האם חובה לעקור

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• האם חובה לעקור
    אינה
    11/04/2013

שלום.
    עשיתי טיפול שורש בשן , לאחר שנשברה- עשיתי כתר.
    כבר כמה חודשים שיש לי את הכתר והשן פתאום התחילה לכאוב- רק שאני מתקתקת עליה עם משהו או כשלועסת.
    עשיתי 7 צילומים אצל 2 רופאים שונים ולא גילו כלום.
    אחד מהם אמר שיש חשד לסדק בשן מתחת לכתר וצריך לעקור את השן בצורה כירורגית ולאחר חצי שנה לשים שתל.
    השאלה שלי היא כזאת-
    האם אני חייבת לעקור את השן ? ממה שהבנתי ,בגלל שיש לי טיפול שורש לא יכול להווצר מצב של זיהום או דלקת אם אני לא אעקור את השן .האם זה נכון? האם אני יכולה להשאיר הכול כמו שזה ולא יקרה לי כלום?
    או שיש סיכוי לפתח סוג שלהו של דלקת? מה הכי גרוע שיכול לקרות?
    מאוד חשוב לי לדעת את זה כי הרופא לפני אמר שהבעיה היא בעצם שהכתר יושב גבוה מדי ומופעל עליו לחץ רב- הוא שייף אותה ואני כן מרגישה טיפה יותר טוב. עדיין יש קצת כאב שאני לוחצת על השן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם חובה לעקור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חובה לעקור - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/04/2013

אינה שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבדיוק ולבצע צילום רלוונטי.
    בכל מקרה- במידה ומדובר בסדק , לא תמיד ניתן לזהות אותו בתחילה. במידה ואכן מדובר בסדק בשורש , הרי שיש צורך לעקור את השן כי יתפתח זיהום במקום מאחר וחיידקים יכולים לעבור מחלל הפה אל העצם של הלסת דרך הסדק הזה.
    חשוב לציין כי רק לאחר שמזהים בוודאות את הסדק , רק אז יש לעקור את השןץ
    על פי התיאור שלך השן התחילה לכאוב רק לאחר מספר חודשים ואני מניח כי עד אז הגובה של הכתר היה בסדר ולא הפריע.
    ואילו עתה יש כאב מן השן והורדת הגובה של הכתר עזרה מבחינת הכאב- הדבר יכול לנבוע מדלקת מתחת לשן אשר גורמת להגבהה שלה ולכן נוח יותר.
    לסיכו במידה ומדובר בסדק בוודאות הרי שיש לעקור את השן ולא רצוי להתמהמה.
    במידה ועדיין לא ברור המצב הרי שיש לנסות לבצע חידוש טיפול שורש ולהמתין עד להפסקת הכאב או לזיהוי של סדק.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו