האם יכול להיות שאחרי עקירה של השן

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• האם יכול להיות שאחרי עקירה של השן
    רביד
    03/01/2013

נשארו ממנה עוד שרידים בפה ??
    מדובר בשן 24 אם זה משנה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוכנן כתר קבוע בהמשך

רביד
    03/01/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חריפה עד כדי נמק בשן שליד השתל

רביד
    12/03/2014

שוב שלום
    בדצמבר 2012 התחילו טיפול בשן לצורך כתר , עם עקירה מאוד לא מוצלחת שלא עקרה את השורש .
    בהמשך השורש כבר נעקר בהליך מאוד ארוך ומסובך .באוגוסט 2013 הושתל השתל והיום בשעה טובה הגעתי לחשיפה ואז התברר בצילום שבשן שליד השתל נוצרה דלקת חריפה עד כדי נמק שמצריך טיפול שורש וכנראה עוד משהו .שאלתי היא האם יכול להיות שדלקת כל כך חריפה (לא הרגשתי מאום )לא נתגלתה בצילומים שעשו לי במהלך התקופה .
    כמו כן הייתי רוצה לדעת האם ייתכן שהדלקת קשורה לשתל (הרופאה ביצעה בדיקת קור ונקבע שלא )
    הייתי רוצה לדעת כמה זמן עלול לקחת תהליך החלמת הדלקת ולמה עוד עליי לצפות -וכמה זמן -עד לקבל הכתר "הנכסף".
    האם זה הגיוני שתהליך ההשתלה כל כך הרבה זמן?אני עובדת עם המרפאה של קופת החולים ונדמה לי ששם זה ארוך כאורך הגלות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שאחרי עקירה של השן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/01/2013

רביד שלום,
    במידה והשן הנעקרת נשברת ( או שהיא מלכתחילה סדוקה ) הרי שקיים סיכוי שתשאר שארית של השורש בעצם.
    במקרים אשר לא בטוח כי כל השן נעקרה , הרופא בד"כ מבצע צילום רנטגן . בצילום הרנטגן ניתן לראות האם יש שארית של שורש.
    הדבר נכון לגבי כל שן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה

רביד
    05/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה

רביד
    09/02/2013

ובכן כך :
    השבוע ניגשתי למרפאה לצורך מידות לכתר בשן אחרת , תוך כדי ביקשתי שתיבדק השן השנייה .נעשה באמת צילום והסתבר שצדקתי .השורש היה מאוד עמוק ולקח המון זמן לעקור .בסופו של דבר הוא קבע שלא כדאי לי כתר כי אם גשר .הוא הסביר שלצורך כתר יצטרכו לעבוד על השן כשנתיים וגשר יהיה יעיל יותר .אנא חוות דעתכם על העניין .חברה הסבירה לי שעדיף כתר כי גשר שמים על שיניים שעברו טיפול שורש או על שיניים הרוסות בצדדים .לא זכור לי טיפול שורש והן לא הרוסות .
    אני גם כמובן רוצה לדעת האם יגבו ממני יותר כסף והאם מגיע לי איזה שהוא פיצוי על עוגמת הנפש בגין שן שלא נעקרה כהלכה מלכתחילה ,הזמן שבזבזתי על להגיע שוב וכו' .
    כל הכסף כבר שולם (על כתר ) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2013

רביד שלום,
    לא הצלחתי להבין - האם היתה שארית של שורש שנערה מאוחר יותר?
    בכל מקרה לגבי השאלה של גשר לעומת ביצוע של שתל עם כתר - הרי שיש יתרונות וחסרונות לכל פתרון :
    גשר - הינו פתרון בו משחיזים את השיניים הסמוכות לשן החסרה ונותנים להן צורה שלקונוס - ואז מתקינים עליהן גשר המורכב משני כתרים בכל צד המתלבשים על השיניים המושחזות ובאמצע כתר תלוי המשלים את השן החסרה :
    יתרונות :
    מיידי, אין צורך בהליך כירורגי נוסף

חסרונות:
    פגיעה בשיניים הסמוכות עד כדי צורך בטיפולי שורש!!!
    מבחינה הנדסית- שתי שיניים נושאות בעומס של 3 שיניים.
    קיים קושי בניוקי שכן אין אפשרות לנקות עם חוט דנטלי
    והעצם מתחת לשן התלויה ( כלומר באזור העקירה ) תמשיך להספג.

