מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי שורש וכתריםזהבית18/03/2013
היי שלום רב,,
התחלתי לבצע בדיקות במרפאת הקופ"ח שלי הרופאה שערכה לי את הבדיקה ראתה שאני צריכה 2 טיפולי שורש שאחד מיהם מצבה של השן הטוחנת לא עומדת במצב בדיוק ישר והיא רקובה מאוד בבדיקה היא ראתה שייתכן שאני צריכה ניתוח הארכת כותרת היא לא הסבירה לי בדיוק מה זה מאחר ואני קצת פחדנית מטיפולים אינני מבינה מזה הניתוח הזה למה הוא נועד.
אני ערכתי באותו מעמד גם בדיקה אצל אורטודנט כדי שיגיד מה חוות דעתו בנוסף הוא אמר שהרופאה תמשיך בביצוע עפ"י הבדיקה שלה .
כעת בהצעת מחיר שהפקידה הוציאה לי יש לי
2 כתרים זמניים
2 כתרים קבועים
2 טיפולי שורש
ו2 מבנה
והניתוח הארכת כותרת שכיבכול בסימן שאלה.
שאלתי את הפקידה מדוע היא מכלילה את הכתר הקבוע ממילא אני עושה זמניים מאחר ואני אעשה יישור שיניים והיא טענה שככה זה עובד וזאת מדיניותם שעושים טיפול שורש משלמים על הכול מראש ז"א כתר זמני +מבנה+כתר קבוע
שאלתי היא כזאת לגבי זה איך ניתן לקבוע לי מראש שאשלם על כתר קבוע אם אחרי היישור שיניים דברים זזים ומשתנים האין זה מקצועי או שאני טועה כאן יש משהו שאני אמורה לדעת ?
אשמח שתאירו את עייני
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי שורש וכתרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/04/2013זהבית שלום,
בד"כ שן שעברה טיפול שורש תשוקם ע"י מבנה וכתר. בשלב ראשון יבוצע כתר זמני ואחריו יש לבצע כתר קבוע.
במקרה שלך נראה כי יבוצע כתר זמני אשר ישמש אותך עד ליישור השיניים ואחר הישור יוחלף הכתר בכתר קבוע.
לגבי הארכת כותרת- זוהי פרוצידורה אשר בה מורידים את הגובה של החניכיים מסביב לשן. הדבר נובע בד"כ בגלל שהעששת הגיעה נמוך לכיוון העצן של החניכיים ועל מנת לשקם את השן יש לפנות מקום לכתר.
במקרה שלך מאחר ואת עומדת לבצע ישור שיניים , ניתן לשקול הבקעה של השן (כלומר למשוך את השן החוצה,כך שהשן תתרחק מן העצם ויתקבל מספיק מקום לביצו של כתר מבלי הצורך בניתוח). הבקעת השן עדיפה על פני הארכת כורת.
מקווה שהייתי לעזר
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)