המשך השאלה ספיגת עצם ליד השורש

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• המשך השאלה ספיגת עצם ליד השורש
    דן
    05/10/2016

שלום

יש מבנה (מסיבים) שבוצע לאחר הטיפול שורש.
    הומלץ על מבנה סיבים בעיקר בגלל הסדק.
    אך נאמר לי שהסדק לא הגיע ללשכה.
    הצילום שבוצע לפני כמה ימים הראה ספיגה של עצם (כתם שחור ליד שורש השן, אני לא יודע מיקום מדויק. כמו כן לא היה מוגלה), אני מניח שאם היה כשל של הטיפול שורש או חור כלשהו, היו רואים את זה, לא כך?
    אז מה שנשאר בעצם זה הוא שהגורם הוא זיהום שנכנס מהחניכיים, או שהתפתח סדק בשורש השן (המשך של הסדק העליון או סדק חדש).

האם באופן כללי כשיש ספיגת עצם, זו התוויה ברורה לעקירת השן? כי הרופאה אמרה לי שהיא שמה לי כתר מתכת ולחזור לביקורת בעוד חצי שנה, זה לא מדי הרבה זמן?
    אם ספיגת עצם זה תופעה בלתי הפיכה, והיא רק מחמירה, זה לא בעייתי להמתין חצי שנה?

האם יש דרך לדעת מבלי לפתוח את השן, האם הבעיה היא סדק בשורש, או זיהום מהחניכיים?

גם אם יש סדק בשורש, איך נכנס זיהום? הרי השן עצמה מלמעלה אטומה, כל התעלות אטומות מהטיפול שורש.

כרגע אני עם כתר ממתכת, וזה נראה שהוא דבוק היטב.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיגת עצם מסביב לשורש - סדק?

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/11/2016

שלום דן,
    קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך - יש צורך בצילום רנטגן ובדיקה קלינית.
    בכל מקרה- כאשר יש סדק אשר נכנס אל השורש עצמן ( ולא רק בכותרת)- החיידקים עוברים מחלל הפה אל העצם דרת הסדק - . ואין דרך למנוע את הכניסה הזן. החדירה של החיידקים יוצרת דלקת אשר יכולה להיות חריפה ואז יש כאב חזק ונפיחות.
    במידה והדלקת כרונית - הרי שלא בהכרח יהיה כאב או נפיחות - אבל יגרם נזק לעצם עד כדי אובדן גדול מאוד של העצם.
    לא ניתן לרפא סדק של השורש ויש לעקור את שן.
    במידה והסדק רק בכותרת הרי שאין כניסה של החיידקים אל העצם ולא אמורה להיות בעיה.
    יש לבדוק מה מקור הספיגה של העצם - במידה והמקור הינו בדלקת חניכיים- יש לבצע טיפול בחניכיים במידה ויש סדק המגיע לשורש - הרי שיש לעקור את השן.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו