סרטן אירות תאים קטנים עם גרורות

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• סרטן אירות תאים קטנים עם גרורות
    אני
    13/11/2008

אבי חולה בסרטן ריאות תאים קטנים עם גרורות בלבלב. לפני חודשיים הוא סיים 6 טיפולים של cisplatin והייתה נסיגה חלקית, ב- ct אחרון רואים כי הגידול עצמו לא השתנה, אך יש יותר נוזל פלאורלי בריאה, יותר נוזל מסביב ללב, ובלוטות במדיאסטינום שגדלו, בעיקר בלוטה ליד וריד האזיגוס. היציעו לעשות טיפול ב- topotecan באופן מידי. ולאחר שני טיפולים לעשות הערכת ct חוזרת. השאלה האם כדי לעשות את הטיפול מיד, או אולי לחכות ולעשות הערכה נוספת? האם צריך לעשות הקרנות לראש למניעה? האם קיימים מחקרים קליניים בתאים קטנים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאים קטנים

פרופ' חובב נחושתן
    16/11/2008

כעת מהדיווח שלך ישנה החמרה ברורה במצב בראה ובפריקרד
    איזור סביב הלב
    צריך קודם כל לנסות לטפל בהחמרה זו והקו השני בארץ המקובל הוא טיפול בטופוטקאן
    למרבה הצער אין לאחרונה עדין פריצות דרך מרשימות בטיפול בסרטן ראה של תאים קטנים
    נקוה שהמאמץ הגדול בכיוון יביא להצלחות בעתיד הלא רחוק מדי
    חובב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך

אני
    18/11/2008

איך ניתן לטפל בהחמרה מצב בראה ובפריקרד איזור סביב הלב? האם הכוונה בתרופה כימוטרפית או שיש עוד דרכים לטיפול? האפ לדחות את הטיפול ב- topotecan או לעשותו באופן מידי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות תאים קטנים - סוגי טיפול

אני
    30/11/2008

שלום ד"ר נחושתן, תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלתי, הציעו לנו טיפול אחר: לא לעשות כימוטרפיה בשלב זה, אלא לעשות הקרנות לחזה למניעת התפתחות בלוטות שלא יחסמו דרכי נשימה. ובסוף ההקרנות שיערכו כחודש - חודש וחצי, לעשות CT להערכה. חשוב לציין, כי אבא שלי מרגיש טוב, אין שיעול, אין כאבים ואין בעיות נשימה. אנחנו קצת מבולבלים, האם לעשות כימוטרפיה או הקרנות. מה דעתך על הטיפול המוצע? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו