מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן לבלב, ריאות ועצמותעאסי נסר17/04/2011
שלום
אבא שליהיום בן 60 שנה, הוא חולה סרטן ללבלב מסוג אדינוקרצינומה עבר ניתוח וויפל לפני שנתיים קיבל טיפול מונע מסוג ג'מזר, לפני מספר חודשים ולפי הבדיקות המחלה עברה לריאות שלו, הומלץ לו על קסילודה ואוקסאלי פלאטין יחד התרופה לא עזרה לו והמרקרים המשיכו בעליה רק עד לפני יותיים המרקרים הגיעו בהפרש שך 20 יום לפחות מ- 1860 עד ל- 4250 בערך
לפי מיפוי עצמות ככל הנראה המחלה עברה לעצמות החזה וחוליות D10- D11 היום ממליצים לנו על תרופה בשם TARCIVA
אני מבקש בכל לשון של בקשה להפנות אותי ולעזור לי האם תרופה זו תעזור לו לפי המצב שלו הנ"ל והאם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לו יותר מהתרופה הנ"ל.
אני מודה לכם מראש על שיתוף הפעולה.
בכבוד רב,
עאסי נסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב, ריאות ועצמות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן18/04/2011נאסר אמנם האתר כאן עוסק יותר בסרטן ראה ולא לבלב אבל אנו בכל זאת אונקולוגים ולכן אענה לך תשובה קצרה
סרטן לבלב מתקדם היא מחלה קשה ביותר
הטיפול בטרסיבה הביא לתגובה אצל חלק קטן בלבד מהחולים
הגיבו בעיקר אלו שהיו להם תופעות וואי עוריות קשות יותר
יש לצין כי נפגשנו במספר חולים קטן אצל היתה אכן תגובה מרשימה לטרסיבה
התרופה יקרה ביותר ויש לה תופעות לוואי במיוחד אצל חולים קשים שעיפים גם ככה
סברטן לבלב יש מעט תרופות שהדגימו איזה שהיא פעילות
אחת מהן היא כמותרפיה שנקאת CPT11
היא עדין כמותרפיה שיכולה להיות מעיפת ביותר ולדעתי אין לטפל בה בחולה במצב קשה
היא לא בסל אבל מחירה לפחות הרבה יותר סביר מטרסיבה
לסיכום למרבה הצער איני איש בשורה והסיכוי לתגובה עם טרסיבה הוא נמוך אם כי קיים ולכן יש לשקול אם אכן בכל זאת לנסות תרופה זו או בכל זאת לנסות כמו נוספת כמו CPT11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)