צילום סי טי וצילום פנורמי

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• צילום סי טי וצילום פנורמי
    פרידה
    06/05/2015

שלום ד"ר נכבד
    קראתי בפורום שאלות ותשובות רבות וגם נעניתי בתודה על תשובותיך המעולות.
    קצת התבלבלתי עם נושא הצילומים...

1.לצורך ביצוע השתלות הבאתי לרופא כפי שציינתי בשאלותי הקודמות,צילום פנורמי והרופא קבע שיש מספיק עצם לפי צילום זה והנה אני קוראת שצריך ורצוי לעשות גם צילום סי טי לפני השתלות....
    אז אשמח לקבל תשובה ברורה בנושא זה!.

2.ניראה לי שיש לי בצד שמאל נסיגה של חניכיים,יש לי שם גשר הנשען על שינים רגילות ובאמצע נוצר ממש חלל.אין לי כאבים או דלקת או כל דבר אחר..האם מצב זה עלול להפריע בשלב כלשהו?ומה אפשר לעשו אם בכלל ,כעת?

ואגב,זה ניראה ואולי אפילו נוצר לאחר ניקוי אבנית אצל שיננית כשלפתע ראיתי חללים בצד זה.
    4. אם עושים הקצאת שיניים שזה כפי שאני מבינה ניקוי עמוק יותר אבל בשני צידי הלסת העליונה יש לי גשרים,בצד ימין יטופל הנושא של ההשתלה כנראה,ובצד שמאל עדיין אינני יודעת..אז על מה עושים הקצאת שיניים אם אין שיניים....?...:)

מקריאה בפורום הובהרו לי פרטים רבים אך מידי פעם צצה שוב ושוב שאלה נוספת ואני מאד מודה לך על התשובות שכן הידע הנרכש מפיג את החששות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום סי טי וצילום פנורמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום סי טי וצילום פנורמי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/05/2015

פרידה שלום,
    צילום פנורמי הינו הדמיה דו מיימדית של מצב תלת מיימדי- לומר לא ניתן לדעת ובדאות את עובי העצם.
    כמו כן הצילום אינו נותן יחס נכון של 1:1 של העצם מול שתל .
    הדמית CT- הינה הדמיה אשר מאפשר לקבל חתכים של העצם (למעשה חתכים מצילום הפנורמי) אשר אותם מסובבים ב 90 מעלות כך שניתן להתרשם מגובה ועובי העצם בכל חתך וכן ניתן לקבלאת מרחק מן העצב או הסינוס ולקבל את הכל ביחס של 1:1 כלומר שכל מילימטר הוא באמת מילימטר של עצם.
    כמו כן ניתן לגלות פגמים או נגעים בלסתות.
    לכן רצוי תמיד לבצע סיטי, בעיקר במקרים של עצם מגבלתית.

לגבי המרווח שנוצר באמצע הגשר - ניתן לתקו זאת רק על ידי החלפת הגשר בגשר חדש אם חלק ביניים אשר יפצה על אובדן העצם.
    לא ברורה השאלה לגבי הקצעות השורשים.
    בהצלחה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו