שימור שן קידמית

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שימור שן קידמית
    לימור
    27/02/2014

שלום לאחר שהופיע אצלי פעמיים פרונקל מעל השן הקידמית למעלה ולאחר בדיקה של מומחה לטיפולי שורש נאמר לי שהשורש בשן הזו מת ואצטרך לעשות טיפול שורש לכן יש לי כמה שאלות 1 איזה אופציות קיימות בלשמר את השן לאחר טיפול השורש מבלי לעשות כתר? יש לציין שהשן נראית מצוין 2 האם כדאי לטפל אצל מומחה לטיפולי שורש או שרופא שיננים רגיל מספיק? 3 מה עלול לקרות אם לא אעשה טיפול שורש ואשאיר אותה כך? הייתי רוצה לטפל בשן מבלי לעשות כתר כיוון שהיא נראת טוב האם זה אפשרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימור שן קידמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימור שן קידמית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/03/2014

לימור שלום,
    1. במידה והכותרת של השן שלמה ברובה , הרי שניתן יהיה לשקול ביצוע של סתימה רגילה . אולם עלייך לדעת כי שן שעברה טיפול שורש נוטה להשחיר ואז הצבע שלה יהיה כהה יותר מן השיניים הסמוכות. במקרה כזה ניתן לבצע הלבנה פנימית של השן לבצע כיסוי של השן ע"י כתר או חזיתית ( למינציה - של השן ע"י מעין "עלה" של חרסינה) .
    2. במידה והתעלה של השן ישרה ואין יתרון יחסי לשימוש במיקרוסקופ הרי שגם רופא שיניים המבצע טיפולי שורש יכול לטפל.
    במידה ותעלה השן מסויידת מאוד או מכופפת מאוד ויש יתרון לביצוע של הטיפול תחת מיקרוסקופ- במקרה כזה רצוי לבצע זאת בעזרת מיקרוסקופ אשר בד"כ למומחה לטיפולי שורש יש.
    3. את מתארת שמול השורש של השן יצא פרונקל - אשר אני מניח שכוונתך היא לפיסטולה ( נגע דלקתי אשר נראה כמו פתח מפריש ואשר דרכו הדלקת עם הזיהום מתנקז אל מחוץ לעצם.)
    במידה והשן לא תטופל- הנזק לעצם יגדל ואף יכול במצב מתקדם לסכן את השיניים הסמוכות, או אפילו יכול לאיבוד השן עצמה. אני ממליץ לך לטפל בשן.
    לסיכום אני ממליץ לטפל בשן , בשלב ראשון לבצע טיפול שורש עם סתימה רגילה ורק במידה והשן משחירה לשקול הלבנה פנימית או כתר .
    בהצלחה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו