כתר

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כתר
    יסמין
    20/10/2015

היי ד״ר ניצן. יש לי שאלה על נושא שמאוד מטריד אותי כרגע-
    אני בת 18. כשהייתי צעירה יותר (11/12) עשו לי סתימה בשן טוחנת, ובאותו זמן החליטו גם שיש לשים כתר על מנת להגן על אותה שן.
    כך שהיום, יש לי כתר טרומי על אותה שן טוחנת אך כמובן מתחת לכתר אין לי טיפול שורש.
    אני רוצה להחליף את הכתר לכתר חרסינה- גם מטעמים בריאותיים וגם מטעמים אסתטיים. השאלה היא האם יש איזשהי סיבה לעשות טיפול שורש לאותו שן? השן הזו מעולם לא כאבה לי ואני לחלוטין חוששת מטיפול שורש מיותר שכן כמו שאמרתי השן היא בריאה- האם החלפת כתר מחייבת טיפול שורש למטה? או שבמידה והשן בריאה ניתן להחליף את הכתר ללא טיפול עמוק כזה בשן?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/10/2015

יסמין שלום,
    על מנת להחליף את הכתר הטרומי , יתכן ויהיה צורך להוריד מחומר השן . שכן לצורך ביצוע של כתר חרסינה לעיתים יש צורך ביותר מקום.
    השיקול הבריאותי להחלפת הכתר הטרומי הןא נכון - כי בד"כ הכתר הזה פחות מתאים ועם הזמן עלולו לגרום לבעיות חניכיים.
    כאשר מסירים את הכתר הטרומי , יש לבצע הכנה הכי מינימליסטית לצורך כתר החרסינה על מנת כמה שפחות לסכן את חיות השן.
    במקרה שלך רצוי לבצע את ההכנה ולהתקין כתר זמני , להיות עם הכתר הזמני תקופה מסויימת על מנת לוודא שאין צורך בטיפול שורש ורק לאחר מכן לקחת מידה לכתר הסופי.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו