מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נפילת כתר שהודבק בחזרהד``ר ניצן שלזינגר07/07/2014
שלום רב,
בצעו לי עקירה של בינה תחתונה. ( כירורג )
ליד שן זו יש כתר. לשם העקירה הרופא טען שעליו להוציא את הכתר כדי להגן עליו.
האם זה הגיוני?
לאחר העקירה הוא הדביק את הכתר.
יש לציין כי החלמת האזור העקירה לקח זמן והיתה נפיחות בכל 3 השיניים האחרונות כולל מקום העקירה ( יש לי קצת בעיות חניכיים ). ורק לאחרונה נרגע האזור ( הרופא אמר נפיחות בוקאלית מה זה? ) ועוד משהו שלא זוכר.
שבוע בערך לאחר העקירה הכתר נפל ובגלל הנפיחות המולץ לחכות קצת עד החזרת הכתר. שלאחריה ממש הציק לימס ימים ( אוליי התרגלות חוזרת לנוכחות הכתר )
וגם מדי פעם באוכל הייתי מרגיש את השן מעליו נוגעת בו.
כאמור שבועיים לאחר העקירה הרופא המטפל בעצמו הדביק שוב טען שההדבקה צריכה להיות חזקה יותר.
ואמר שאם הייתי מחכה עוד יכול להיות שאי אפשר היה להחזיר אותו. הכיצד זה ייתכן?
מאז כולל ההחזרה אחרי העקירה כבר פעמיים נפל הכתר.
הפעם השניה היתה היום.
האם יש אפשרות לתבוע את הרופא הראשון שעקר (במידה והיה צורך לבצע שוב כתר? ) מה אפשרויות הטיפול בהמשך?
יש לציין כי ליד הכתר שנפל אני כבר בשלבי מבנה לכתר נוסף.
שדורש גם הארכת כותרת ( כמו אגב הכתר שנפל ). הרופא ביקש לא לאכול בצד זה של הפה עד שהטיפול ייגמר אני משתדל אבל זה ממש קשה.
לא אוכל דברים קשים מוותר על פיצוחים.
וללא קשר לכתוב למעלה האזור עדיין רגיש קצת אך לאחר בצוע המבנה לא הרגשתי שום דבר מיוחד באזור עצמו בניגוד להחזרה הכתר לאחר העקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
רון07/07/2014האם יש הבדל בדבק בין הדבקה זמנית וקבועה?
אצלי נראה שהחומר הוא לבן ( בכתר שנפל בפעמיים ראיתי את זה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לשלות שלי????
רון15/07/2014כבר שבוע???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה לא עונים לשלות שלי???? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2014רון שלום,
לא ברור מדוע הכתר נפל - בכל מקרה בד"כ רצוי להדבעק את הכתר מיידית ולא להמתין , שכן כאשר ממתינים השן של הכתר יכולה לזוז או לבקוע וגם השן הנגדית יכולה לבקוע .במידה והשן זזה או השן הנגדית זזה, כשאר הכתר יודבק מחדש תהיה הפרעה סגרית - תהיה תחושה שהכתר גבוה מדי. ולכן רצוי להדבי כנה שיותר מהר.
דבר זמני כשמו כן הוא זמני - הוא חלש יותר ועם הזמן הוא נשטף . דבק קבוע חזק יותר ואינו נשטף עם הזמן.
משתמשים בדבק זמני כאשר רוצים להסיר את הכתר המודבק - ( כתר זמני או קבוע).
במקרה שלך - יש לברר מדוע הכתר נפל ומדוע לאחר ההדבקה הוא עדיין נופל- הכתר היה כבר זמן רב בפה ולא נפל לפני כן - יש לבדוק מה השתנה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2014רון שלום,
לא ברור מדוע הכתר נפל - בכל מקרה בד"כ רצוי להדבעק את הכתר מיידית ולא להמתין , שכן כאשר ממתינים השן של הכתר יכולה לזוז או לבקוע וגם השן הנגדית יכולה לבקוע .במידה והשן זזה או השן הנגדית זזה, כשאר הכתר יודבק מחדש תהיה הפרעה סגרית - תהיה תחושה שהכתר גבוה מדי. ולכן רצוי להדבי כנה שיותר מהר.
דבר זמני כשמו כן הוא זמני - הוא חלש יותר ועם הזמן הוא נשטף . דבק קבוע חזק יותר ואינו נשטף עם הזמן.
משתמשים בדבק זמני כאשר רוצים להסיר את הכתר המודבק - ( כתר זמני או קבוע).
במקרה שלך - יש לברר מדוע הכתר נפל ומדוע לאחר ההדבקה הוא עדיין נופל- הכתר היה כבר זמן רב בפה ולא נפל לפני כן - יש לבדוק מה השתנה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
רון17/07/2014ידוע שהפה שלי טיפה צפוף והשיניים בעיקר בינה ותוחנות קטנות יותר מהממוצע לדברי הרופאים.
הוא טוען שהשן קטנה ולכן הכתר עלול ליפול שוב..כי גם המבנה שעשו נאלץ להיות קטן - להבנתי זה אומר שאין שטח הדבקה מספיק.
לשאלתך מה השתנה - כאמור בעקירת הבינה הרופא הוציא את הכתר לטענתו כדי להגן עליו ... הגיוני?
ומאז נפל כאמור את הפעמיים.
השאלה האם ההחלטה להסירו היתה בכלל נכונה. כי משם התחיל הבלאגן באותה שן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתר תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/07/2014רון שלום,
האם היה צריך להוריד או לא - השאלה לא רלוונטית - הכתר הורד .
עליך לברר מה צריך להעשות על מנת שהכתר לא יפול שוב לאחר ההדבקה.
האם צריך לבצע מבנה וכתר חדש? האם צריך לבצע הארכת כותרת?
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)