השתלות וצילומים

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השתלות וצילומים
    פרידה
    30/04/2015

אני אמורה לעבור 3 השתלות + 3 עקירות בלסת עליונה מימין.
    הבאתי לרופא צילום פנורמי כנראה מתאריך 7/14 שעשיתי בעקבות הצעת טיפול שקיבלתי.
    לפני כ-3 שנים עשיתי שתל בלסת עליונה + השתלת עצם.גם בצד ימין. שאלתי את הרופא האם אין צורך גם עכשו לעשות השתלת עצם נאמר לי שלפי הצילום יש מספיק עצם להשתלות הבאות.
    האם באמת הצילום מלפני שנה עונה בודאות על שאלה זו ? או שאני צריכה וכדאי לעשות צילום נוסף אפילו באופן פרטי?

כמו כן לשיטת הרופא לוקחים אנטיביוטיקה רק לאחר העקירה וההשתלות ואין צורך לפני...אשמח לשמוע דעה נוספת בענין זה..

2. בלסת תחתונה מזה זמן נשברו בשתי שינים הציפוי של הכותרת והתגלה החומר השחור מלמטה,כך שבהמשך אני מתכוונת לעשות כתרים חדשים.
    בצילום השינים האלה ,עצמן,ניראת בסדר ושוב שאלתי הינה האם הצילום משנה קודמת מספק תשובה ודאית?

3.ניראה לי שגם בצד שמאל ששם יש לי גשר ,ישנה נסיגה ומתגלה רווח בין החניכיים לבין הגשר.כרגע זה לא מפריע לי ולדברי הרופא בהמשך אצטרך גם כאן לחדש,לשנות,לבצע השתלה וכו'..אבל בינתים אין שום בעיה בצד שמאל למעלה,לא כאבים ולא נפיחות או דלקת בחניכיים.
    האם במצב כזה ניתן ורצוי לבצע ניקוי אבנית או הקצעת חניכיים לאחר ביצוע השתלים והכתרים? ואני שואלת זאת מכיון שניתן לומר שאין לי כבר שינים שלי....:)
    תודה רבה על תשובותיך ועל הסבלנות במענ
    ה שלך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלות וצילומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלות וצילומים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/05/2015

פרידה שלום,
    קשה לתת לך יעוץ על סמך התיאור שלך בלבד .
    1. לגבי הצורך בהדמית CT- עדיין לא עברה שנה מן הצלום - במקרים בהן יש מספיק עצם הרי שניתן להשתמש בצילום שכזה.
    2.במידה ואין דלקת חריפה באזור העקירה - הרי שניתן לקחת אנטיביוטיקה ביום הטיפול עצמו - אין כל צורך בניטלה לפני כן שכן מדובר באנטיביוטיקה שמטרתה למנוע זיהום לאחר הטיפול.
    3.לגבי השיניים שהכתר נשבר - רצוי לבצע צילום נוסף - מספיק לצלם צילום פריאפיקאלי ( צילום רגיל המובצע במרפאה) אשר אינו חושף אותך לקרינה רבה ומצד שני מאפשר לדעת שאיו ולא התפתחה דלקת מתחת לשן המטופלת.
    4. תמיד רצוי לבצע תחזוקה של ניקוי אבן- לא משנה מתי - לפני או אחרי ביצוע השתלים.
    מאחל לך הצלחה ורפואה שלמה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו