עישון וריאות- שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• עישון וריאות- שאלה
    לחוצה מאוד!
    16/04/2009

שלום, אני בת 20, לא מעשנת ויש לי שאלה.
    לא היתה לי תקופה בחיים שנהגתי לעשן ואני גם לא מתכוונת להתחיל. הדבר בהחלט דוחה אותי ואני מודעת לפגיעות הבריאותיות החמורות שהסיגריות מביאות איתן.
    אמנם, אני לחוצה מאוד.
    לפני כשנה בערך, החלטתי שאני רק רוצה לנסות לעשן, כדי לראות איך זה, וידעתי שזה לא יגרום לי להתחיל לעשן, כי אני ממש לא רוצה להזיק לבריאות שלי.
    בפעם הראשונה שניסיתי, בערב אחד, שתי חברות שלי הדליקו במהלך הערב 3 או 4 סיגריות (ביחד, לא כל אחת). וביחד עישנו שלושתינו את השלוש או ארבע סיגריות האלה. זו היתה הפעם הראשונה. במהלך אותו שבוע עישנתי עוד פעמיים. שכל פעם כזאת לקחתי 4 או 5 שכטות מחברה. אלה היו השלוש פעמים שעישנתי בחיים שלי, שכמובן לא יחזרו. הבעיה היא שעכשיו אחרי שנה התחלתי נורא להלחץ שאולי השלוש פעמים האלה הזיקו לי. רציתי לדעת אם יכול להיות שהשלוש פעמים האלה עשו לי נזק לריאות? או לעורקים?או יגרמו לי לחלות בסרטן? או השחירו לי את הריאות? או עשו איזה נזק בלתי הפיך?
    זה אמנם היה רק 3 פעמים וגם לא(!!!!!!!!) לקחתי לריאות בכלל באף אחת מהפעמים אבל אני נורא מודאגת.
    אודה מאוד אם תענה לי.

המודאגת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון וריאות- שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון מועט

פרופ' חובב נחושתן
    17/04/2009

אדם שעישן פחות מ100 סיגריותך מחשב גם לבפי מיטב הזטטיסטיקות כלא מעשן
    אני מקוה שלמרות הלחצים לא תתחילי לעשן שכן קשה מאד להפסיק עישון וזו התמכרות ממנה קשהלהשתחרר
    חובב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך...

לחוצה מאוד!
    18/04/2009

זה אומר שנגרם לי נזק או לא?
    (וברור שלא אתחיל לעשן. אני נגד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מינימלי

פרופ' חובב נחושתן
    21/04/2009

פחות מ100 סיגריות - נזק מינימלי
    אנו נפגעים כל הזמן משאיפת זיהום אויר
    עשן מסיגרויות אחרות וכו
    ובכל זאת נזק זה לא גורם לסרטן אצל רוב האנשים
    ולכן מספר קטן מאד !של סיגריות כמעט לא שושות נזק יותר מאשר הנזק מהסביבה
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למודאגת

רוני
    20/04/2009

שמעת על עישון פסיבי..אלו הם האנשים שלא לוקחים לריאות במובן שאת מתכוונת אליו ובכל זאת זה מסוכן לא פחות אם לא יותר מאנשים שמעשנים ..והם גם חולים בסרטן ריאות .

את צריכה להפסיק לעשן אם את כלכלך לחוצה ולא לתכנן את החיים שלך על פי 4 הסיגריות האלו..הריאות שלך בטוח קיבלו מהעשן הזה אבל בין זה לבין 100 אחוז שתחלי בסרטן ריאות זה עדיין רחוק...זה בוודאי לא היה בריא לעשות אבל גם אם מעשנים לידך זה לא בריא..

תשמרי על עצמך ותהני מהחיים שלך ואל תדאגי יותר מידי כי זה בטח לא בריא לחיים ..תנסי לשמור תעשי בדיקות תקופתיות ..וזה הכל ...יש אנשים שמאנשים כל החיים שלהם ולא חולים בסרטן ויש כאלו שלא עישנו יום אחד וחולים בסרטן ..אי אפשר לנהל את החיים ככה...כל יום ביומו תחיי ותדאגי להישאר בריאה..

רק בריאות ..
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

לחוצה מאוד!
    20/04/2009

אוקי...בסדר.
    ואני לא צריכה להפסיק לעשן, כי אני לא מעשנת!

תודה וגם לך,
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו