שתלים ועישון

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתלים ועישון
    ענת
    01/06/2015

היי ד"ר,
    לפני 3 שנים עשו לי 6 שתלים. הכל עבר חלק - הם נקלטו וכרגע הם בסדר.
    אני שומרת טוב על הגיינת הפה( שיננית, סילונית וניקוי במברשת) ואין לי מחלות רקע.
    לפני כמה ימים שמעתי שאסור לעשן ושעישון גורם לדחיית השתלים. אני מעשנת סיגריה אחת ליום, אם יש יום לחוץ גג שתיים(זה מרגיע אותי ואני אשיות מאד לחוצה :-) ) אבל רוב הימים רק אחת- לא שמעתי על הקטע של העישון ומאד נבהלתי. כמה הזקתי? אני מיד מקפידה לשטוף ולצחצח שיניים אחרי העישון( שונאת טעם סיגריה בפה) האם הזקתי בהרבה? שמעתי גם על אלכוהול... אני לא חובבת גדולה של אלכוהול אבל מידי פעם יוצא לי לשתות כוסית קטנטונת של יין רימונים מתוק. האם זה גם אסור?
    האמת? אני כבר בלחץ. אני בונה על כך שהשתלים יאריכו ימים....
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ועישון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלים ועישון - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/06/2015

ענת שלום,
    עישון אינו דבר בריא אני מניח כי את יודעת שעישון מעלה את הסיכון לסרטן הריאות, גורם לעור הפנים להזדקן בטרם עת, מעלה את הסיכוי לסרטן ברקמות הפה וכו'....
    הדבר ידוע לכול ועובדה שעדיין אנשים ואפילו את מעשנת.
    האם העובדה שגילית כי העישון עלול לפגוע בשתלים יגרום לך להפסיק לעשן ? במידה וכן אני שמח עבורך.
    בסיגריה יש ניקוטין אשר גורם לכיווץ כלי הדם ברקמות הפה ובכך מאט את הריפוי של הרקמות ואת יכולת התגובה לחיידקים.
    לכן נמצא שאצל מעשנים כבדים סיכויי קליטת השתלים קטנים מזה של אנשים שאינם מעשנים.
    כמובן שככל שמעשנים יותר הנזק גדול יותר .
    במקרה שלך את מעשנת סיגריה ליום - מדובר במעט מאוד אם כי עדיין מטבע הדברים העישון הזה מעלה במידה מסויימת את הסיכון.
    לגבי אלכוהול - הכמות שאת מציינת קטנה מאוד וכמעט ולא גורמת לנזק.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו