מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטותמישהי15/11/2015
סיימתי סתימת שורש לפני כמה חודשים ואני צריכה לעשות מבנה וכתר ואני ממש בהתלבטות. אסביר: דיברתי עם מישהי על התהליך הזה אז היא אמרה שהרופא שלה אמר שיש מחזור חיים של שיניים כלומר כל שן שיש בה חור, יהיה בה גם טיפול שורש, ובסוף היא תצטרך להיעקר ולהתחלף בשתל. אז לפי מה שהיא אומרת הרופא שלה ממליץ להישאר עם הסתימה הזמנית או איזה מבנה זמני כי גם ככה עוד כמה שנים יעקרו אותה. ז"א מבחינתו עדיף להיות עם דברים זמניים כי מה שיש בשן זה תהליך טבעי שכל שן תעבור. וזה חסכון כסף וכאב. בהתחלה לא האמנתי ושאלתי את הרופא שלי והוא אמר לי שזה נכון שיש תוחלת חיים לטיפול שורש ואם שומרים על הטיפול זה יכול להחזיק שנים. הוא בעד מבנה וכתר. מאז אני מדברת עם מלא אנשים ואני מגלה שכל כך הרבה בעמדה של הרופא ההוא. יש אחת שעשתה טיפול שורש ולא משקמת כי היא אומרת שכל כמה זמן יש לה שם דלקת והיא עושה שוב ושוב שורש. ואם היא תשים כתר שזה קבוע זה יהיה יותר מסובך. כי יצטרכו לנקות את הדלקת דרך החניכיים שזה יותר כואב ועכשיו מנקים דרך השיניים שזה בסדר. ומה שהיא אמרה הכי שכנע אותי. אני לא יודעת מה עליי לעשות. אני יודעת שתוכנית טיפול זה x ז"א שורש מבנה וכתר. אבל אני רואה שברגיל כמעט אף אחד לא הולך לפי זה וטוב להם. אני יודעת שבלי כתר שן שאחרי טיפול שורש יכולה להישבר, אז אני לא ילעס וישתמש בשיניים האלה. אשמח לשמוע את דעתך. במיוחד הקטע של להיכנס דרך החניכיים.. כדאי להישאר עם זמני? כי אם תחזור הדלקת? מעדיפה 10 סתימות שורש דרך השן ולא אחת מהחניכיים.. זה מפחיד אותי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/11/2015נועה שלום,
התיאור של מחזור חיים של שן - סתימה לאח"כ טיפול שורש ואח"כ עקירה - אינו מדוייק.
אכן ישנם מקרים שכאלו בהם בוצעה סתימה ואח"כ הגיע צורך בטיפול שורש ולאחר מכן מסיבה כזו או אחרת השן נעקרה.
אולם בד"כ שיניים שקיבלו שחזור של סתימה נשארות כך שנים רבות מאוד וכמו כן שיניים משוקמות ע"י טיפול שורש + מבנה וכתר קיימות שנים רבות.
במידה ולא תבצעי את השיקום הקבוע על טיפול השורש קיימת סבירות גבוהה כי תזדקקי לחידוש טיפול שורש שכן האיטום של הסתימה הזמנית לאורך זמן אינו טוב.
בנוסף במידה והשן שאיבדה חומר רב אינה משוקמת על ידי כתר , השן תהיה חשופה יותר לאפשרות של שבר או סדק ואז השן תעקר . לכן אני ממליץ לך לבצע את השיקום.
כמו תמיד הטיפולים צריכים להיות מבוצעים בצורה הטובה ביותר ואז הסיכוי לכישלון קטן מאוד.
בהצלחה : -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)