טיפול שורש עקב דלקת בהריון

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש עקב דלקת בהריון
    אילה
    05/12/2012

לפני כ-10 ימים היו לי כאבי שיניים לאחר צילום התברר שיש דלקת בשורש שן 36 שעליה יושב כתר . לקחתי שבוע מוקסיפן והכאבים עברו . אני באמצע טיפול פוריות ומחכה לתוצאות קליטה להריון (אני אדע עוד 12 יום אם אני בהריון ) השאלה שלי , האם דחיית הטיפול בשבועיים וחצי יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לשן או הדבקה של שיניים אחרות או התפרצות של הדלקת בעוצמה יותר גדולה ? רופא הפוריות המליץ לדחות את הטיפול ככל שניתן ! כרגע אני לא סובלת מכאבים , אבל רציתי לדעת מה משמעות מבחינת דחיית טיפול שורש ועד כמה ניתן לדחות אותו והאם זה עושה נזקים ?והאם בעקבות חזרת הכאבים אצטרך לקחת שוב אנטיביוטיקה לריפוי הדלקת או שניתן יהיה לעשות ישר את הטיפול שורש .
    תודה שתשובה שכן מדובר בהריון יקר ביותר !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש עקב דלקת בהריון - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    08/12/2012

אילה שלום,
    בהסתמך על התיאור שלך- מדובר בשן עם דלקת מתחת לשורש השן משוקמת ע"י כתר( אני משער כי יש שם גם טיפול שורש ומבנה ).
    הטיפול שעזר הוא נטילה של אנטיביוטיקה - כלומר מדובר בזיהום על רקע חיידקי- האנטיביוטיקה עזרה לעת עתה - כי היא הפחיתה בצורה משמעותית את מספר החיידיקים ועזרה לגוף להתמודד עם הזיהום.
    הגורם לזיהום הינה השן וכל עוד השן לא תטופל עדיין קיימת סבירות גבוהה להישנות הדלקת.
    מאחר ונטלת כבר אנטיביוטיקה מסוג מסויים הרי שיתכן ובהתפרצות הבאה האנטיביוטיקה הזו כבר לא תעזור כי החיידקים פיתחו עמידות לסוג הזה.
    הכי רצוי בשלב הזה - זה להוריד את הכתר בהקדם האפשרי ולבצע את טיפול השורש ( או חידוש טיפול השורש ) ולשים במקום תרופה.
    איני רואה כל מניעה לבצע את הטיפול שכן לעניות דעתי מצב של זיהום בגוף וכאבים עזים מסכנים יותר את הפריון מאשר הטיפול בשן הדורש הרדמה מקומית.
    מאחל לך הצלחה בשני התחומים :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו