מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת עצם בשן טוחנת עליונהאילנית01/05/2016
רציתי לשאול האם יכול להיות גם שעשו לי עקריה רק של שן אחת וטוחנת עליונה עם זיהום שאצטרך השתלת עצם למרות שזו שן אחת ואני לא מבוגרת הגיל שלי הוא סביבות ה-40 , ככה שבגילי אין ספיגת עצם כמו של מבוגרים אבל בכל זאת בגלל עקירה של שן טוחנת עליונה שהיו בה 4 שורשים וזיהום , האם בעקבות זאת המצב של ספיגת עצם גדולה יותר מאשר שן אחרת ? אבל האם יש סיכוי ששן אחת לא יותר מזה תגרום ספיגה גדולה ותאלץ אותי חוץ משתל גם לעשות השתלת עצם או אפילו הרמת סינוס בסבירות גדולה יותר והאם במקרה אצטרך עושים את זה היום במעמד ההשתלה או בניתוח אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שן , ספיגה והשתלת עצ - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר12/05/2016אילנית שלום,
הצורך בבנית עצם לאחר עקירה של שן , לא קשור לאוסטאופרוזיס - אלא למצב השן העצם.
במקרים של דלקת חריפה או כרונית הנמשכת זמן רב - העצם הולכת ונספגת ויתכן שאף תגרום לספיגה של עצם הקרובה לשיניים הסמוכות - זאת הסיבה שיש לעקור מוקדם כלל האפשר שיניים אבודות או שיניים שזוהו עם סדק.
ישנם מצבים בהם המבנה האנטומי הוא של עצם דקה מאוד או סינוס גדול כך שהשורשים של השן מצויים בתוך הסינוס ולכן יהיה צורך לבצע בנית עצם או הרמת סינוס בכל מקרה.
לכן גן באובדן של שן אחת יתכן מצב בו יהיה צורך בבנית עצם או הרמת סינוס.
ניתן לבצע השתל עצם ביחד עם העקירה - הדבר תלוי במידת אפשרות הניקוי של אתר העקירה וכמה המקום מזוהם.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)