כתר לשן טוחנת שנראה ארוך

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כתר לשן טוחנת שנראה ארוך
    אלון
    12/02/2013

עקרו לי את שן 26 (סדק בשן) ועברתי הרמת סינוס ואחרי כמה זמן שתל ולפני שבוע (אחרי שבעה חודשים) עשו לי חשיפה ושמו לי כיפת ריפוי.
    ליד השן הזו (זאת בין הניב ל26) הייתה שן שעברה טיפול שורש לפני שנים והיה עליה כתר.
    כבר בניתוח הרמת הסינוס נחשף קצת חלק מקצה הכתר (שחור - גם הייתה מעט נסיגה לפני ) ואחרי החשיפה נהיה רווח קצת גדול יותר. את הכתר הזה החלפתי וכרגע אני עם זמני. ובקרוב יעשו לי כתר קבוע לשתל וכתר קבוע גם לשן השניה. הבעיה שהשן עם הכתר הזמני נראית גדולה יותר מהשן בצד השני של הלסת (בגלל גובה חניכיים). נכון שמדובר בשן טוחנת (אבל קרובה לניב) וזה מציק לי. מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר לשן טוחנת שנראה ארוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר לשן טוחנת שנראה ארוך - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

אלון שלום,
    החניכיים בסמיכות לאזור השתלה השתל והרמת הסינוס - עברו נסיגה ולכן הכתר ארוך יותר לכיוון החניכיים.
    לא ניתן לעשות הרבה - איני ממליץ על השתלת חניכיים כי זה יצור במקום כיס גדול. במידה והדבר ממש מציק לך והכתר נחשף בחיוך רחב - הרי שניתן לשקול ביצוע של חרסינה וורודה בצבע החניכיים בשולי הכתר - כך שניתן לקבל אורך נורמאלי של כותרת השן.
    יש לבדוק שאכן ניתן לבצע את החרסינה הוורודה ולקבל תוצאה טובה.
    במידה ולא רואים את האורך של הכתר בחיוך הרי שלא הייתי עושה דבר.
    בברכה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו