מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת c.tתמר22/11/2008
שלום, בבדיקת c.t בטן שנעשתה לבירור ציסטה שנמצאה בכיליה נמצאו הממצאים הבאים: קשרית פלוירלית או תת פלוירלית בקוטר 8 מ"מ בבסיס הריאה מצד ימין - ממליץ על סריקת כל בית החזה . פרט לכך איזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת , הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים - ללא סטיות. (צילום רחם אחרון שעשיתי היה לפחות לפני 10 שנים שהיה תקין.) בנוגע לציסטה בכיליה - נמצאה ציסטה פשוטה בגודל 1.8 ס"מ , כל השאר בבדיקה תקין. הממצא בריאה מאוד מדאיג אותי בעיקר בגלל שעישנתי במשך 15 כמעט שתי קופסאות ביום , הפסקתי לעשן לפני 5 שנים , אני בת 42 . ברצוני לשאול כמה ממצא זה קשור לסרטן? האם יש קשר ברור לסרטן? או שזה יכול להיות משהו אחר ? דבר נוסף שרציתי לציין , אני בטיפולי הפרייה בשנתיים האחרונות ,ללא ילדים , עברתי 3 הריונות שהסתיימו בהפלה טיבעית מוקדמת , וגם כרגע אני לפני התחלה של טיפול חדש ולא יודעת כיצד לנהוג עם הממצא בריאה? אשמח לקבל את המלצתך מה עליי לעשות להמשך בירור? האם הבירור יכול להיות דרך רופא משפחה?איזה בדיקה הכי מומלצת במצבי לבירור העניין? אודה לך על תשובתך והמלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בראה
פרופ' חובב נחושתן22/11/2008יש מספר הסברים אפשריים לקשרית בראה
אחד מהם עלול להיות גידול
יחד עם זאת יש לצין כי גם אצל מעשנים ממצא כזה לרוב אינו גידול ממאיר
חשוב מאד שתקבלי תשובה ל CT ממומחה להדמיה של חזה
וכן כי תדוני בכך עם פולמונולוג (מומחה לטיפול במחלות ראה)
לרוב בממצאים כאלו מבצעים בדיקת מעקב כעבור כמה זמן
יחד עם זאת ישנם יוצאי דופן לכל כוון וישנן קשריות שכבר ממבט עליהן ניתן לאמר כי הן גידול שפיר
לסיכום - חשוב לקבל תשובה של רופא מומחה בתחום - רנטגנולוג בעל נסיון וכן רפא ראות
שישקלו גם אם יש לבצע CT מלא של הראות
וכן האם לחזור על הבדיקה בקרוב או ( במקרה יצוא דופן ) להוציא את הגידול
בהצלחה
מקוה שכמו אצל רוב האנשים אצלך זהו ממצא מקרי יחד עם זאת חשוב לא להזניח ולברר את הנושא ביסודיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המורחבת
תמר22/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)