מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירה בשן טוחנת שעברה טיפול שורש בעקבות זיהום וסדקענת27/12/2015
שלום,
לפני כשבוע התחילה לכאוב לי שן טוחנת (תחתונה, 46 שעברה טיפול שורש לפני כחמש שנים), הלכתי למכבידנט ואמרו לי שיש לי זיהום בשן וסדק ורטיקלי.
הלכתי להתייעצות נוספת לרופא מומחה לטיפולי שורש (ד"ר טל קורן), שאמר שיש לי זיהום וקרוב לודאי סדק - שלא ניתן לראות סדק בצילומים, אבל ע"פ התסמינים, לכן לא ניתן לטפל בה, גם לא בטיפול שורש כירורגי ויש לבצע עקירה.
אני בת 27, בריאה ובדרכ מאוד מקפידה על בריאות השן שלי.
האם אין אופציה לטיפול משמר מלבד עקירה?
והאם יש עדיפות לשתלים בהעמסה מיידית או בטיפול השמרני?
ויש אפשרות לחכות עם העקירה? או שיש לבצע אותו מיידית?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירה בשן טוחנת שעברה טיפול שורש בעקבות זיהום וסדק - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2015ענת שלום,
על פי הרנטגן נראה שהשן אבודה.
רצוי לעקור את השן כמה שיותר מהר, עקב החדירה המהירה של החיידקים דרך הסדק שבשורש אל העצם, מתרחשת ספיגה מהירה של העצם.
במצב הזה רצוי להמתין עם ההשתלה כ חודש -חודשוחצי על מנת לאפשר לעצם "להתנקות" ולחדש את עצמה.
מאחר ומדובר בשן טוחנת , לא רצוי לבצע העמסה מיידית ,שכן אין כל חשיבות אסטטיתובנוסף במידה ותהיה העמסה מיידית הדבר יצור מגבלה של לעיסה על הצד הזה במשך כ 3 חודשים.
ממליץ לעקור , להמתין כחודש וחצי להשתיל , להמתין כ 3 חודשים ואז לבצע את השיקום.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - השתלת עצם
ענת28/12/2015הלכתי לרופא שהסתכל על העצם ואמר שיהיה צורך בהשתלת עצם ושלח אותי לCT.
האם את העקירה והשתלת העצם יכול לבצע כל רופא שיניים או שיש צורך שזה יבצע את השתל? אני פשוט מחפשת רופא שיניים ולא יודעת למי לפנות ומפחדת לקחת החלטות פזיזות עם השיניים שלי.
תודה רבה על ההודעה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - השתלת עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2015שלום ענת,
עדיף שהרופא שאמור להשתיל את השתל הדנטלי יהיה זה שעוקר את השן ובמידת הצורך ישתיל את העצם. אולם הדבר אינו חובה וכל רופא המנוסה בעקירות והשתל עצם יכול לבצע זאת.
בנוסף מאחר וההליך הינו הליך שיקומי רצוי שהרופא המשתיל יהיה זה שמשקם או ששני הרופאים יהיו בקשר האחד עם השני.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)