שתל - הינו גוף קוני המחקה את שורש השן (דומה לדיבל שמתקינים בקיר)- עליו מתקינים מבנה + כתר.
    חסרונות:
    דורש נפח של עצם - במידה ואיןם מספיק עצם הרי שיש לבצע הליך של בנית עצם.
    הליך כירורגי נוסף.
    המתנה של זמן עד לקליטה של השתל

יתרונות:
    אנו פוגע בשיניים הסמוכות.
    מאפשר ניקוי קל
    השתל נושא את השן. כך שמבחינה הנדסית כל שן נושאת את עצמה.
    שומר על העצם בו הוא נמצא.

רביד , באופן עקרוני במידה והשיניים הסמוכות הינן עם טיפול שורש , עדיף לבצע שתל ולא גשר.

לגבי השאלה של פיצוי - איני יודע מה קרה הדבר אינו ברור.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה

רביד
    10/02/2013

"דורש נפח של עצם - במידה ואין מספיק עצם הרי שיש לבצע הליך של בנית עצם.
    הליך כירורגי נוסף.
    המתנה של זמן עד לקליטה של השתל "

זה גם מה שהסביר לי הרופא ,אמר שזה עלול לקחת כשנתיים .הוא צודק ?
    והאם כל ההליך הזה יקר בהרבה מגשר ? בשיקול הכללי כולל הנזקים שעלולים להיגרם מגשר -מה יותר משתלם לדעתך כספית ?
    וכן , השן לא נעקרה כמו שצריך (כפי שחששתי ושיתפתי בשירשור ) .

לדעתי מגיע לי פיצוי כספי על עוגמת הנפש ,הזמן שבזבזתי וכו' .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

רביד שלום,
    עלות של שתל + מבנה וכתר או גשר 3 יחידות - דומים מאוד.
    כפי שכבר הסברתי לך בתשובה קודמת יש עדיפות גדולה לשתל במידה והשינים הסמוכות ללא טיפולי שורש.
    לגבי פיצוי - קשה לי לחוות דעה - יש לבדוק מה הנזק האמיתי שנגרם לך אם בכלל.
    אנ י חושב שצריך לתמקד בטיפול והצלחתו .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשירשור

רביד
    11/08/2013

הייתי אמורה לעבור השבוע את ההשתלה (אולי גם עם העצם ) אולם אני מרגישה לא במיטבי בזמן האחרון (בת 47 ) ,סובלת מדלקת כרונית בקיבה ומטופלת באומפרדקס ובנוסף הרגשתי שמפתחת דלקת נוספת .נכנס לי חשש לראש לגבי ההשתלה ,שמא לא אעמוד בזה כי גם כך אני חלשה ,ואולי האנטיביוטיקה "תמוטט" אותי , הגם שזכורה לי העקירה הלא פשוטה שעברתי בשן זו ,עד כי הנפיחות ירדה רק כעבור כמה ימים .
    האם היה יסוד לחששי ? למרות שקיבלתי את המלצתך לשתל ולא לגשר ,פתאום נכנס חשש שמא לא אעמוד בזה .
    נא תשובתך המהירה שכן נקבע תור מחודש לעוד שבוע וחצי .
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה על מה שכתבתי לעיל .

רביד
    15/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשירשור - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/08/2013

רביד שלום,
    בעיקרון השתלה יותר פשוטה מעקירה של שן דלוקה שכן אתר השתלת השתל הדנטלי אינו מזוהם ואילו שן דלוקה מזוהמת ולכן הריפוי קשה יותר.
    בכל מקרה רצוי להגיע להשתלה של השתל הדנטלי כשאת בימטב ולא חולה כי בכל זאת הטיפול מהווה סטרס לגוף ואם מראש הגוף במצב ירוד סביר שהריפוי יהיה איטי יותר.
    לגבי אנטיביוטיקה- אכן האנטיביוטיקה יכולה להחליש ולכן אני ממליץ לך לקחת פרוביוטיקה לפני הטיפול ובהמל נטילת האנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לקחת את הפרוביוטיקה

רביד
    19/08/2013

בהמלצת הרוקחת במקום עבודתי -ממש לפני מס' ימים ,מקווה שזה מספיק זמן .אני אדבר שוב עם הרופא .
    תודה לך .

רביד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוביוטיקה שרכשתי

רביד
    20/08/2013

הינה לשמירת החיידקים הטבעיים במערכת העיכול ,אם זה משנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוביוטיקה שרכשתי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/08/2013

רביד שלום,
    הפרוביוטיקה - הינם חיידקים "טובים" אשר מחזירים את הפלורה הטבעית של מערכת העיכול לאחר שהאנטיביוטיקה פגעה בהם.
    החיידיקים הללו חשובים לפעילות המעיים ולספיגת המזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו