מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום ביציאות- קרוהן ברימסיה?!טל21/12/2009
הי,
אני בת 32, קרוהן במעי הדק מגיל 16, היית מטופלת בתרופות (כשנתיים) עד לרימסיה מאז ללא טיפול תרופתי, שומרת על תזונה ומרגישה מצויין.
בחודש האחרון התחיל דימום ביציאות, חשבתי שזה טחורים, אבל עכשיו חזרתי מבדיקה אצל פרוקטולוג שאמר שזה לא טחורים אלא ריר ודם והוא משייך את זה לקרוהן והפנה אותי לגסטרולוג.
אין לי כל תסמינים אחרים, אין חוסרים בבדיקות הדם, אין שילשולים או כאבי בטן , ואני באמת מרגישה מצויין.
האם יתכן שזה התפרצות של קרוהן? האם למרות שהאבחנה הישנה היא קרוהן במעי הדק יכול להיות שעכשיו זה מתפשט או משתנה למעי הגס? האם ישנה אופציה אחרת מעבר לטחורים או קרוהן?
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר רם דיקמן21/12/2009השאלות במקומן והתשובות בקולונוסקופיה, בצעי את הבדיקה בהקדם ונוכל לדון בכך לאחר מכן, בדקי צואה לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקת CRP
טל22/12/2009תודה על התשובה, מוסיפה נתונים:
עשיתי היום 22.12.09 בדיקת דם: וCRP והתוצאה היתה 1.85, שאני מבינה שזו רמה המעידה על דלקת.
כמו כן הסתכלתי אחורה על בדיקה זהה מתאריך 3.11.09 והתוצאה היתה תקינה 0.15
- האם ניתן להניח שהדלקת בראשיתה?
- האם העובדה שקיבלתי חיסון שפעת חזירים לפני כ10 ימים, ושפעת עונתית לפני כחודש עלולים להשפיע על רמת הCRP?
- האם היות ואני מאובחנת בקרוהן, ניתן לשלול כל מיני אופציות סרטניות אחרות?
וכעצתך, קבעתי תור לגסטרולוג...
אבל אודה על התייחסות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רם דיקמן23/12/2009אין לי מה להוסיף בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שקרוהן- עוד שאלות
טל31/12/2009טוב, אז עשיתי סיגמוסקופיה, ורואים דלקת בבירור, ב10 ס"מ האחרונים, לקחו גם ביופסיות. התחלתי טיפול בפנטסה בנרות.
השאלות שלי הן:
1. האם יתכן שזה לא קרוהן אלא קוליטיס? האם הביופסיות יענו על שאלה זו?
2. האם יתכן ויש מקומות אחרים במעי שמודלקים? הרי בדקו רק חלק ספציפי?
3. בעבר בהתקפים (בקרוהן במעי הדק) הייתי לוקחת גם פלג'יל מעבר לפנטסה- האם בקרוהן במעי הגס לא נהוג לתת?
4. האם ממליץ להמשיך בירור עם בדיקות נוספות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי דלקתית
ד''ר רם דיקמן01/01/2010נשמע יותר כמו UC ולא קרוהן, לביופסיות חשיבות רבה מאד, ייתכן וישנה דלקת בעוד חלקים של המעי אם מדובק בקרוהן, מה שלא נראה כך, יש להמשיך במעקב רופא הגסטרו המטפל בך ולבצע בדיקות דם רוטיניות, צפיפות עצם וצילום או הדמייה אחרתשל המעי הדק, אשמח להפנות אותך ליחידה למחלות מעי דלקתיות בבילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...אבל
טל01/01/2010נכון, עכשיו הבנתי... גם באבחנה אחרי הבדיקה רשום proctitis ולא קרוהן...
כנראה הייתי נעולה על הקרוהן.
האם עכשיו זה אומר שאני חולה בשתי המחלות????
איך אפשר לעבור מייעוץ של קופת חולים לייעוץ של בית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי דלקתית
ד''ר רם דיקמן02/01/2010בקשי הפנייה מרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)