מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואש קצת אבל אופטימי וכמה שאלותרני21/10/2013
שלום דוקטור.
מה שלומך?
יש לי שן טוחנת שעברה טיפול שורש לפני שנים רבות.
לידה לפני שנה נעקרה שן ובוצע שתל, בגלל הבדלי גובה כתוצאה מניתוח השתל וכדומה נוצר גובה לא יפה בין הכתר הקבוע לחניכיים.
בזמן הזה התחילו לי פתאום כאבים מתחת לרווח שנוצר כולל דימום. זה הפסיק אחרי שניקיתי והקפדתי שם.
לאחרונה לאחר שהוסר ממנה הכתר הקבוע על מנת לבצע בינתים זמני שיתאים לגובה. יצא ממנה "הטיפול" שורש.. מבנה או משהו...זה טיפול ישן דרך קופת חולים! לא באיכות מדהימה.
הרופא (שהוא מעולה! באמת) ביצע חידוש טיפול שורש והשתמש באלמנטים חדשים יותר של מבנה וכדומה.
השן בסדר גמור אין סדק ושום דבר אחר.
הבעיה היא כאב בא והולך בין שולי הכתר לחנייכים.
הרופא ביצע שם הארכת כותרת כי לא אהב מה שראה.
אבל עדיין יש שם כאב מוזר... הרופא בדק ואמר שאין שום דבר קליני נראה לעין. אין בעיה.
אבל מגע שם כואב! ומרגיש כאילו מקרין לשן. וקראתי אותך כאן. אתה אומר ששן שעברה טיפול שורה לא כואבת.
בינתיים עוד לא שמו לי כתר קבוע. אבל אני תוהה מה יכולה להיות הסיבה לכאב בא והולך. יש שם דימום שהפסיק. אבל לפעמים מתחדש.
אבל עדיין כאלה כאבים שמרגישים כמו כאב שיניים?
הבעיה שאני לא חושב שזה גם גירוי שנובע מכתר זמני.
הכאב התחיל ובא והלך עוד כשהייתי עם הכתר המקורי עם רווח בין השיניים.
שוב אני מאוד סומך על הרופא והוא מקצועי. באמת הייתה הקלה אבל פתאום הכל מתלקח שם מידי פעם. הוא עושה אלימנציה בתהליך.
נאמר לי שאולי מדובר בסדק. נניח שכן ואני חייב עקירה מה עושים? :(
שן 26 נעקרה ויש שתל וכתר זמני
זאת עם חשש לסדק היא לפניה
ולפניה שן לא זוכר את השם.. ( בריאה).
בקיצור רואים את השן כשאני מחייך.
יש אפשרות בכלל לשים שם משהו זמני אם אפשר לבצע העמסה מיידית בגלל מצב העצם וכדומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדכן
רני24/10/2013הייתי אצל הרופא.
הוא אכן אמר שיש דלקת קטנה זניחה וניקוי וכדומה יטפל בה וניתן לעקוב.
אני טענתי לכאבים גדולים בשביל דלקת קטנה.
שוב, לא נמצא חשש לסדק בבדיקה או כל נושא אחר.
ייתכן שבגלל שצוואר השן חשוף (יחסית) באיזור הזה (טיפול שורש, ניתוח שתל ליד) גורם לרגישות. גם האיזור מעט קשה לניקוי.
בינתיים אני עושה שימוש בסילונית (לא קשור למוצר בשום צורה!) ונראה שיש הטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)