מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצורך במיקרוסקופ דנטלינטלי26/08/2012
שלום רב,
שיניים 11, 12, 21, 22 צריכות חידוש טיפול שורש. נאמר לי ע"י 2 רופאים שטיפולי השורש שנעשה בהן לפני 11 שנה לא היו לפי הסטנדרטים המקובלים ושאם לא אעשה חידוש ט"ש אני בסוף אאבד את השיניים.
אלא שבמרפאה (של קופ"ח) בה אני עתידה לעשות את החידושים (וטיפולים נוספים)אמורים לקבל מיקרוסקופ דנטלי רק בינואר 2013.
החידושים עצמם ייעשו שם ע"י אנדודונטית שמסיימת התמחות בעוד כשמונה חודשים.
נאמר לי שם כי השיניים הללו אינן נחשבות למורכבות ושלכן אין חובה לעשות את חידושי הט"ש עם המיקרוסקופ.
אני, כמובן, מעוניינת לתת את הסיכוי המירבי להצלת השיניים הללו כך שאני הייתי מעדיפה שהחידוש ייעשה עם המיקרוסקופ. אלא שאז אני נאלצת לדחות את החידוש ואינני יודעת אם יש בדחיה עצמה סיכון מסויים לשיניים.
אם אין בעיה לעשות חידוש בשיניים הללו גם ללא המיקרוסקופ, אעשה זאת. אבל חשוב לי לשמוע ממומחה/ית נטול אינטרסים ואובייקטיבי לחלוטין אם אכן אוכל לעשות את החידושים ללא מיקרוסקופ בשקט או שעדיף שאחכה עד תחילת השנה הבאה.
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך במיקרוסקופ דנטלי - תגובה
ד''ר רונן דביר27/08/2012שלום
בעקרון השיניים שציינת אינן מהמסובכות שבפה. יש לקחת בחשבון שמדובר בחידושים של טיפולי שורש שהם קשים יותר מאשר טיפולי שורש ראשוניים.
הטיפול ע"י מומחה יהיה תמיד בסטנדרטים הגבוהים ביותר לא רק בגלל המיקרוסקופ אלא עקב ידע, חומרים, שיטות ומכשירים מתקדמים ביותר שלא קיימים במרפאה של רופא כללי. העלות בהתאם.
לא ברור לי למה יש צורך לדחות טיפול אם הוא יבוצע ע"י מומחה. אני בטוח שתוכלי לקבוע לשבוע זה או הבא תור לביצוע הטיפולים גם במרפאה ייעודית לטיפולי שורש אצל מומחה לטיפולי שורש (אנדודונט מומחה)
בכל מקרה
רק בריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלתך
נטלי27/08/2012אני אישית חשבתי לדחות את חידושי הט"ש למס' חודשים עד שיתקבל המיקרוסקופ במרפאה כי לא ידעתי אם עדיף לחכות עד שיגיע המיקרו'.
לכן התייעצתי כאן, כי קיוויתי לשמוע שגם ללא המיקרוסקופ, האנדודנט שאמור לעשות לי את הטיפולים ידע לעשות אותם היטב גם ללא הציוד הנ"ל.
אם אפשר שאלה נוספת - האם אפשר בשקט לעשות את הטיפול הנ"ל אצל אנדודונט מתמחה שעושה את ההתמחות במחלקה בבי"ח גדול כבר שנתיים פלוס, ויש לו עוד כ8 חודשים עד לקבלת תעודת מומחה אנדודונטיה? אני שואלת בעיקר בגלל הפרשי העלויות בין מתמחה לבין מרפאה פרטית של אנודונט ותיק.
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלתך - תגובה
ד''ר רונן דביר27/08/2012התשובה היא "כן", את בידיים טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)