זריקת טשטוש לפני סתימת שורש

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• זריקת טשטוש לפני סתימת שורש
    אחת
    03/07/2013

רופא השיניים הזריק לי זריקת טשטוש בחניכיים לפני הסתימת שורשת שעשה לי, לפתע הרגשתי סחרחורת וכאילו עומדת להירדם והלב התחיל לפעול מאד בחוזקה. מה זה אומר?? לאחר מכן ביקש ממני שלהבא אדגיש שרק יתן לי זריקה "קלה". שאלתי אותו מדוע הרגשתי כך? אמר שזה מכין אדרנלין? רציתי לשמוע דעתך ומדוע הייתי צריכה להרגיש כך?? תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוסף

אחת
    03/07/2013

מה זה אומר סתימת שורש שעברתי - 3 תעלות. האם זה נחשב לחור גדול? כמה תעלות יש בשן שסותמים?? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/07/2013

יעל שלום,
    בחומר ההרדמה המשמש ברפואת שיניים יש בד"כ אדרנלין.
    האדרנלין הינו חומר המצוי בגוף ומופרש ע"י בלוטת האדרנל- תפקיד האדרנלין בגוף הוא לשמור עלינו - במקרים של סכנה או פחד הוא מופרש בכמות גדולה ואז הוא מגביר את קצב פעימות הלב ומעלה את לחץ הדם על מנת לספק אפשרות תגובה מהירה - ( לברוח או להלחם) ( זו דרך אגב המשמעות של מכורים לאדרנלין- לאילו העוסקים בספורט אתגרי)
    , זוהי ההשפעה המרכזית של האדרנלין אבל באזורים מרוחקים מן הלב ההשפעה שלו היא כיווץ של כלי הדם ( וכך לחץ הדם הכללי עולה).
    בחומר ההרדמה הוכנס אדרנלין על מנת שכלי הדם בסיבית החומר יתכווצו ואז ספיגת חומר ההרדמה אל הדם תהיה איטית וכך החומר ישאר זמן רב יותר באזור בו הוא הוחדר.
    האדרנלין שמוחדר בכל זאת מגיע אל זרם הדם ואז הלב שמקבל את האדרנלין מגביר את הקצב ומוח מתרגם זאת כאילו אנו מצויים בסכנה. - לעיתים בכמות גדולה יש אפילו רעד קל בגוף .
    במידה חומר ההרדמה מוזרק בקירבה לכלי דם - אז הספיגה שלו מהירה יותר ומרגישים מהר יותר את עלית הדופק.
    ישנו חומר הרדמה אשר אינו מכיל אדרנלין ובמקרים של אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה משתמשים בו - זו הכוונה של הרופא ב"הרדמה קלה" . כמובן שמשך השפעת ההרדמה קטן יותר.

לגבי מספר התעלות - ישנן שיניים עם תעלה אחת , שתי תעלות , 3 תעלות 4 תעלות ואפילו 5 ו6 תעלות- הדבר תלוי באנטומיה של השן - אין לכך כל קשר לגודל החור- במידה ושן מגיעה לצורך בטיפול שורש - אז כל התעלות שיש בה נסתמות על מנת שלא תהיה כניסה של חיידיקים אל הגוף דרך השן.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אחת
    04/07/2013

וואוו. איזה הסבר!!! השכלתי להבין. הרבה הרבה תודה. להבא, אבקש שלא יכניס אדרנלין. גם כך אני גבולית בלחץ הדם, הוא כנראה הקפיץ לי את הלחץ דם לשמים.
    תודה רבה על ההסבר המפורט. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו