/05/2009
בס"ד
לפני כמה שבועות התחיל לגרד לי ביד באיזור השריר וראיתי שיש לי אדמומיות שם ומעין מלא עיגולים קטנים, חשבתי אולי זה פריחה, אבל שמתי לב ששום דבר לא היה במגע באיזור הזה חוץ מבגדים אבל בעצם הייתי אמור לקבל פריחה בכל הגוף ח"ו לא?
בכל אופן זה יום עובר ויום חוזר באותו מקום, שזה עובר העור נראה רגיל חוץ מגבשושיות קטנות בהירות כמו קילוף עדין בעור.
עכשיו שמתי לב שיש עוד קצת ביד, כאשר אני מקבל את הזרוע, אז האיזור הנגוע נוגע בעוד איזור ביד ושם מתחיל לי גם אותו דבר, אולי הדביק אותו.
יש לציין שזה מגרד מאוד מאוד.
האם זה דלקת בעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבהליאת22/05/2009
כמה זמן לוקח למחלת הזיבה להגיע לרחם ולחצוצרות ללא טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009עשוי לקחת ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. רציתי לדעת מה מכילה התרופהיפה22/05/2009
מסוג אגיספור תמיסה נגד פטרייתית רחבת טווח? וכן האם היא מכילה חמצן?
תודנ רבה על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009מכילה חומר אנטי פיטרייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יעיל יותרנינא22/05/2009
ילדתי לפני 10 ימים , מלידות קודמות ידועה לי התופעה של נשירת שיער ומכיוון שיש לי שיער דליל אני רוצה להפחית את התופעה ככל האפשר .
יש כמוסות בשפ פרוקפיל האם מותר להשתמש בהם בתקופת ההנקה ועד כמה הם יעילות ?
מה לגבי השימוש במטרנה משופר או באבץ בתקופת ההנקה ?
איזה תרופה יעילה יותר לבעייה של שיער דליל והפחתת נשירה כתוצאה מלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009הייתי לקוח מולטי ויטאמין וברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנתציהמור22/05/2009
תינוקת בת 6 ח עם פגמינתציה כהה בטוסיק. יש מה לעשות? נ.ב יונקת ועכשיו גם מתחילה לאכול.
זה היה מלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2009לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)