מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פליפררביד06/12/2012
שלום רב
אני מועמדת לעקירת שן ,ככל הנראה מחר ,לאחר שהכתר נפל לפני כחודש .
בינתיים הוכן לי פליפר אותו שמו לי היום (בטרם ידעו כי התפנה מחר תור) .מהצהריים עד עכשיו עוד לא התרגלתי לפליפר הזה ,הוא נפוח מדי בחניכיים ,זז כל הזמן ואני כל הזמן משחקת איתו בלשון .האם כך זה אמור להיות ? בלי ווים ,בלי שום דבר שיתפוס אותו ?? עדיף כבר להדביק את הכתר הקודם שנפל .הפליפר הוכן לי כיוון שהשן היא די קדמית .מניסיון עם שן אחרת שנפלה ובמקומה יושתל כתר -אז נמסר לי שרק חצי שנה אחרי העקירה אוכל להניח את הכתר הקבוע .האם זה אומר -לגבי השן הנוכחית -שבמשך חצי שנה אצטרך ללכת עם הפליפר המעצבן הזה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בשן 24
רביד06/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ?
רביד12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פליפר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/12/2012ריקה שלום,
קשה לתת לך תשובה מדוייקת - כי איני יודע מה מצב העצם - האם יש דלקת אקוטית במקום ?? האם יש צורך בבנית עצם?
ישנם מקרים בהם ניתן לעקור את השן ולבצע השתלה מיידית ומיד להתקין כתר על השתל - את הכתר בונים כך שאינו נמצא במגע עם השן הנגדית. ובמשך כ 3 חודשים נמנעים מלעיסה על הכתר. במקרה כזה אין צורך לבצע פליפר.
במידה וקיימת דלקת חריפה בעם או שיש צורך בבנית עצם , לא ניתן לבצע השתלה מיידית ואז יש לשקול ביצוע של שיחזור מיידי של השן - ניתן לשקול ביצוע של פליפר או שגר מרילנד זמני.
גשר מרילנד הינו גשר אשר נצמד לשיניים הסמוכות עם "כנפיים" ומשלים את השן החסרה -הגשר הזה קבוע ואין צורך לשלוף אותו. במצבים שלא ניתן לבצע השתלה מיידית , והסגר מאפשר זאת - זהו השיחזור הזמני שאני מעדיף ואני נותן למטופלים שלי - כי הוא קבוע ואינו יצור לחץ על החניכיים.
פליפר- הינו תותבת זמנית אשר זזה . ניתןצ לבצע עם ווים או בלי ווים - הדבר תלוי בעמדת השיניים הקיימות וכן באסטטיקה הנדרשת - שכן הווים הללו אינם אסטטיים, בנוסך הפליפר יוצר לחץ על מקום העקירה ופוגע בד"כ בריפוי העצם.
חגבי כמה זמן תצטרכי להיות עם הפליפר- הדבר כאמור תלוי במצב העצם.
מאחל לך החלמה מהירה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)