בעיה חמורה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• בעיה חמורה
    לימור
    31/07/2012

שלום רב, שמי לימור ואני בת 19. עברתי יישור שיניים בגיל 11 ולאו דווקא בגלל אסטתיות אלא בגלל שיש לי מחסור בשיניים- או איך שאפשר לקורא לזה. ב- 3 מקומות מתחת לשן החלבית לא הייתה שן חדשה שתגדל- וכיום אני נמצאת עם מערכת שיניים שהיא מעין גשר אחורי ומקדימה רואים את שני השיניים ה"מלאכותיות", כיוון שעוד לא יכולתי להרשות לעצמי השתלה- בגלל הגיל אתם יודעים.
    בעיקרון הבעיה הרצינית היא שלפני מספר חודשים הלכתי לרופא כירורג שגם מבצבע השתלות- ועשיתי צילום ?t והתברר שלא רק שאין לי עצם שעליה יוכלו להשתיל את השתל- אלא גם אין די מקום כדי להשתיל עצם מלאתותית.
    רציתי לדעת האם שמעתם על מקרה כזה, האם נתקלתם? מה ניתן לעשות? האם יש דרך שבה בכל זאת אוכל לעשות השתלה? היות והרופא לא ממש ידע לתת לי מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חמורה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    04/08/2012

לימור שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה ולראות את הצילומים הרלוונטיים.
    במקרים של מחסור בשן קבועה - לא מתפתחת עצם - הסיבה לכך נעוצה בעובדה שכאשר השן בוקעת היא "מגדלת" איתה את העצם ואז בוקעת החוצה ( מאותו הטעם כאשר שן נעקרת העצם שהיתה מסביבה עוברת ספיגה - כאשר משתילים שתל , השתל נותן לעצם תחושה כאילו יש במקום שן ולכן העצם נשמרת).
    קיימות היום טכנולוגיות של בנית עצם גם באזורים בהם חסרה עצם בצורה חריפה . אבל כאמור על מנת לתת לך חוות דעת רלוונטית יש לבצע בדיקה של הפה והצילומים.
    אשמח לעזור :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו