מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרם לחות מומלץ לפסוריאזיסתהל13/02/2018
סובלת מפסוראיזיס, בעיקר ברגליים והעור שם כמובן יבש ומתקלף ומלא בפצעים. קרמים רגילים לא ממש עוזרים, בטח שלא לטווח רחוק. האם יש לך המלצה לקרם חזק או לחלופה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תהל
לילך קפלן18/02/2018בפסוריאזיס ניתן לטפל בקרם מקומי עם סטרואידים, לפיכך אני ממליצה לך לפנות לרופאת עור, כמו למשל ד"ר חגית מץ, אחרי שתטפלי בסימפטומים תוכלי להשתמש בכל קרם עשיר על בסיס ויטמין E.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מומלץ בעור יבשמיכל11/02/2018
מה הטיפול המומלץ ביותר לעור יבש? בעיקר בכפות הידיים, אבל גם בזרועות וברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעור
לילך קפלן11/02/2018חות העור שלנו מתוחזקת על ידי חלב – שומן עורי שתפקידו לשמן את העור והשיער, לקטול חיידקים ולמנוע ממזיקים סביבתיים לחדור אל תוך העור. טמפרטורת החלב זהה לטמפרטורת הגוף, ובכל פעם שזו עולה (בזמן מקלחת חמה, למשל), החלב נמס ונשטף מהעור, מה שגורם לעור יבש, סדוק, חדיר למזיקים, רגיש ולעתים מגרד. גם אחוזי הלחות הנמוכים שמאפיינים את החורף גורמים לעור יבש ומגורה, אדמומיות וקילופים על עור הפנים. עלולה להופיע "סבוריאה" – קשקשת בכנפות האף, בין הגבות ובאזורים נוספים (בניגוד לקיץ, בו ההזעה מסייעת לשמירה על לחות העור). בנוסף, מצטברים תאי עור מתים רבים על הפנים.
שיקום העור מתבצע על ידי החדרת לחות אינטנסיבית וחידוש תאי העור באמצעות טיפולים ותכשירים מתאימים. כמו פילינג על בסיס שבועי המסייע לקילוף שכבות העור, השלת תאים מתים, המרצה וחידוש תאי עור הפנים; ומסכות ניקוי מטהרות להרגעת העור.
פנים: מומלץ למרוח את קרם הפנים על עור לח מעט, כדי ללכוד את הלחות ולשפר את ספיגתה בעור.
צוואר: אזור הצוואר נוטה להתקמט מהר. לכן מומלץ להקפיד למרוח קרם לחות בעדינות גם באזור הזה. מומלץ לחמם את הקרם באמצעות כפות הידיים ולהניח על הצוואר ואזור המחשוף מבלי לעסות כלפי מעלה ומטה.
מתכון למסכת הזנה ביתית: מערבבים כפית שמן זית, כפית מיץ לימון, כף יוגורט וכפית מיץ גזר. מניחים את על עור הפנים תוך כדי עיסוי. ממתינים 10 דקות ושוטפים במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער- אפילציה בכתפייםרונית08/02/2018
שלום, יש לי שיערות באזור הכתפים, שערות עבות ושחורות, אני חושבת שזה נגרם כתוצאה מליזר בידיים. כי זה לא היה לי.
האם אפילציה יכולה להסיר לצמיתות? והאם אפשר לעשות ליזר באיזור- כי לא מדובר בשערות בודדות, זו תופעה ידועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
לילך קפלן11/02/2018אין תופעת קומפנסציה בהסרת שיער. כלומר, הסרת במקום אחד ופתאום גדל לך במקום אחר פי שניים...זה כן יכול לנבוע משינויים הורמונליים למשל. לייזר יכול לעזור, אם כי כאשר מדובר בבעיה הורמונלית הייתי מייעצת לך לגשת ראשית לגיניקולוג לצורך הערכה של בדיקות הורמונליות ורק אחר כך להמשיך טיפול. אפילציה לא מתאימה לאזורים כל כך נרחבים ואני פחות אוהבת אותה כי היא יכולה גם לגרום לפיגמנטציה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ניתוח השתלת עור בפניםיהונתן08/02/2018
לפני עשר שנים ביצעתי סדרת טיפולי לייזר ע״מ לטשטש צלקות אקנה
בפנים אך אני עדיין לא מרוצה מהתוצאות .
רציתי בבקשה לדעת האם קיים כיום ניתוח השתלת עור שבאמצעותו
ניתן להחליף את העור באזור הלחיים שיש בו צלקות אקנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
אורית בן יהודה20/02/2018שלום.
לא. אבל יש טכנולוגיות חדישות יותר המניבות תוצאות טובות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסכה מומלצת לעור פנים מעורבמילי08/02/2018
איזה סוג מסיכה היא הטובה ביותר לעור פנים מעורב? בוץ? ירוק? אבוקדו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מילי
לילך קפלן08/02/2018המומלץ ביותר לעור מעורב הוא שימוש בשתי מסיכות. האחת, לעור שמן: לשימוש באזור ה-T. השניה, לעור רגיל לשאר אזור הפנים. מסיכת הבוץ ו/או החימר בדרך מיועדות לעור שמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ניתוח השתלת עור בפניםיהונתן08/02/2018
שלום רב ,
לפני עשר שנים ביצעתי סדרת טיפולי לייזר ע״מ לטשטש צלקות אקנה
בפנים אך אני עדיין לא מרוצה מהתוצאות .
רציתי בבקשה לדעת האם קיים כיום ניתוח השתלת עור שבאמצעותו
ניתן להחליף את העור באזור הלחיים שיש בו צלקות אקנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהונתן
לילך קפלן08/02/2018אני מציעה לך לפנות עם השאלה הזו לכירורג פלסטי.
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10 של ניווה גבר בן 25מתן04/02/2018
קרם פנים נגד קמטים בגיל 25 יכול לעשות משהו רע? כלומר אולי בעתיד העור יתרגל ואז לא יגיב טוב לקרמים ואז גם יבואו מקמטים במהרה יותר..?
אחרי הכל קרם נגד קמטים בגיל צעיר לא יכול לעשות קמטים.. בגיל יותר מבוגר יופיעו יותר מהר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מתן
לילך קפלן05/02/2018אל דאגה, שימוש בקרמים ככל שיהיו ומאיזה סוג אינו מאיץ הופעת קמטים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש מומלץ ברטינול בחורףענת01/02/2018
שלום
אני בת 59 ורוצה לשפר ולשמור על מרקם העור שלי וחשבתי לקנות רטינול שרופאת עור נתנה לי מרשם בעבר.
רק רציתי לשאול לאחר מריחת הרטינול לפני השינה צריך למרוח מעל קרם לחות? וכמה אחוז טוב לגיל שלי? הפעם האחרונה שרופאה נתנה לי זה היה 0.5 לאיזה אחוז להגיע כדי לשמור על המרקם במהלך החורף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
לילך קפלן05/02/20180.05 הוא אחוז נהדר, רצוי שיהיה מלווה בהידרוקינון ובויטמין סי. מעל ניתן למרוח קרם הגנה בייחוד אם העור יבש. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי פיגמנטציה מופיעים בהריוןלין30/01/2018
אני בהריון, ממש נשמרת מהשמש ושמה קרם הגנה אפילו בימים גשומים ובכל זאת הופיעו לי כתמים באזור השפם. הם יחלפו מעצמם אחרי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לין
לילך קפלן05/02/2018מדובר בכתמים ששמם המקצועי הוא מלזמה, אלו כתמים שנוצרים כתוצאה משינויים הורמונלים + חשיפה לשמש. הם יכולים להישתנות לאחר הלידה. לעיתים לדהות מאוד. ישנם מקרים שהם נשארים עד לגיל בו אנו מפסיקות לקבל מחזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לילך שוב המשך לבירוראמיר28/01/2018
תודה על התשובה
תואילי בטובך להיות יותר פרטנית בתשובתך
אז נכון עורו של גבר שונה מזה של נשים והסברת למה אבל אמרת שלא תמיד חלק מהחומרים מתאימים לעור הגברי
וכאן הייתי מעוניין שתסבירי קצת יותר
שאלתי מקודם לגבי פילנגים לשימוש אישי למינהם שמהטרה היא ניקוי לעומק .. איזור העיניים שהוא עדין ולא עובר גילוח . האם קרם עיניים לדוגמא של כל יצרנית מוצרי טיפוח מהבולטות יתאים גם לגברים ?
תואילי להסביר יותר בבקשה בנושאים אלה ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמיר
לילך קפלן29/01/2018לטעמי, תשובתי היתה מפורטת דיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך למנוע שקיות מתחת לעיניים?נטלי25/01/2018
יש דרך למנוע שקיות מתחת לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
לילך קפלן29/01/2018לצערי הרב, אין דרך למנוע שקיות מתחת לעניים. רק לטפל בהן כשהן מופיעות. על ידי ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים אחרי הורדת שפםנוי21/01/2018
אחרי שאני מורידה שפם וגם גבות, אבל בעיקר בשפם יוצאים לי הרבה פצעונים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נוי
לילך קפלן21/01/2018לתופעה שאת מתארת קוראים פוליקוליטיס ולמעשה מדובר בזיהום חיידקי של זקיקי השיער.
איך זה נראה?
קבוצות קטנות של בליטות או פצעונים אדומים על פני העור. הפצעונים יכולים להיות רגישים וכואבים, לעתים הם גורמים לגרד וייתכן שיתמלאו במוגלה.
הטיפול יכול להיות טיפול מקומי או טיפול בכדורים. במרבית המקרים נדרש טיפול מקומי בלבד. משחות אנטיביוטיות מקובלות לטיפול בפוליקוליטיס הן: פוסידין משחה וקרם, בקטרובן, מופירוצין, אקנה מיצין. תכשירים יעילים וזולים אלו, הניתנים במרשם רופא, פועלים נגד החיידקים הגורמים להופעת הפוליקוליטיס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיפטר מצלקות אקנה?רוני18/01/2018
איך אפשר להיפטר מצלקות אקנה? האם יש תכשיר או משחה או שזה מחייב טיפול אצל קוסמטיקאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
לילך קפלן18/01/2018הי רוני,
צלקות פוסט אקנה ניתנות לטיפול אך ורק על ידי טיפול במכשור מתקדם. אני מזמינה אותך לפנות אלי ולקבל את כל המידע הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נקודתי באקנה הורמונלייאנה16/01/2018
אשמח לקבל המלצה למשחה או פתרון אחר לטיפול בחצ'קונים נקודתיים של אקנה הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יאנה
לילך קפלן17/01/2018יש לנו קרם חומצות שיכול מאוד לעזור לך. תוכלי ליצור איתנו קשר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לקרם חזק לעור יבש במפרקיםשירלי14/01/2018
אשמח לקבל המצלה לקרם גוף חזק שיכול לעזור לי להחיות מחדש את כל העור היבש והמת שיש לי במרפקים. וגם רציתי לשאול אם יש איזה טיפול קוסמטי שיכול לעזור בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירלי
לילך קפלן17/01/2018מומלץ למרוח בעונת המעבר קרמים/משחות המכילים צמחים המשקמים את הריריות הפגועות, צמחים בעלי פעילות אנטי דלקתית הידועים כמרגיעים את הגירוי על העור.
בין הצמחים המתאימים: קומפרי, הידרוקוטיל, קלנדולה ועוד. שימוש בסבונים טבעיים שאינם מכילים פראבנים ומרכיבי בישום שיכולים לגרום לגירויים בעור, הם הכרחיים ביותר בעונה זאת.
בנוסף מומלץ לעשות אמבטיות המכילות שמנים כמו: חוחובה, שמן לבנדר, פטצ'ולי ולשלב שיבולת שועל שידועה בסגולותיה המרגיעות את העור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)