כן או לא טיפול שורש?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום
 
  • כן או לא טיפול שורש?
    דנה
    22/02/2015

    לפני כחודשיים רופאת השיניים שלי עשתה לי סתימה עמוקה הקרובה לשורש ואמרה שאם יכאב נצטרך לפתוח ולעשות טיפול שורש ואם לא יכאב אז זה יכול להחזיק כך שנים. מאז לפעמים כואב לי יותר ולפעמים פחות כאב נסבל אבל מציק. כואב לי במיוחד כשנוגעים מים קרים בשן זו. האם אני צריכה לפנות לטיפול שורש? האם לעיתים הדלקת עוברת לבד וזה רק עניין של זמן והאם זה שאני מחכה במצב זה ולא מבצעת טיפול שורש זה יכול להזיק ולהביא למצב לא טוב שאצטער על כך שלא פעלתי בזמן? האם לעיתים הדלקת והכאב עוברים והכל מסתדר בהמשך?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כן או לא טיפול שורש?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כן או לא טיפול שורש? - תגובה

    ד''ר ניצן שלזינגר
    25/02/2015

    דנה שלום,
    כאשר העששת עמוקה מאוד , הרי שבסילוק שלה מגיעים קרוב למוך השן .
    לעיתים העעשת כל כך עמוקה שבסילוק שלה מגיעים לחלק החי של השן ( למוך השן) ואז יש צורך בביצוע של טיפול שורש.
    ישנם מקרי ביניים בהם העששת עמקוה מאוד אבל לא מגיעים לתוך מוך השן - במקרים כאלה מנסים להציל ולשמור על חיות השן - שמים חומר מייוחד אשר שומר על מוך השן ומבצעים את הסתימה.-
    סביר מאוד שתהיה מן השן במצב הזה רגישות לקור או חום - אבל הרגישות הזו אמורה להעלם עם הזמן ( השן מגינה על עצמה ובונה שכבות נוספות של דנטין במקום בו הסתימה קרובה למוך השן)- במידה והמגמה היא של הפחתת הרגישות, הרי שהכיוון הוא חיובי.
    במקרים אחרים - הרגישות לא חולפת או אפילו מתגברת - או שלא ניתן ללעוס על השן ולועסים על הצד השני - במצב כזה יש צורך לבצע טיפול שורש והמשך שיקום.
    בהצלחה:-)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו