מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תותבת זמניתנטלי27/08/2012
עקרתי שיניים 24 עד 28. מתוכנן לעשות לי תותבת זמנית להוצאה מאקריל עבור השיניים הללו כדי לשמש אותי למשך כחצי שנה עד 9 חודשים עד שאעשה שתלים. תיתכן הרמת עצם ולכן זמן ההמתנה הארוך.
הרופא טען בפניי שעדיף לי בלי התותבת כי היא מאד לא נוחה, שלא אוכל לאכול איתה, שהיא תפריע לי בדיבור ותציק לי בחיך.
אני מבחינתי לא יכולה לוותר על זה גם אם רק בשל האסתטיקה ובמקרה הכי גרוע, אלביש את התותבת רק כשאני בחוץ ובבית אוריד אותה.
אני תוהה אם באמת רוב האנשים לא מצליחים להסתדר עם תותבת כזו, והאם יש חלופה טובה יותר עד שאבצע שתלים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תותבת זמנית - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/09/2012רותי שלום,
תותבת זמנית להשלמת השיניים מהווה פתרון אסטטי על מנת שלא יראה חוסר השיניים .
התותבת הנשלפת פחות נוחה משיקום קבוע כמובן. היא חוסמת חלק מן החיך ולכן מפריעה בדיבור, היא זזה ולכן אינה נוחה בלעיסה.
מאחר ומשתמשים בה לאחר העקירות הרי שהעצם מתחת ממשיכה להספג ונוצרת חוסר התאמה שלה אשר אותה משלימים ע"י ריפוד רך.
התותבת עצמה יוצרת לחץ על העצם מתחתיה ומזרזת את ספיגת העצם - ( כך גם לאחר ההשתלה של העצם או השתליםולכן רצוי להמנע מן השימוש בה לאחר ההשתלה ).
לגבי ההסתגלות לתותבת - הדבר תלוי בצורת התותבת וכן באדם עצמו - ישנם יסתגלו בקלות ויש שיהיה להם קשה עם התותבת.יש לזכור כי לפני השתלים זה היה הפתרון האפשרי היחידי ומה עשו אז???
בכל מקרה הכי רצוי לבצע השתלה מהר ככל האפשר ובמידת האפשר לשקול ביצוע של שיקום מיידי של השניים הקדמיות יותר 24 -25 ( במקרה כזה יש להמנע מעיסה על השיניים הללו במשך 3 חודשים ) על מנת לקבל מענה אסטטי ולהפטר מן התותבת.
מקווה שהייתי לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט היית לעזר, ד"ר שלזינגר
נטלי03/09/2012ולמעשה אודה באם תוכל להתייחס לשאלות המשך הנוגעות להשתלות שאני עתידה לעבור.
בעוד כחודש וחצי אני אמורה לעשות CT ע"מ לראות אם צריך השתלת עצם/הרמת סינוס. זה מעורר בי חשש רב הן בשל הפרוצדורה עצמה (אני דנטופובית) והן בשל העלות הגבוה.
אשמח לקבל התייחסותך לכמה שאלות בנושא:
1) האם יש דרך להעריך אם יש צורך בהשתלת עצם ללא ה CT? במקרה שלי, השיניים שנעקרו עברו ט"ש שלא נעשה כראוי לפני כ 11 שנה. האם זה לבד אינדיקציה שכנראה כן יהיה צורך בהשתלת עצם או האם גם במצב כזה ייתכן שיש מספיק עצם?
2) הרמת סינוס סגורה. נאמר לי ע"י רופא שיניים משקם שזוהי המצאה של קופ"ח כדי לגבות כספים מאנשים. לא נעים לכתוב זאת, אני רק מצטטת. האם יש דבר כזה הרמת סינוס/השתלת עצם סגורה ומה ההבדל בינה לבין הפתוחה?
3)בתגובה הקודמת שלך אליי הזכרת ספיגה של עצם בנוכחות תותבת. האם ספיגת העצם הזו יכולה לבד לגרום לצורך בהשתלת עצם? ואם כך, בהתחשב בעובדה שתותבת מזרזת ספיגת עצם, האם עדיף שאשים את התותבת רק כשאני בחוץ (כרגע בשנת חל"ת) ע"מ לעכב את ספיגת העצם שמקורה בתותבת ואולי אף להימנע כך מהשתלת עצם?
4) אם אצטרך השתלת עצם אזי ההמתנה לשים שתלים היא כחצי שנה. האם גם בתקופת ההמתנה הזו עדיף להימנע מהתותבת בגלל ספיגת עצם?
5) במידה ואני מחליטה לשים את התותבת רק כשאני מחוץ לבית, האם תיווצר איזו בעיה מבחינת תזוזת שיניים בצד בו נעקרו השיניים, או עומס יתר על הצד הלועס ואם כן איך אפשר להימנע?
6)האם אפשר לוותר מבחינת בריאות הפה ושימור מצב אופטימלי שלו, על שתל בשן 26 (יש לי את השן "התואמת" בלסת התחתונה, אמנם עם סתימה/טיפול שורש) ולעשות שתלים רק עבור 24 ו 25?
מקווה ששאלותיי לא "מצחיקות".
המון תודה מראש!
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)