מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגת חניכיים במהלך יישור שינייםisca06/12/2015
הי שלום,
אני באמצע טיפול אורתודנטי שמתי לב שבמהלך הטיפול החניכיים שמעל הכתר קצת ברחו.
זה מאוד משנה לי מבחינה אסטטית( בגלל זה אני עושה יישור בגילי 22).
הייתי שמחה לדעת מה הפיתרונות לזה. אשמח בהרחבה.
תודה לכם ושיהיה לכולנו חג חנוכה שמחחחח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה לנסיגת חניכיים מהשאלה הקודמת
isca06/12/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נסיגת חניכיים במהלך יישור שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/12/2015isca שלום,
יישור שיניים יכול לגרום לנסיגת חניכיים - הן בטווח המידי והן בטווח הארוך, הדבר תלוי במיקום השן ביחס לעצם , עובי החניכיים ועובי העצם וכמובן האם קיימת מחלת חניכיים ורמת ההיגיינה.
על מנת לפתור את הבעיה שנוצרה - ניתן דווקא להיעזר באורתודנט- ניתן למשוך את השן החוצה כלומר להבקיע אותה ( למשוך אותה בכיוון הבקיעה הטבעי שלה) . בתהליך כזה העצם והחניכיים נמשכים לכיוון הבקיעה של השן ובכך מרוויחים חזרה את הגובה ומפצים על הנסיגה . כמובן שיהיה צורך לקצר את הכתר ובסופו של תהליך להחליפו אולם אז תתקבל תוצאה אסטטית ויפה.
ניתן לשקול פתרונות נוספים אולם זהו הפתרון האלגנטי ביותר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)