טיפול שורש חוזר.

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש חוזר.
    רונית
    09/10/2011

צהריים טובים,
    לפני כ10 חודשים ביצעתי חידוש לטיפול שורש, עקב טיפול שורש שלא בוצעה לו השלמה בזמן (בגיל 10 עשו לי טיפול שורש ולאחר מכן מבנה, וכך נשאר המצב עד 10 שנים לאחר מכן - ואז השלמתי את הטיפול בחידוש מבנה וכתר)
    ההשלמה המאוד מאוחרת לטיפול השורש, ככל הנראה יצרה דלקת שרופאת השיניים שביצעה לי את ההשלמות לטיפול מאוחר יותר - לא טרחה להודיע לי על כך (בדיעבד, לאחר שהגשתי תלונה נגד המרפאה - מסתבר כי ניתן לראות בבירור כי השן מדולקת ומדובר בצילום סטטוס שביצעתי טרם התחלת הטיפולים באותה המרפאה)
    אותה הדלקת הובילה אותי למצב של מיון, ניקוז הדלקת אצל כירורג (נתנו לי מוקסיפן שהתגלה כמזיק וחלש מדיי) כיוון שהפנים שלי התנפחו בצד שמעל השן.
    את החידוש לטיפול השורש ביצעתי אצל מומחה (כמו כן - עשיתי עליו שיעורי בית)
    לפני כשבועיים, (10 חודשים לאחר החידוש) הבחנתי בנקודה לבנה מעל השן שלי (מעל החתך של הניקוז שביצעו לי במיון) אך לא הרגשתי בכאבים כלשהם. הלכתי לרופא שיניים פרטי שבצילום אמר לי שאין דלקת ושהטיפול נראה מצוין (מדובר ברופא פרטי אחר ואובייקטיבי, כיוון שהוא גם חבר של המשפחה) וככל הנראה מדובר באפטה לא מזיקה.
    היום, שבועיים לאחר מכן נתקלתי בבועה קטנה מעל השן, שלאחר ניקוז הנוזל ממנה יוצא.
    יש לציין שכמה חודשים לאחר טיפול השורש המחודש, ביקשתי לצלם את השן במרפאה של קופת החולים (שאינה קשורה או הפניתה אותי למומחה לטיפולי שורש שניגשתי אליו) ואמרו לי שם שע"פ הצילום הכל נראה תקין ואין דלקת.
    האם יכול להיות שהבועה הזו איננה קשורה לדלקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש חוזר.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש חוזר. - תגובה

ד''ר רונן דביר
    11/10/2011

שלום רונית
    במידה ומקור הבועה דלקת ממקור אחת השיניים, רופא השיניים יכול להחדיר מכשיר דרך ה"בועה" ולצלם. כך יוכל לאבחן מה המיקום המדוייק של הדלקת. יש מצבים שבועה מקורה בבעיות לא ממקור שיניים (אלא למשל וירוסים..)
    פני למומחה לטיפולי השורש שהיית אצלו מייד כשיש בועה כדי להקל על האבחון
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך האם ייתכן

רונית
    16/10/2011

שלמרות שהשן, ע"פ הצילומים החלימה ואין בה דלקת (וכאמור, מדובר בשני צילומים שונים מרופאים שונים שאינם קשורים למומחה שטיפל בי) מדולקת למרות זאת? הצילום האחרון נלקח לפני שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך האם ייתכן - תגובה

ד''ר רונן דביר
    16/10/2011

יתכן שיש דלקת עקב פתולוגיה שלא ניתן לראות ברנטגן או לאתר בבדיקה בפה.
    לעיתים סדק גורם לדלקת ולמצב קשה לאבחון. לעיתים יש שן סמוכה או רחוקה שגורמת לתחושה מוקרנת של כאב משן אחרת כמו זו שטופלה ונראית תקינה.
    יש צורך לבצע בדיקה לעיתים חוזרת ובשיטות שונות כדי לעלות על הבעייה
    בידקי שהמומחה שטיפל בךהוא אנדודונט מומחה. אם כך הדבר את בידיים טובות. אם אין לו תעודת מומחה (אנדודונט) אז כדאי להבדק אצל מומחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו