מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתללילך06/05/2014
יש לי 2 שאלות , רציתי קודם כל מהו תהליך התקנת השתל ומהם התופעות הלוואי אחרי השתל ? ושאלה שנייה קבעו לי לשיקום אחרי השתל , גם מבנה גם כתר זמני במעבדה וגם כתר רגיל? האם טעו שמים גם מבנה וגם כתר זמני כי מישהי אמרה לי שלה לא שמה כתר זמני רק מבנה , ואצלי המצב לא עקירה והשתלה באותו זמן אלא עקירה ואחרי 4 חודשים ההשתלה . אודה אם תסביר לי כי יצאתי קצת מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/05/2014טופז שלום,
הליך התקנת שתל דנטלי הינו:
1.בירור מצב בריאותי כללי של המטופל.
2. בדיקה וביצוע של CT- לצורך בדיקת אתר ההשתלה.
3. במידה ויש מספיק עצם - מרדימים את המקום בהרדמה מקומית, מבצעים חשיפה של העצם ומתקינים את השתל על ידי קידוח בקוטר צר יותר מן השתל. מתקינים את השתל הדנטלי למקומו- בשלב הזה או שמכיסים בחניכיים או שמשאירים כיפת ריפוי או אפילו מתקינים מבנה + כתר זמני.
4. לאחר כ 3 חודשים השתל נקלט וניתן להמשיך לשיקום קבוע.
במידה ורק לאחר 3 -4 חודשים חושפים את השתל , הרי שלוקחים מידה ומתקינים מבנה + כתר זמני ואחר כך כתר קבוע.
ניתן לבצע ללא כתר זמני אבל אז כל פעם שמודיים את הכתר יש להתקין מחדש את המבנה והדבר פחות בריא לשתל.
לכן רצוי לבצע עם כתר זמני למרות התקופה הקצרה יחסית שהוא יהיה בשימוש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)