MTHFRו ו- Folic acid

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• MTHFRו ו- Folic acid
    קטיה
    21/02/2010

שלום לד"ר נחושתן,
    לאבי (שהוא די אנמי מאז כימיוהטראפיה שקיבל עם ציספלטין) הורידו את ה- folic acid בגלל הסיכון
    שזה עלול לעודד את הסרטן.

אבל במקום אחר קראתי שיכולה להיות התנגדות לציספלטין עקב קיום מוטציה בmthfr ושמומלץ לתת במקרים אלו folic acid.

לאבי יש לפחות מוטציה אחת ל- MTHFR (אני הומוזיגוטית (לא יודעת אם מסוג T.. או C..). מה מומלץ, והאם מוטציה זו יכולה לעורר תנגודת לטיפולים אחרים בסרטן הריאה? איזה? והאם יש משהו שיכול לרסן תנגודת זו?
    תודה רבה,
    קטיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MTHFRו ו- Folic acid

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקטיה

פרופ' חובב נחושתן
    24/02/2010

קטיה שלום
    מצער שעוד לא ביררתי נושא מענין זה
    צריך לזכור שאנו כן מטפלים בחומצה פולית ב 400 מיקרוגרם אצל חולים המטופלים באלימטה
    לא ברור לי מה הנסק של טיפול בכמות קטנה של חומצה פולית
    צריך לזכור גם שיש הבדל בין מניעת שברים נוספים על ידי מתן פולט לבין מתן פולט שעלול לעודד
    כביכול תאי גידול קיימים שכן הם זקוקים לפולט וקולטים יותר פולט מתאים רגילים
    אני נוסע לחול לבערך שבוע נהיה בקשר בנושא בהמשך
    חובב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

קטיה
    01/03/2010

סליחה שלא הגבתי קודם. גם אני הייתי בחול. מחכה בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטציות- האם נהוג לעשות בארץ

קטיה
    04/03/2010

את כל פאנל 9 המוטציות המוכרות לחולים לפני או בזמן טיפול כלשהו. הבנתי שאם אין מוטציה מסויימת הסיכוי לאחרת גדל כי הן לא מופיעות ביחד. אני בעיקר שואלת לגבי ה- alk4 וגם Kras. האם בארץ משתתפים בניסויים של הטיפולים למוטציות אלה? כגון PF-02341066 ? לאבי אמרו שרק אם חלילה הטיפול הנוכחי של אווסטין וטקסטור יכשל אז יעשו את הבדיקות האלה ושהסיכוי שיהיה לו אותם נמוך מאד. אבל אני רואה שסכום הסיכויים של כל המוטציות הוא מאד משמעותי. מצד שני אבי היה מעשן עד לפני 10 שנים..בממוצע, כמה זמן לוקח לפתח תינגודת לטקסטור+אווסטין? ושאלה אחרונה- אם יש את המטציה ויש גישה לטיפולים הספציפים, במה עדיף להתחיל, לתת כימיו רגילה או טיפול כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטציות- האם נהוג לעשות בארץ

קטיה
    04/03/2010

את כל פאנל 9 המוטציות המוכרות לחולים לפני או בזמן טיפול כלשהו. הבנתי שאם אין מוטציה מסויימת הסיכוי לאחרת גדל כי הן לא מופיעות ביחד. אני בעיקר שואלת לגבי ה- alk4 וגם Kras. האם בארץ משתתפים בניסויים של הטיפולים למוטציות אלה? כגון PF-02341066 ? לאבי אמרו שרק אם חלילה הטיפול הנוכחי של אווסטין וטקסטור יכשל אז יעשו את הבדיקות האלה ושהסיכוי שיהיה לו אותם נמוך מאד. אבל אני רואה שסכום הסיכויים של כל המוטציות הוא מאד משמעותי. מצד שני אבי היה מעשן עד לפני 10 שנים..בממוצע, כמה זמן לוקח לפתח תינגודת לטקסטור+אווסטין? ושאלה אחרונה- אם יש את המטציה ויש גישה לטיפולים הספציפים, במה עדיף להתחיל, לתת כימיו רגילה או טיפול כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו