עישון שכנים פוגעני במיוחד

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• עישון שכנים פוגעני במיוחד
    רוזי
    15/09/2013

שלום,

אני ובן זוגי גרים בדירה האחרונה בבניין בעל כמה קומות כאשר בדירה שנמצאת מתחתינו שוכנים דיירים המעשניים בצורה אינטנסיבית. כול יום כשאני חוזרת הביתה ופותחת חלונות מתחיל ערב שבו כול איזה חצי שעה יש משבי ריח חזק מאוד של סיגריות בתוך הבית. דיברתי עם השכנים.... זה לא מועיל. גם עם עו"ד דיברתי והוא אמר לי שלצערו אין לי מה לעשות וכול עוד הוא מעשן בבית, גם אם זה ליד חלון פתוח כך שרוב העשן עולה אלינו, אין לי מה לעשות. יש לי שתי שאלות:
    1. האם עצם זה שאני מריחה את הריח אומר שאני נחשפת לעישון כאילו אני בעצמי מעשנת- האם הסכנה גדולה? בדר"כ אני נוטה להאמין שהעשן מתנדף להרבה מקומות אבל הריח הזה שכול הזמן מגיע אלינו גורם לי להרגיש שאני מאוד מסכנת את עצמי בריאותית. עד כמה מדובר בפניקה ועד כמה הסכנה אמיתית? אם בבגדים שלי שאני תולה נתפס הריח - זה אומר שנתפס בהם העשן והוא מסכן אותי?
    2. האם באמת מקובלת תשובה כזו שאין מה לעשות??? ההפרעה היא גדולה ויתכן והשכנים שלי חושפים אותי לחומרים מסוכנים- למה אני צריכה לחיות עם הסיטואציה הזו בלי יכולת לדאוג לנו??? יש לי מה לעשות? טעם לפנות לטביעות קטנות ואפשרות לנצח?

אשמח מאוד לתשובה,
    תודה,
    רוזי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון שכנים פוגעני במיוחד - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    16/09/2013

לגבי צעדים משפטיים בהחלט מחוץ לתחום שלי בתור רופא
    לגבי הנזק - אם מדובר על קומה למעלה הנזק קטן בהרבה מאשר של מעשן ממש
    יתכן שלאורך שנים יש איזה נזק מסויים
    אבל הוא הרבה יותר קטן משל מעשנים או כאלו ש"כלואים" בחדר עם מעשנים
    חובב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ומה לגבי ....

רוזי
    17/09/2013

ומה לגבי זה שהריח של העישון יכול להיתפס בכביסה או בדברים בבית, האם זה הופך את הנזק למתמשך יותר... כלומר אם אני אלבש את הבגד אז זה יסכן אותי. אני לא מבדברת על הריח אלא על סיכון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו