מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייאושליאור23/04/2012
שלום רב פרופ' נחושתן,
"כשנופלים עליך השמיים" ומגלים לך שלאביך היקר מכל יש את המחלה הארורה הזו, אתה משתדל להבין, ללמוד, לחקור ואולי בעיקר לקבל חיזוקים מאנשים שעברו את זה או אנשי מקצוע.
לא אלאה אותך בפרטים הכל כך קבים שמצויים בידי אלא באמת בקווים כללים, התכתבנו פה מס' פעמים, אבא נמצא בשלב מאוד מתקדם של המחלה, ההתדרדרות גבוה ומהירה. נמצא עם גרורות בשתי הריאות, ואחת בראש שאמנם קטנה בחצי ואולי כבר לא פעילה (סקומס תאים לא קטנים).
עיקר הבעיה, שיעול דיי רב, ונשימות כבדות ומהירות בזמן מאמץ (הוא כבר לא הולך, רק שמתיישב או עומד). קשה מנשוא ליראות את זה. לפני כשבועיים הפסיק לו הרופא המטפל את הטיפול הכימותרפי, בטענה שהגוף כבר לא עומד בכך, ערכי ההמוגלובין נמוכים, באיזור ה - 9.
אבל כאן מגיעה הבעיה האמיתית שלי, מרגיש לי דיי מהרגע הראשון, שהוא סימן את אבי כ"קרב אבוד מראש" ונתן לו את הטיפול הסטנדרטי שכתוב בספר ותו לו. לא נתן לנו ייעוץ לגבי אינשור למשל, ויטמנים (שלהגדרתו לא יועילו), טיפים וכו'. כיום המצב לאחר 5 מחזורים שהגידולים רובם קטנו לאחר שני מחזורים וגם הגרורה המוחית ולאחר המחזור הרביעי נותרו ללא שינוי, רק שהגוף חלש מאוד ולא מצליח לעמוד יותר בטיפולים, הוא גם לא רוצה להחזיר לו אותם בעתיד. כך הוא אמר לי.
אני מרגיש שהאדם היקר לי בעולם מתדרדר וגם לרופא המטפל שלו אשמה כזו או אחרת.
לא חי עם זה טוב. לא יודע מה לעשות, אבי מאוד רוצה לחיות. מאוד. רוצה לעשות את הטיפולים, רוצה לחיות וזה קורע אותי.
האם יש דרך לשקם את המצב, האם באמת ויטמינים לא יעזרו לגוף להתחזק ולעמוד בטיפולים ? האם פעילות איטית וקטנה כל יום תביא את הריאות למצב שהן מורגלות יותר לפעילות וכך יהיה לו קל יותר. אני מוכן לעשות הכול בשביל לשקם את המצב. כרגע היאוש גדול מאוד וכולנו שרויים בעצב רב.
תודה רבה פרופ' נחושתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/05/2012המחלה היא איומה
אנחנו הרופאים הרבה פעמים השליחים ומביאי הבשורה האיומה
אנחנו עובדים בגדול בתוך התחום של רפואה מתבססת על הוכחות
ויש מעט מאד נסיונות אם בכלל שמצליחים להדגים יעילות של
טיפולים עם ויטאמינים וכו
נושא אחר הוא נושא התקוה
מצד אחד היו כאלו כמו היונים העתיקים שתיארו את התקווה בתור הרעה החולה שלא יצאה מתיבת פנדורה בגלל שקשרו אותה לחוסר אמת
אבל היום קשה לנו להיות החלטיים על האמת בחלק מהמצבים ולכן לפסול כל תקוה
מראש הוא גם נושא בעייתי
לכל רופא סיגנון משלו וקשה לי להגיד מי אכן פועל טוב יותר
אולי רופא שמתעקש למצוא תקוה גם במצבים קשים טועה ?( מודה אני פועל כך לרוב אם כי גם לי לפעמים דברים קשים לחולים) השאלה קשה
ותלוי גם בחולה ומשפחה אם ללכת לברר עוד ולנסות אם אפשר עוד טיפול שלו סיכוי קטן יותר ומחיר לחולה לעיתים גדול יותר
מקוה שלמרות הכל מצב האב ישתפר
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור המיואש
ריקי ביטון13/07/2012ליאור החמוד,
כל כך מבינה את רגשותייך,אבי היקר גם חולה מאוד נמצא לא גוש בריאות ונגעים בכבד רק שאבי במצב נפשי קשה ממזמן,והרים ידיים מהחיים מזמן,יכולה לומר לך שאי כל כך אוהבת אותו וחברתי להלחם במקומו,אנו לא מטופלים בנושא המחלה הארורה מול שום גורם מתוך בחירה,ואני בחרתי לעזור לאבא שלי בעידוד,חום,אהבה,ויטמנים,תזונה טובה,מנוחה,מעט הליכה,ומשתדל לעשות לו כיף בקצב שלו כמובן,כגון הצגה מצחיקה,בית מלון,מסעדה וכו... אז זו ההצעה הכי טובה שאני יכולה לתת לך,לעצור את הגלגל שנינו לא נצליח אבל אולי נוכל להקל עליהם ולתת להם כמה שיותר נחת.....רפואה שלמה והרבה אהבה,ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה קטנה ומועילה
ניצה נוף29/07/2012תפנה לחנן אלרז במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)