עששת?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• עששת?
    ספיר
    16/09/2015

שלום לפני כמה חודשים מצאו לי שן עם חור בגלל עוד שיניים שמטפלים לי כרגע טרם טיפלו בשן זאת והיום ואתמול התחילה לי רגישות גבוהה בשן הזאת לפעמים גם לא תמיד אחר גירוי השאלה אם זה התפתחות העששת או רגישות ואם זה כן צה יקרה בדחייה של איזה חודש כי פשוט הרופאה שלי נסעה וחודש בערך לא תהיה ולא רוצה מישהוא אחר. מה קצב התפתחות העששת אם זו ההחמרה בחודש יכולה להתפתח עוד החמרה וגדולה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עששת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עששת? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/09/2015

ספיר שלום,
    קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה.
    בכל מקרה, עששת הינו תהליך שהולך וגדל עם הזמן - קצב התפשטות העששת מושפע מסוג המזון והשתיה , יכולת הניקוי , איכות גנטית של השן - לכן אצל כל אדם ואפילו בשיניים שונות של אותו אדם קצב התפשטות העששת יהיה שונה.
    האם זו רגישות?- מה הכוונה רגישות על רקע של נסיגת חניכיים וחשיפה של צואר השן או רגישות עקב עששת שמתקדמת?
    האם המתנה של חודש תגרום לכך השעעת תתדקדם וידרש טיפול שורש במקום סתימה ?- קשה מאוד להעריך דבר שכזה - כאמור טבעה של עששת לגדול ולכן ככלל ככל שהטיפול יהיה מהיר יותר כך יהיה פחות נזק לשן.
    בהצלחה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עששת תוספת

ספיר
    18/09/2015

היום שנגעתי באצבע היתה לי כאב/רגישות מה שלא קרה שנגעתי בשן אחרת האם אומר שהעששת מתפתחת במהירות עכשיו וכנראה כבר אין מנוס מטיפול שורש? והמוזר שהגירוי היה קצת אחרי שלא נגעתי וזה מוזר מה זה אומר והאם בחודש זה יכול להחמיר בהרבה וגם האם לא טיפול שורש יכול להציק מאוד או שהסיכוי לכך קטן במיוחד שלפעמים ממש מציק ונמשך מעבר לכמה שניות אחרי הגירוי ויש שעות ומקרים שבכלל לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עששת תוספת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/09/2015

ספיר שלום,
    קשה תת חוות דעת על פי התיאור שלך.
    בכל מקרה נראה שאת מדוחת על שינוי לרעה - השן הפכה רגישה יותר, לכן ממליץ לפנות לרופא המטפל.יתכן ומדובר רק ברגישות צוארית.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו