חשיפה חד פעמית לאסבסט

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• חשיפה חד פעמית לאסבסט
    ליאור
    13/08/2010

שלום,
    היום בעבודה ניסרו בקרבתי גג אסבסט. הניסור נמשך בערך חצי שעה עד שעה. יש לציין שהניסור היה בשטח פתוח ובכל זמן שניסרו עמדתי במרחק של בערך 5 מטרים מהגג, על הקרקע כמובן ולא על הגג. אני יודע שהחשיפה לאסבסט היא בעייתית אבל האם זה מסוכן כאשר זו חשיפה חד פעמית?? כמו כן, ראיתי די בבירור שבגלל הרוח שהיתה רוב האבק שיצא מהאסבסט לא עף לכיוון שלי על בעיקר התרומם באוויר. כמו כן, נחתכתי חתך קטן ביד קודם לניסור ולאחר מכן פיניתי את שברי האסבסט בידיים ויתכן שחדרו סיבים לחתך. האם זה מסוכן?? חשוב לי להדגיש שלא הרגשתי או נשמתי "גלים" של אסבסט שכן רובו התפזר באוויר אך אני משער ששאפתי סיבים בכמות קטנה. סה"כ זמן החשיפה לא עלה על 3 שעות ולא מצאתי את עצמי בתוך "ענני" אסבסט וכד', אך שוב אני משער שנשמתי מן החומר מפני שהוא מתפזר בכל הסביבה.

תודה מראש ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה חד פעמית לאסבסט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסבסט

פרופ' חובב נחושתן
    13/08/2010

הסיכוי להתפתחות סרטן בעקבות חשיפה חד פעמית וקצרה לאסבסט קטן יחסית (קשה תמיד לאמר שהוא 0)
    יחד עם זאת יש לצין כי עישון מגביר מאד סיכונים מאסבסט לסרטן לכן אני מקוה שאינך מעשן
    חובב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מעשן

ליאור
    14/08/2010

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר מיה גוטפריד
    15/08/2010

בד"כ מדובר בחשיפה ממושכת ולא חד פעמית כגורם סיכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בושא אסבסט

רן
    04/05/2013

אני גר בבית שיש בו מסתורי כביסה מאסבסט לאחד מהם יש שבר האם זה מסוכן? ואם יצא לי לשבור את החלק השבור של האריך האם נחספתי לסכנה אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו