שאלה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אור
    02/08/2015

לפני שלושה חודשים אמרו לי שאני צריכה שני טיפולי שורש. דחיתי את הטיפול מכיוון שאני מפחדת מטיפולי שיניים (עכשיו אני מבינה שזה טיפשי). במהלך הזמן הזה האזור היה מודלק ורוב הזמן היה לי בו אבסס. רוב הזמן נטלתי אנטיביוטיקה. מאמצע שבוע שעבר הכאבים באזור נהיו הרבה יותר חזקים ואני מפחדת שהטיפולי שורש כבר הפכו לעקירות. אני לא מסוגלת לחשוב על שתלים וברגים בשיניים ועם כל כמה שזה מוזר אני מוכנה לעבור טיפול שורש (פתאום לא מרגישה פחד מזה). אחד מהטיפולי שורש נובע מחור ענק שחיצונית רואים חצי שן ובשבוע האחרון שהעברתי את האצבע בתוך השן יצאו לי חלקים של השן. אני מפחדת ללכת לבדיקה כי אני מפחדת שיגידו לי שאני צריכה עקירה.. לפי מה שתיארתי, מה הסיכוי שאצטרך עקירה? (עברו ארבעה חודשים מאז שהתחילו לי כאבים). שאלה שניה, מה קורה עם לא אעשה את העקירות? ושאלה שלישית, האם אחרי שעוקרים חייב לשים שתלים (שן 26 ו 27)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - טיפולי שורש - עקירות ושתלים

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/08/2015

שלום שני,
    קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך.
    יתכן והשיניים אבודות ומיועדות לעקירה ויתכן וניתן להציל את השיניים עם טיפולי שורש - איני יכול לומר.
    בכל מקרה - במידה ויש לעקור את השיניים ולא תעקרי- הרי שיהיה זיהום תמידי במקום אשר יגרום לספיגה של העצם ואפילו פגיעה במשנן הסמוך.
    במידה ולא תבצעי שיקום של השיניים הללו לאחר העקירה יקרו הדברים הבאים:
    1.השיניים הנגדיות מן הלסת התחתונה ימשיכו לבקוע - ותגם הפרעה בהמך ובמידה ותחי זמן רב מדי , יתכן ואפילו יהיה צורך לקצר את השיניים הללו עד כדי טיפולי שורש או אפילו עקירה.
    2. הלעיסה שלך תהיה חד צדדית - רק על צד ימין ולכן במשך הזמן תהיה פגיע בשיניים הללו , המפרק הימני יעבוד קשה יותר וכן גם השרירים - הדבר אינו רצוי ויגרום לכשלעצמו לבעיה.
    3. העצם באזור העקירה תספג ואולי כבר לא יהיה מקום להחדיר שתלים עתידיים ויהיה צורך בבנית עצם שאולי תחסך במידה ו יבוצעו שתלים בהקדם האפשרי.

כמובן שניתן לשקול שיקום על ידי תותבת חלקית נשלפת - אבל - זה פחות נוח ( צריך להוציא את התותבת לאחר כל ארוחה וכן תמיד יש תחושה של תזוזה).
    מקווה שהייתי לעזר :-)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו