מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עזרה דחוף.תהילה20/06/2014
לפני עשר שנים עשיתי שני טיפולי שורש וכתר .
ביקרתי אצל רופא עכשיו ועשיתי שלוש סתימות (לא קשורות לשיניים ההם )
ובצילום הרופא ראה שיש דלקת בשני השיניים .בכל אחד ממש קצת .
אין לי שום כאב אפילו טיפה .
רופא אמר לי לעשות חידוש טיפול שורש וכתר .
הלכתי לרופא אחר והוא אמר שאם זה לא כואב אז שאני אעזוב את זה ,יכול להיות שאת הדלקת שרואים היא בעצם דלקת הישנה של טיפול שורש .
והוא לא ממליץ לעשות שום דבר. אחרי שנה כדאי לראות אם דלקת גדלה ואז לחשוב מה לעשות .
הבנתי שלפי המחיר חידוש טיפול שורש וכתר יעלה לי יותר יקר מהשתלה .
מה לעשות ? האם לעשות חידוש טיפול שורש או שלעזוב את זה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה דחוף. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/06/2014תהילה שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק ולראות צילומים רלוונטיים -לכן תשובה שלי אינה שלמה.
בכל מקרה - במקרים רבים ישנה עדות ל דלקת מתחת לשיניים המטופלות בטיפול שורש + מבנה וכתר .
במידה והשיניים אינם סימפטומטיות כלומר - ללא כאבים בלעיסה או נפיחות או הפרשת מוגלה , הרי שמדובר בדלתק כרונית אשר ניתן לחיות איתה שנים רבות והיא אינה מחייבת ביצוע של חידוש טיפול שורש + מבנה וכתר חדשים. כל שצריך הוא לבצע מעקב ובקורת.
במידה והדלקת יוצרת נזק- או שיש כאבים מן השיניים , במקרה כזה רצוי לטפל בשיניים הללו.
על פי התיאור שלך ( עד כמה שניתן לקבוע לפיו) רצוי לעקוב אחרי השיניים ולא לבצע טיפול.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
תהילה22/06/2014הסרת אבן מליבי .
כמה רופאים שראו את הצילומים אמרו שדלקת ממש קטנה שבקושי רואים אותה .
אהיה במעקב לראות אם מצב ישתנה .
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)