התעלפות לאחר התעצבנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעלפות לאחר התעצבנות
    גל
    12/12/2009

ביום שישי בערב אחרי שנאמרו לי דברים קשים, שלא צפיתי אותם כלל. לקחתי אותם קשה מדי. הלכתי לישון. וכשהתעוררתי אחרי כשעה, בגלל רעש שהילדים עשו בבית, היתה לי סחרחורת, כאב ראש חזק, פתאום לא ראיתי כלום בעיניים, נפלתי על כיסה שהיה במקום והתעלפתי. הילדים שראו זאת קראו לבעלי. והוא הרים לי את הרגליים, וצעק לי שאני התעורר. ואז התעוררתי כאילו מתוך שינה עמוקה. הילדים אומרים שגילגלתי עיניים כשהתעלפתי, ושהלשון שלי היתה בחוץ.
    כשהתעוררתי רציתי רק לשתות ולישון. שתיתי כ- 12 כוסות מים ללא הפסקה. ועדיין הרגשתי צמאה.
    בעלי לקח אותי למיטה, והיה לי קר בצורה מחרידה. (אולי היתה גם השפעה של 12 כוסות מים קרים). עם שתי שמיכות פוך עלי ועדיין היה לי קר מאוד מאוד. אחרי כ-20 דקות שכולם היו לידי, והקור נרגע, הלכתי לישון. קמתי אחרי כשעתיים עם כאבים בצד ימין למטה. כנראה בגלל כמות המים ששתיתי. הלכתי לשירותים ואח"כ חזרתי לישון כשהתעוררתי הכאבים חלפו.
    למחרת, קמתי חלשה.השתדלתי לנוח כמה שיותר. והיו לי מעט סחרחורות.
    ברצוני לדעת אם הארוע הזה מאחורי וזהו, או שיהיו לו השלכות. מה עברתי בדיוק?

בתודה מראש, דלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעלפות לאחר התעצבנות

הוספת תגובה

• התעלפות

חיים זייד
    13/12/2009

שבוע טוב!!
    אני מקווה ראשית שנרגעת , בשביל מה להתרגז
    פתגם עתיק אומר שכל הכועס כל מיני גיהנום שולט בו,
    התעלפות היא איבוד הכרה זמני על כל המשתמע מכך ,(גלגול עיניים- לעיתים צניחת לשון)
    היתה לך כנראה ירידת לחץ דם =התעלפות ,
    התעלפות היא כאמור איבוד הכרה זמני של עד 20-30 שניות ,
    לא הצעקות של בעלך העירו אותך אלא המנגנון הטבעי שחש בזרימה חוזרת ותקינה של דם למוח העיר אותך,
    טוב עשו שהרימו לך את הרגליים כי זה מזרז את זרימת הדם ,
    לגבי 12 כוסות המים זה נשמע די מוזר אינני רופא ,אבל כנרה שהעמסת על הכליות שלך כמות גדולה של נוזלים,
    אבל הרי רק את מכירה את עצמך ולכן שימי לב ב-24 השעות הקרובות לתופעות חדשות שיש לך ובכל ספק של ספק פני לבדיקת רופא.
    והכי חשוב אל תתרגזי כל כך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלפות

שי לוי
    13/12/2009

בהמשך לדבריו של חיים,
    התעלפות הינה מנגנון הגנה טבעי של הגוף. המנגנון בא לודא זרימת דם מספקת למח.
    כמו בכל "אזעקה" שעובדת פתאום, והיות שמדובר באירוע חריג עבורך, רצוי לברר מה הגורם שלו.
    את הבירור מומלץ לערוך בירור עם הרופא המטפל שלך באשר למקורו.
    בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו