חרדות מאסבסט

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• חרדות מאסבסט
    לי
    27/10/2011

שלום רב,

גרתי שלוש שנים במעונות סטודנטים שהכילו אסבסט במקומות מסוימים. פיתחתי חרדות נוראיות בנושא במהלך שהותי שם ועשיתי הכול כדי לקבל כמה שיותר ידע ולהבין עד כמה הוא מסוכן. גם כשאמרו לי על בדיקות שנערכות לאסבסט במעונות כול כמה שנים ושהוא עומד בתקנים זה לא ממש הרגיע אותי. יום אחד גם ביקשתי לדעת האם יש עוד מקום בחדרים שמכיל אסבסט חוץ מבגג. את הבדיקה החליטו לבצע בחדר שלי ולצערי זה העמיק לי מאוד את החרדות. למרות שהם צבעו אח"כ את המקום בו הם גילו שהיה אסבסט, מאוד נבהלתי שאסבסט התפזר לי בחדר בעת הבדיקה הזו. היתי ועדין נשארתי מאוד מהבוהלת מהנושא. גם היום כמעט שנה אחרי שעזבתי את המעונות אני מפחדת שדברים שלקחתי איתי מהמעונות יכולים להיות עם אסבסט. זרקתי מלא דברים בעלי ערך עבורי ועד היום אני מפחדת מכול מיני דברים שהשתמשתי איתם באותה תקופה. יש לי שטיח בחדר שלי כיום שליווה אותי בתקופה שהיתי במעונות, עשיתי עליו שואב אבק כבר הרבה פעמים אבל אני כול הזמן מפחדת שאולי בגלל שאלו סיבים מאוד מוזרים הם לא נשאבים ועדין נשארים לי על השטיח. אני יודעת שהחרדות שלי יצאו מפרופורציה אבל אני מרגישה שיש להם בסיס וזה גורם לי לא להשתחרר מהם.אני גם יודעת שבעיית החרדות היא בעיה אחרת שאין מקומה כול כך בפורום זה אבל היתי רוצה לשאול אתכם מבחינה רצינולית ומתוך אנשים בעלי ידע- האם באמת דברים שלקחתי וניערתי אותם יכולים עדין להכיל סיבים בכמות כזו שאני צריכה לחשוב על הנושא כול יום? האם אתם חושבים ששטיח כזה...גם אחרי שעוברים עליו עם שואב אבק, יכול עדין להכיל סיבים ולהיות מסוכן? האם אני יכולה להיות רגועה עם הדברים שנשארו איתי מאותה תקופה?
    אני אודה מאוד לעזרתם,
    לי, מצטערת על האורך של השאלה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מאסבסט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות מאסבסט - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    27/10/2011

נראה לי שחרדות האסבסט בהחלט מוגזמות
    אם לא פירקת את האסבסט או עבדת בו על ידי תקיעת מסמרים כל יום הרי דרגת הסיכון שלך נמוכה יחסית ( אף פעם זה לא אפס אבל סכנות יש לנו בכל החיים)
    מקוה שאינך מעשנת שכן עישון מסוכן יותר
    יש בארץ נפגעים מאסבסט רובם עבדו במפעל בנהריה או שעבדו שנים עם אסבסט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו