מה דעתכם על התנדבות הנוער במדא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה דעתכם על התנדבות הנוער במדא?
    ליאת
    27/10/2011

רציתי לשאול את מנהלי הפורום שהם עובדים ותיקים או פרמדיקים בפורום .

לאחרונה הזמנו אמבולנס עבור קרוב משפחה , והגיע צוות שממה שהבנתי היה בו חובש אחד , בחור צעיר וחמוד בן 25 בערך, ועוד שלושה ילדים ממש צעירים, שנראו בערך בכיתה י'. מה שנקרא מערים. ..

הילדים נראו מבולבלים וקצת המומים, ניסו לקחת לחץ דם והסתבכו, ובסוף הבחור נהג כל הדרך לבית החולים והילדים ישבו מאחורה איתנו...

המקרה שלנו היה קל, אבל בטח הם מגיעים גם לדברים קשים יותר , תאונות דרכים קטלניות, התקפי לב.... ואז מה?

אישית ממש לא הייתי רוצה שצוות כזה יבוא לטפל בי ובקרוביי במקרה חמור, והבנתי מגוגל שעשיתי שיש במדא המון אמבולנסים שבהם יש בעיקר ילדים שעוברים קורס קצר וחובבני של שבוע שבועיים, ויושבים עם הפצוע מאחורה בזמן שהחובש עסוק בלנהוג.
    מפחיד...

גם הבנתי שבאמבולנס אין בכלל ציוד חוץ מחמצן וציוד קיבוע. מאד מינימאלי ....

זה נראה לכם תקין התופעה ? הייתי די המומה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה דעתכם על התנדבות הנוער במדא? - תגובה

חיים זייד
    27/10/2011

היי ליאת
    ראשית יש דברים במה שאת כותבת אבל....
    השאיפה בד"כ שבאמבולנס יהיו לפחות 2 אנשי צוות, נהג חובש+חובש מלווה ,
    אבל לא תמיד זה מתאפשר (בעיות של כח אדם בתחנות מסויימות), וכאן נכנסים לתמונה מתנדבי נוער,
    המתנדבים הללו הם בוגרי קורס וחייבים "לשפשף" אותם אין מה לעשות, ולכן הם מצטרפים לנסיעות והחובש נהג אמור לתפעל אותם הוא גם מעביר משוב על כל אחד מהם,
    יכול להיותשהם ממש חדשים ועוד טרם התנסו מספיק, כאן החובש\נהג אמור להיכנס לתמונה,
    מזווית אחרת צריך להבין שללא התנסות וצבירת ניסיון אין לך צאנס ,ולכן גם רופאים שיורדים למשמרת ראשונה שלהם נראים גם קצת מבולבלים ו...מפשלים,
    המנחה שלהם חייב לקחת את המושכות ולהוביל,
    מתנבי הנוער חייבים להיות לפחות בהתחלה עם חונכים,
    אבל מנסיון שלי כשיש מישהו שיודע להפעיל אותם הם עושים עבודה נהדרת,
    ולאט לאט רוכשים נסיון רב ,
    ו...משמשים חונכים לחדשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו