מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיניים תחתונות לא יפות.שני27/01/2013
שלום,אני בת 26 ואני ממש לא אוהבת את ארבעת השיניים התחתונות שלי. לא מדובר בשיניים עקומות אלא במראה שלהן. הן מאוד ארוכות ובנוסף יש לי גם נסיגת חניכיים,מה שעוד יותר מדגיש את העובדה שהן ארוכות מהרגיל.
אגב לפני כמה שנים עברתי השתלת חניכיים שלא הצליחה.
אני יודעת שיש הליך של קיצור או שיוף שיניים אבל לפי מה שהבנתי מדובר בקיצור מאוד מינימליסטי ולא משמעותי ואני צריכה לקצר אותן לפחות בחצי כדי לקבל שיניים יפות.
לכן חשבתי לעשות השתלה אך אינני יודעת אם המקרה מצריך את זה ואם עושים את זה בגילי.
האם יש דרכים אחרות לקיצור שיניים מבלי לעבור הליך מסובך כמו השתלה?ובאופן כללי אלו מקרים מצריכים השתלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים תחתונות לא יפות. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/01/2013שנישלום,
קשה לתת חוות דעת מתאימה מבלי לבצע בדיקה ולבחון את צילומי הרנטגן הרלוונטיים.
בכל מקרה על פי התיאור שלך- קיימת נסיגת חניכיים בשיניים התחתונות הקדמיות שלך - דבר שיוצר מראה של שיניים ארוכות.
הפתרון שאת מציעה - לקצר את השיניים עלמנת שהאורך הכולל שלהם לא יראה ארוך- לא מתאים, כיוון שקיצור הלהבים של השיניים יגרום חוסר מגע עם המשנן העליון ובנוסף השיניים הללו לא יראו במהלך התפקוד הרגיל ויראה כיאלו חסרות לך השיניים הללו.
במידה ו השיניים הללו יציבות ואין נסיגה גדולה מדי הרי שלא כדאי לעקור אותן.
ניתן להתייעץ עם רופא השיניים יתכן וניתן יהיה להשתיל חניכיים על מנת לכסות ת השורשים החשופים ובכך לשפר את המראה כללי שלהן . יעש לזכור כי ביצוע של כיסוי שכזה יכול לגרום להיווצרות כיסים עמוקים. לכן יש לבחון האם פעולה זו של כיסוי השיניין בחניכיים רצויה.
בהצלחה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שגם ככה הן
שני29/01/2013ארוכות וגם אם אעשה השתלת חניכיים אני לא אהיה מרוצה כי הן עדיין יהיו ארוכות. הייתי ממש רוצה לעקור אותן ולהשתיל במקומן שיניים יפות וקצרות.
האם השתלת שיניים מונעת נסיגת חניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העניין הוא שגם ככה הן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2013שני שלום,
יש לבצע בדיקה ולראות את הצילומים ואז להחליט על תוכנית הטיפול.
גם במקרה של השתלה השיניים יראו ארוכות אלא אם נבצע בגשר גם "חניכיים" מחרסינה .
שתלים דנטליים שומרים על העצם - העצם פחות נספגת לעומת מצב בו העצם ללא שתלים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)