חשיפה למפגע אזבסט קטן

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• חשיפה למפגע אזבסט קטן
    יובל
    10/08/2011

שלום רב

אני מתגורר בשכירות ביחידות דיור במושב באזור ירושלים.

סמוך לדירה שלי ישנו מבנה אשר שימש בעבר לול וגגו עשוי מאסבסט גלי שנראה סה"כ במצב תקין.

עם זאת, בתוך מבנה הלול היה לוח אזבסט בגודל של כ 2 מטר גובה על 70 מטר רוחב אשר לא היה שלם (היה נראה שלפחות אחת הקצוות הינו חלקי כלומר עבר פעולת הפרדה) וכן בראש הלוח היה ריבוע קטן "חסר" (כ20*20 ס"מ שנראה שחתכו מהלוח). יש לציין כי בסמוך ללוח זה אני ומשפחתי עוברים מדי פעם ותולים כביסה ליד וילדי הקטן אף משחק בסביבה.

לפני כחודש פניתי לבעל הבית בעניין והוא הכניס את הלוח לתוך הלול למקום מוצנע יותר ופחות חשוף לאוויר הפתוח.

רציתי לדעת האם אני ומשפחתי נמצאים בסכנה כלשהי לאור החשיפה עד כה (אנו מתגוררים במקום כשנה וחצי) והאם כדאי שניבדק.

כן ברצוני לדעת האם הצבת לוח האזבסט במקום מוצנע בתוך הלול ללא חשיפה לרוח וכאשר בצמוד אליו "גרוטאות" אחרות החוסמות התעופפות של סיבים, הינה מספיק בהתחשב בכך שלא מדובר בלוח גדול במיוחד ואין אנו מסתובבים סביבו כל היום.

תודה

נועם צוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה למפגע אזבסט קטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה למפגע אזבסט קטן - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    21/08/2011

אסבסט אכן הוא חומר מסוכן אבל בעיקר בעת חיתוך או התקנה
    חומר שקיים ולא נגעו בו הרבה הרבה פחות מסוכן
    רצוי בזהירות לשקול פינויו אבל שוב יש לצין כי עיקר הנפגעים מחומר זה בארץ למשל היו אנשים שעבדו עם אסבסט ולא רק השתמשו במבנים בהם אסבסט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזבסט בכביסה

עמליה
    21/08/2013

בטעות הכנסנו למכונת הכביסה חולצה של אחד הפועלים שעובד בבית סמוך. ייתכן שהשתמש בחולצה זו באחד מפירוקי גגות האזבסט הנעשים תכופות באיזורינו. אם אכן עסק בפירוק גג אזבסט ללא הגנה מתאימה וכיבסתי את החולצה שלו יחד עם כל הכביסה, ישנה סכנה שנפגענו/ נפגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו