מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עישון וריאות- שאלהלחוצה מאוד!16/04/2009
שלום, אני בת 20, לא מעשנת ויש לי שאלה.
לא היתה לי תקופה בחיים שנהגתי לעשן ואני גם לא מתכוונת להתחיל. הדבר בהחלט דוחה אותי ואני מודעת לפגיעות הבריאותיות החמורות שהסיגריות מביאות איתן.
אמנם, אני לחוצה מאוד.
לפני כשנה בערך, החלטתי שאני רק רוצה לנסות לעשן, כדי לראות איך זה, וידעתי שזה לא יגרום לי להתחיל לעשן, כי אני ממש לא רוצה להזיק לבריאות שלי.
בפעם הראשונה שניסיתי, בערב אחד, שתי חברות שלי הדליקו במהלך הערב 3 או 4 סיגריות (ביחד, לא כל אחת). וביחד עישנו שלושתינו את השלוש או ארבע סיגריות האלה. זו היתה הפעם הראשונה. במהלך אותו שבוע עישנתי עוד פעמיים. שכל פעם כזאת לקחתי 4 או 5 שכטות מחברה. אלה היו השלוש פעמים שעישנתי בחיים שלי, שכמובן לא יחזרו. הבעיה היא שעכשיו אחרי שנה התחלתי נורא להלחץ שאולי השלוש פעמים האלה הזיקו לי. רציתי לדעת אם יכול להיות שהשלוש פעמים האלה עשו לי נזק לריאות? או לעורקים?או יגרמו לי לחלות בסרטן? או השחירו לי את הריאות? או עשו איזה נזק בלתי הפיך?
זה אמנם היה רק 3 פעמים וגם לא(!!!!!!!!) לקחתי לריאות בכלל באף אחת מהפעמים אבל אני נורא מודאגת.
אודה מאוד אם תענה לי.
המודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון מועט
פרופ' חובב נחושתן17/04/2009אדם שעישן פחות מ100 סיגריותך מחשב גם לבפי מיטב הזטטיסטיקות כלא מעשן
אני מקוה שלמרות הלחצים לא תתחילי לעשן שכן קשה מאד להפסיק עישון וזו התמכרות ממנה קשהלהשתחרר
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך...
לחוצה מאוד!18/04/2009זה אומר שנגרם לי נזק או לא?
(וברור שלא אתחיל לעשן. אני נגד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק מינימלי
פרופ' חובב נחושתן21/04/2009פחות מ100 סיגריות - נזק מינימלי
אנו נפגעים כל הזמן משאיפת זיהום אויר
עשן מסיגרויות אחרות וכו
ובכל זאת נזק זה לא גורם לסרטן אצל רוב האנשים
ולכן מספר קטן מאד !של סיגריות כמעט לא שושות נזק יותר מאשר הנזק מהסביבה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למודאגת
רוני20/04/2009שמעת על עישון פסיבי..אלו הם האנשים שלא לוקחים לריאות במובן שאת מתכוונת אליו ובכל זאת זה מסוכן לא פחות אם לא יותר מאנשים שמעשנים ..והם גם חולים בסרטן ריאות .
את צריכה להפסיק לעשן אם את כלכלך לחוצה ולא לתכנן את החיים שלך על פי 4 הסיגריות האלו..הריאות שלך בטוח קיבלו מהעשן הזה אבל בין זה לבין 100 אחוז שתחלי בסרטן ריאות זה עדיין רחוק...זה בוודאי לא היה בריא לעשות אבל גם אם מעשנים לידך זה לא בריא..
תשמרי על עצמך ותהני מהחיים שלך ואל תדאגי יותר מידי כי זה בטח לא בריא לחיים ..תנסי לשמור תעשי בדיקות תקופתיות ..וזה הכל ...יש אנשים שמאנשים כל החיים שלהם ולא חולים בסרטן ויש כאלו שלא עישנו יום אחד וחולים בסרטן ..אי אפשר לנהל את החיים ככה...כל יום ביומו תחיי ותדאגי להישאר בריאה..
רק בריאות ..
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
לחוצה מאוד!20/04/2009אוקי...בסדר.
ואני לא צריכה להפסיק לעשן, כי אני לא מעשנת!
תודה וגם לך,
רק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)