מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת חמורה עד כדי נמק בשן שליד השתלרביד12/03/2014
בדצמבר 2012 התחילו טיפול בשן לצורך כתר , עם עקירה מאוד לא מוצלחת שלא עקרה את השורש .
בהמשך השורש כבר נעקר בהליך מאוד ארוך ומסובך .באוגוסט 2013 הושתל השתל והיום בשעה טובה הגעתי לחשיפה ואז התברר בצילום שבשן שליד השתל נוצרה דלקת חריפה עד כדי נמק שמצריך טיפול שורש וכנראה עוד משהו .שאלתי היא האם יכול להיות שדלקת כל כך חריפה (לא הרגשתי מאום )לא נתגלתה בצילומים שעשו לי במהלך התקופה .
כמו כן הייתי רוצה לדעת האם ייתכן שהדלקת קשורה לשתל (הרופאה ביצעה בדיקת קור ונקבע שלא )
הייתי רוצה לדעת כמה זמן עלול לקחת תהליך החלמת הדלקת ולמה עוד עליי לצפות -וכמה זמן -עד לקבל הכתר "הנכסף".
האם זה הגיוני שתהליך ההשתלה כל כך הרבה זמן?אני עובדת עם המרפאה של קופת החולים ונדמה לי ששם זה ארוך כאורך הגלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק-כהגדרת הכירורג שחשף את השתל
רביד12/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שהתחלתי את כל התהליך
רביד13/03/2014הרופא המליץ לי על גשר ולא כתר .האם הוא צדק בסופו של דבר .(לאור העובדה שאצטרך לעבור טיפול שורש בשן הסמוכה ) ?
סליחה על שאלות "החפירה" זה מרוב אכזבה וייאוש מהתהליך הכל כך ארוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפני שהתחלתי את כל התהליך - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר13/03/2014רביד שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד.
בכל מקרה , שן עם תהליך דלקתי - לא בהכרח גורמת לכאב במידה והדלקת היא כרונית.
משך זמן הריפוי תלוי בגודל וחומרת הדלקת - לעיתים תהליך הריפוי נמשך מספר חודשים - העדות לריפוי היא העדר סימני דלקת - כגון כאבים ונפיחות ובמידה והיתה ספיגה של העצם - ניתן במשך הזמן לראות בניה של עצם חדשה.
האם ניתן היה לזהות את הדלקת במועד מוקדם יותר ? - קשה לי לתת לך תשובה - לא תמיד ניתן לזהות את הדלקת בצילום רנטגן ובמידה ולא היו תלונות על כאב או אי נוחות מן המקום , הרי שלא מחפשים דלקת.
משך זמן קליטת שתל דנטלי הוא 3 חודשים אולם במקרים של בנית עצם יש לחכות יותר זמן 3-9 חודשים תלוי בהיקף בנית העצם.
לגבי גשר או שתל - גם היום למרות שהשן הסמוכה נזקקת לטיפול שורש , מבנה וכתר - הרי שלא בטוח שכדאי לבצע גשר שכן השן השניה הסמוכה למקום העקירה עלולה להזדקק לטיפול שורש מעצם הכנתה לגשר . כלומר יש פגיעה בבריאות השן ועדיין יתכן וכדאי לבצע שתל . בכל מקרה ההחלטה על ביצוע השתל היתה לפני שהשן הסמוכה נזקקה לטיפול שורש
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
רביד15/03/2014אמרו לי שישנם מי פה מיוחדים שכדאי להשתמש בהם ,עד לטיפול השורש .
האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קודם כל תודה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/03/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)