מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן ריאה מופשטמייק13/07/2009
שלום
בת זוגתי בת 52 לא מעשנת בריאה לחלוטין וחזקה התגלה אצלה לפני 20 יום "LUNG ADENOCARCINOMA ORIGIN III B"
נימצא רק בריאה השמאלית
מה אני צריך לעשות במה לבחור? שני הרופאים כל אחד מבית חולים אחר
כימותרפיה לקו ראשון:
רופא אחד ממליץ על כימותרפיה טקסול + קרבופלטין + אווסטין
ורופא אחד ממליץ על כימותרפיה Avastin , Gemzar ,Cisplatin* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר stage 3 b
פרופ' חובב נחושתן14/07/2009לפי התיאור נראה כי הרופאים לא חשבו שניתן לתת טיפול משולב עם הקרנה
אולי כי הגידול גדול מדי או כי יש תאים ממאירים בנוזל - טיפול כמוראדיציה הוא המקובל אצלחלק גדול מחולי
שלב 3 B ולפי המתואר אצלך לא מתאים לבת זוגך מסיבותשל א ברורות לי
לא עשו אף פעם השואה ישירה בין טיפול עם גמזר או טקסול בתופת אווסטין
הבעיה של טקסול שהוא גורם להתקרחות
יחד עם זאת קרבו טקסול ואווסטין הראה הארכת השרדות מרשימה אצל חולים עם אדנוקרצינומה של הראה
אין בידי נתונים לגבי אדנוקרצינומה ותגובה לגמזר אווסטין וציספלאטין
לכן יתכן כי הייתי בוחר באפשרות של קרבו טקסול אווסטין למרות שבעצם אין כל מבחן השוואתי שמראה כי היא עדיפה על האפשרות מבוססת גמזר
לעיתים לרוופא שרואה החולה גם שיקולים נוספים כגון מצב ספירות הדם וכו
לצין כי בעולם כעת בוחנים גם אלימטה אוסין וקרבו מול טקסול אווסטין וקרבו וזו בהחלט אפשרות
לגיטימית לטיפול ביחוד שאלימטה עם ציס כנראה יותר יותר יעיל מגמזר וציס בטיפול באדנוקרצינומה
לסיכום
1) לא הבנתי למה לא הקרנות אבל כנראה יש לכך סיבה טובה
2) לא ראיתי אותה ואין גם השוואות ישירות בין הטיפולים אבל הנטיה שלי היתה לכוון טקסון קרבו או אלימטה קרבו עם אווסטין - שוב נטיה שלא מבוססת על ספרות ישירה ויכול להיות שאחד הרופאים יודע נתון שחסר לי
בהצלחה בטיפולים!!!
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה היסודית
מייק15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)