מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שורש עקב דלקת בהריוןאילה05/12/2012
לפני כ-10 ימים היו לי כאבי שיניים לאחר צילום התברר שיש דלקת בשורש שן 36 שעליה יושב כתר . לקחתי שבוע מוקסיפן והכאבים עברו . אני באמצע טיפול פוריות ומחכה לתוצאות קליטה להריון (אני אדע עוד 12 יום אם אני בהריון ) השאלה שלי , האם דחיית הטיפול בשבועיים וחצי יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לשן או הדבקה של שיניים אחרות או התפרצות של הדלקת בעוצמה יותר גדולה ? רופא הפוריות המליץ לדחות את הטיפול ככל שניתן ! כרגע אני לא סובלת מכאבים , אבל רציתי לדעת מה משמעות מבחינת דחיית טיפול שורש ועד כמה ניתן לדחות אותו והאם זה עושה נזקים ?והאם בעקבות חזרת הכאבים אצטרך לקחת שוב אנטיביוטיקה לריפוי הדלקת או שניתן יהיה לעשות ישר את הטיפול שורש .
תודה שתשובה שכן מדובר בהריון יקר ביותר !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש עקב דלקת בהריון - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012אילה שלום,
בהסתמך על התיאור שלך- מדובר בשן עם דלקת מתחת לשורש השן משוקמת ע"י כתר( אני משער כי יש שם גם טיפול שורש ומבנה ).
הטיפול שעזר הוא נטילה של אנטיביוטיקה - כלומר מדובר בזיהום על רקע חיידקי- האנטיביוטיקה עזרה לעת עתה - כי היא הפחיתה בצורה משמעותית את מספר החיידיקים ועזרה לגוף להתמודד עם הזיהום.
הגורם לזיהום הינה השן וכל עוד השן לא תטופל עדיין קיימת סבירות גבוהה להישנות הדלקת.
מאחר ונטלת כבר אנטיביוטיקה מסוג מסויים הרי שיתכן ובהתפרצות הבאה האנטיביוטיקה הזו כבר לא תעזור כי החיידקים פיתחו עמידות לסוג הזה.
הכי רצוי בשלב הזה - זה להוריד את הכתר בהקדם האפשרי ולבצע את טיפול השורש ( או חידוש טיפול השורש ) ולשים במקום תרופה.
איני רואה כל מניעה לבצע את הטיפול שכן לעניות דעתי מצב של זיהום בגוף וכאבים עזים מסכנים יותר את הפריון מאשר הטיפול בשן הדורש הרדמה מקומית.
מאחל לך הצלחה בשני התחומים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)